Glazbeni festival u Poljskoj

Radiohead na 16. Open'er festivalu

Radiohead, Open'er

Jedan od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice koji svoje obožavatelje broji u milijunima, Radiohead, nastupit će na Open'er festivalu u Poljskoj.

Na otvorenju Open'er festivala, koji se održava krajem lipnja u Gdiniji, nastupit će svjetski poznati bend Radiohead. Radiohead je, od svog nastanka 1985. godine, prodao više od 30 milijuna kopija albuma. Ukupno su izdali devet albuma, a svaki od njih smatra se posebnim u glazbenoj industriji.

Njihova se glazba klasificira kao alternativni rock, ali mogu se prepoznati utjecaji različitih žanrova. Posebno se mogu istaknuti albumi OK Computer i Kid A, gdje se mogu prepoznati izričaji jazza, alternativnog rocka, elektroničke glazbe i drugih. Smatraju se jednim od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice, a svoje fanove broje u milijunima diljem svijeta. Također, svojom su glazbom imali velik utjecaj na britansku rock i pop glazbu.

Prilikom izdavanja svog sedmog albuma, In Rainbows, bend je odbio svaki vid promocije i time omogućio fanovima da za kupnju albuma izdvoje novca koliko oni hoće. Posljednji album, A Moon Shaped Pool, izašao je početkom svibnja prošle godine te je popraćen turnejom od 26 koncerata diljem svijeta.

Na Open'er festivalu možete ih slušati u četvrtak, 28. lipnja 2017. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Piknik Park

Vintage Industrial Bar

Good Vibrations u znaku kultnog Linkin Parka

Piknik Park je mađarski Linkin Park „tribute” bend iz Budimpešte koji postoji već priličan broj godina i najpoznatiji je LP „tribute” u Europi, što i sami vole istaknuti u svojim promotivnim materijalima.

Isplati se znati

Mjesec financijske pismenosti

Nauči nešto o odgovornoj potrošnji ili snimi baku i otputuj u Gardaland

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.

TASER

Usporena snimka Taser pištolja

VIDEO: Kako zapravo funkcionira Taser?

Jeste li se ikada zapitali kako Taser pištolj zapravo funkcionira? Pogledajte ovu usporenu snimku!

Lado u HNK

Proljetni plesni koncert

Ansambl LADO dovest će čudesna bogatstva Hrvatske na daske zagrebačkog HNK-a

LADO je jedinstveni ansambl u svijetu koji izaziva oduševljenje publike i stručne kritike. U nedjelju 8. svibnja održat će prvi ovogodišnji plesni koncert u HNK-u u Zagrebu.

Volonteri na Hoomstocku

Poziv Humske udruge mladih

Festival Hoomstock traži volontere

Do 26. lipnja zaprimaju se prijave za volontiranje na blagajni Hoomstocka, u backstageu i u fotosekciji.