Studenti i djeca

Pozivaju se studenti na sudjelovanje u programu Čarobnog dana

https://pixabay.com/photos/run-jump-girl-children-hooray-sky-1321278/

Svi studenti koji su zainteresirani za rad s djecom mogu se prijaviti za volontiranje u sklopu Čarobnog dana koji se održava u Rijeci. Volonteri trebaju osmisliti radionice iz područja znanosti i umjetnosti za vrtićku djecu.

Čarobni dan održava se drugu godinu za redom, i to u suradnji Sveučilišta u Rijeci i dječjeg vrtića Đurđice koji se nalazi na Vojaku. Inicijativu je pokrenuo Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci. Pozivaju se svi zainteresirani studenti volonteri za dostavu prijedloga sadržaja aktivnosti u sklopu programa.

Program se sastoji od nekoliko kreativnih radionica iz područja znanosti i umjetnosti koje su prilagođene djeci predškolskog uzrasta, a radionice bi trebale trajati 20 do 30 minuta. Radionice kreiraju profesori i profesorice Sveučilišta u Rijeci te zainteresirani studenti u dogovoru s voditeljima.

Program će se odvijati u listopadu i studenom svakim radnim danom od 13 do 15 sati, a mjesto održavanja radionice izabire voditelj aktivnosti. Prijedlozi studenata za radionice mogu biti eksperimenti bojama, promatranje mikroskopom, izvođenje kemijskih reakcija, jezične igrice, pričanje priča, matematičke igrice i slično.

Ove godine, osim radionica, voditelji bi trebali pripremiti i kratke edukacije za djecu u trajanju od 15 do 20 minuta koje mogu biti izvedene u obliku razgovora s odgajateljima ili kao kratke upute, savjeti i pitanja. Studenti se za volontiranje mogu prijaviti tako da ispune prijavnicu dostupnu na poveznici i pošalju je na e-mail adresu kristina.tolic@uniri.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Pixabay

Regionalno esport natjecanje

Battle4Split: U tijeku prijave za humanitarno FIFA 18 natjecanje

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. Lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu.

Orijentacijski tjedan FFZG-a

Orijentacijski tjedan

Zabavne i edukativne aktivnosti za brucoše Filozofskoga fakulteta

U sklopu Orijentacijskog tjedna FFZG-a predstavit će se službe, centri i uredi fakulteta. Brucoši će upoznati i studentske udruge koje djeluju na fakultetu te će sudjelovati u edukativnim radionicama.

1

Odjel za fiziku Sveučilišta u Osijeku

Zimska škola fizike i ove je veljače na osječkome sveučilištu

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Tjedan Harryja Pottera u Zadru – metloboj

Magična manifestacija u Zadru

FOTO: Igre, radionice i puno magične zabave na Tjednu Harryja Pottera u Zadru

Gradska knjižnica Zadar prošlog tjedna pretvorila se u Hogwarts i ugostila male i velike ljubitelje čarobnog svijeta Harryja Pottera.

AutoMoto Show u Tower centru u Rijeci od 3.-6.4.2014.

Intervju: Studentska Formula iz Rijeke

Riteh Racing Team iz Rijeke:''Sama izrada u materijalu i dijelovima za studentsku formulu iznosi preko 350 000 kuna.''

Riteh Racing Team su osnovani 2007. godine, a kako se sve pokrenulo, koji su im zapaženi rezultati u natjecanju, gdje testiraju svoj bolid te ima li Formula Student sličnosti sa pravom Formulom 1 provjerite u intervjuu s ekipom!