Putopisno izlaganje

Putovanje od Danske do Afrike – sve o avanturi 14 studenata iz prve ruke

dsa

U goste Filozofskom fakultetu u Osijeku 17. travnja dolaze studenti s raznim pričama sa svojih afričkih putovanja.

14 studenata iz 8 različitih zemalja upustilo se u 4-mjesečno putovanje autobusom od Danske do Guine-Bissau u Africi. Kada je tom putovanju došao kraj, započela je sljedeća avantura u kojoj putuju po Europi i dijele svoja iskustva i svoje priče. 

Jedno je od njihovih odredišta Filozofski fakultet u Osijeku na koji dolaze u srijedu, 17. travnja. Početak prezentacije putopisa, koji će se održati na engleskom jeziku, predviđen je u 12:20. 

Na ovome putovanju, koje je ocrtalo kontrast jedne od najbogatijih i jedne od najsiromašnijih zemalja, živjeli su zajedno, jeli, prali suđe i odjeću u svojem kompaktnom autobusu. Također su odlazili u istraživanja raznih tema poput imigracije, religije, položaja žena, edukacije, ropstva i sličnih problema koji su prisutni u zemljama trećega svijeta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubljana

Konferencije, seminari i dr.

Otvoreni natječaji: Spojite obrazovanje s putovanjem i popunite životopis!

S obzirom da na današnjem tržištu diploma sa fakulteta često neće biti dovoljna da nađete dobar posao, ipak postoje mogućnosti koje vam mogu povećati konkurentnosti prilikom traženja posla, a to su dodatne neformalne edukacije.

Marko Polo

Na današnji dan

Umro Marko Polo, jedan od najvećih svjetskih putnika

Na današnji je dan u Veneciji umro poznati istraživač i putopisac Marko Polo.

Glavni kolodvor, vlak u pokretu

Akcija „Srijedom još povoljnije”

Do Splita za 52, a do Rijeke za 30 kuna

Išli biste kući nakon napornih ispita ili vam se jednostavno putuje, a u novčaniku vam je ostalo svega 50-ak kuna? To više ne predstavlja nikakav problem!

Budimpešta

Veličanstvena metropola nadohvat ruke

Deset očaravajućih mjesta koja morate posjetiti i iskusiti u „Kraljici Dunava“

Osim impresivne arhitekture, bogate i burne povijesti, čuvenih termi i božanstvenih okusa u kojima će uživati svačije nepce, sa svojim ruin pubovima, mađarska prijestolnca preuzima tron jedne od najboljih europskih partijanerskih destinacija.

Titanic

Gradi se replika najpoznatijeg broda na svijetu

Titanic II zaplovit će svjetskim morima 2018. godine

106 godina nakon što je Titanic potonuo na dno Atlantskog oceana, njegova će replika krenuti na put iz Jiangsua u Dubai.