Putopisno izlaganje

Putovanje od Danske do Afrike – sve o avanturi 14 studenata iz prve ruke

dsa

U goste Filozofskom fakultetu u Osijeku 17. travnja dolaze studenti s raznim pričama sa svojih afričkih putovanja.

14 studenata iz 8 različitih zemalja upustilo se u 4-mjesečno putovanje autobusom od Danske do Guine-Bissau u Africi. Kada je tom putovanju došao kraj, započela je sljedeća avantura u kojoj putuju po Europi i dijele svoja iskustva i svoje priče. 

Jedno je od njihovih odredišta Filozofski fakultet u Osijeku na koji dolaze u srijedu, 17. travnja. Početak prezentacije putopisa, koji će se održati na engleskom jeziku, predviđen je u 12:20. 

Na ovome putovanju, koje je ocrtalo kontrast jedne od najbogatijih i jedne od najsiromašnijih zemalja, živjeli su zajedno, jeli, prali suđe i odjeću u svojem kompaktnom autobusu. Također su odlazili u istraživanja raznih tema poput imigracije, religije, položaja žena, edukacije, ropstva i sličnih problema koji su prisutni u zemljama trećega svijeta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

FFZG izvana

Testiranje za upise

Filozofski fakultet produžio rok za prijavu za prijemni ispit

Ispunjene obrasce za prijavu s potrebnim prilozima potrebno je dostaviti u Infocentar Filozofskog fakulteta ili ih poslati poštom na adresu Fakulteta do 6. lipnja, do kraja dana.

travelling

Čari inozemstva

Ideje za nezaboravan završetak ljeta – putovanje Europom

Imate slobodnog vremena, želja i maštu punu ideja, a ne znate kako biste ih sve ostvarili? Donosimo vam neke od najboljih opcija kako provesti ljeto i koja mjesta posjetiti kako biste doživjeli nezaboravna iskustva. Na koncu, donosimo vam savjete kako uopće sve to financirati.

Nova kantina FFOS, naslovna

Sveučilište u Osijeku

FOTO: Filozofski fakultet dobiva novu kantinu; prodekanica otkriva detalje

Nakon skoro pedeset godina Filozofski fakultet u Osijeku dobiva novu, moderno uređenu kantinu koja se otvara 1. travnja 2019. godine.

Mama Hope

Kampanja „Mama Hope“ bori se protiv holivudskih stereotipa

VIDEO: Afrički studenti u borbi protiv stereotipa

 Pogledajte video koji će vas natjerati na to da Afriku vidite iz jedne sasvim drugačije perspektive.

Putne torbe i koferi

Ponovno s obitelji

Razlozi zbog kojih studenti žale što su otputovali kući za blagdane

Božićni blagdani dolaze, što znači da studenti putuju kući. Sama pomisao na dom mami osmijeh na lice, no ima i nekih stvari zbog kojih požale što su se vratili.