Studentska razmjena

Postanite lokalni ESNbuddy i olakšajte erasmusovcima početak studija

Studenti

Ako se želite dobro zabaviti i upoznati nove ljude iz različitih zemalja i kultura, a uz to pomoći kolegama u snalaženju u novom i nepoznatom gradu, ne oklijevajte i prijavite se.

Studiranje u stranoj zemlji može istovremeno biti nevjerojatno uzbudljivo i iznimno zastrašujuće. Upravo zato udruga Erasmus Student Network Zagreb i ove godine provodi program ESNbuddy. Radi se o programu koji spaja lokalne studente i studente na razmjeni koji će u Zagrebu provesti semestar ili cijelu akademsku godinu, a sve s ciljem olakšavanja i uljepšavanja iskustva boravka u Hrvatskoj.

Nije teško zamisliti kako dolazak na studiranje u potpuno stranu zemlju, čiji jezik i kulturu ne poznajete, može biti iznimno stresno i dezorijentirajuće. Upravo zato postoji ESNbuddy kako bi studentima na razmjeni olakšao snalaženje u nepoznatom gradu, bilo da im je potrebno pokazati kako doći do mjesta gdje su smješteni, najbliže menze, centra grada ili dobrih mjesta za izlazak.

No ne zaboravite kako će ovo iskustvo, ako se na njega odvažite, obogatiti i vas. Sa svojim ESNbuddyjem najvjerojatnije ćete morati razgovarati na engleskom jeziku, što je savršena prilika za vježbanje i usavršavanje tog jezika. A moći ćete naučiti i barem koju riječ njena ili njegova materinjeg jezika. Upoznat ćete i drugačiju kulturu i mentalitet, što vam može proširiti vidike i pružiti nalet inspiracije, a cijelo iskustvo može vam poslužiti i kao zgodna stavka u CV-u. ESN Zagreb tijekom cijele godine organizira i raznovrsne događaje, od kvizova i sportskih natjecanja do ludih tuluma, pa će tebi i tvojem buddyju zabava biti zagarantirana.

Ako i vama druženje i zabavljanje s internacionalnom ekipom zvuči primamljivo, prijavite se još danas u buddy aplikaciju ESN Zagreb. Za prijavu koristite svoj Facebook račun, a prijaviti se možete na poveznici. Korisnici Android pametnih telefona mogu se prijaviti i u verziju aplikacije koja je za njihove uređaje dostupna u Google Play Store-u.

Komentari na članak

Vezani članci

EUSA volonteri

Europske sveučilišne igre 2014.

Postani volonter na Univerzijadi u Rotterdamu

Prijaviti se mogu samo studenti ili diplomirani studenti koji studiraju na nekom od europskih fakulteta.

Zgrada

„Razmijeni se!”

Preko 100 partnerskih institucija na Međunarodnom sajmu mobilnosti za studente ekonomije

Novo izdanje Međunarodnog sajma mobilnosti pod nazivom „Razmijeni se!” održat će se 18. siječnja na EFZG-u. Program obuhvaća edukativna predavanja, razgovore i predstavljanje preko 100 međunarodnih partnerskih institucija fakulteta.

Civilizacija ljubavi

Originalan humanitarni projekt „Civilizacija ljubavi“

„Želimo od portala napraviti društvenu mrežu za pomaganje“

Članovi Civilizacije ljubavi razvili su i realizirali ideju „online“ portala kao suvremenog i brzog alata za promicanje socijalne angažiranosti.

Erasmus+

Studiranje u inozemstvu

Obavljen Erasmus+ natječaj za akademsku godinu 2016/2017

Student koji se prijavljuje ispunjava i šalje samo jednu „online“ prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koja želi ići.

Cimerice

Erasmus iskustvo: Mateja Škarić

Pamplona bez bikova, ali s Erasmus večerama

Pročitajte još jedno Erasmus iskustvo iz Pamplone o kojem vam priča članica naše redakcije Mateja Škarić, studentica treće godine komunikologije na Hrvatskim studijima.