Muke po iseljenju

Otapanje frižidera, dizanje parketa i ostale čari iseljavanja iz doma

Deveti paviljon

Koliko košta deka ako ju izgubiš, kako otopiti frižider i gdje je nestala spremačica, samo su neka od pitanja s kojima se studenti susreću u ovim stresnim vremenima.

Ljeto se bliži, temperature rastu, a Instagram je pun fotografija mora. Opet je ONO vrijeme u godini. Ne, ne pričamo o ispitnim rokovima ovaj put, već o procesu koji izaziva još više stresa. Tako je, radi se o iseljenju iz studentskih domova. Ako ste se iseljavali bar jednom iz doma, sigurni smo da ćete se prepoznati u bar nekoj od situacija koje slijede, a ako je taj proces upravo pred vama, znajte da vi to možete.

Čekaj malo, dokad radi blagajna?

Roditelji zovu, dobili su slobodan dan za vikend i doći će po vas da se ne mučite s hrpetinom stvari koju imate u domu. I dok se pitate kako je toliko predmeta stalo u tako malen prostor, pada vam na pamet i ključno pitanje – mogu li se uopće iseliti tada. Daljnji proces znate: objavljuje se u domskoj grupi vječno pitanje i čeka se da odgovori prevagnu bar u jednu stranu.

Je l‘ se može juha jesti vilicom?

Ako niste među sretnicima koji će se voziti automobilom kući i morate se sami iseliti, velika je vjerojatnost da ste prije dana iseljenja poslali kući desetak torbi. Da se naslutiti da vam je u tom slučaju u sobi ostalo jako malo stvari. Možda ćete se lupati po glavi kad shvatite da nemate pribor kojim biste pojeli ručak ili da vam ponestaje robe, ali ne očajavajte. Pa zar nisu studenti jako kreativni?

Neprijatelj broj 1: spremačica

Kad se spremaš za faks ujutro brzinski, ona je tu – čisti kupaonu, smješka ti se i moli te da pričekaš da se osuši pod. Kad ju trebaš da te iseli – propala je u zemlju, a na mjestu njezine ostave stvorio se zid. Ako ti se ipak posreći pa ju uspiješ naći, tek onda kreću muke. Dok ona diže parkete i provjerava jesi sve očistio ispod, ti grizeš nokte i moliš krunicu.

Neprijatelj broj 2: frižider

Gledaš ti njega, gleda on tebe. Ti se topiš od vrućine, a u isto vrijeme razmišljaš kako da njega otopiš. Gdje se uopće gasi? Kako izvaditi onu nakupinu leda? Pa se sjetiš da imaš fen i da bi mogao poslužiti. Onda se sjetiš da si pripremio pivo za večerašnju utakmicu i da ju nemaš gdje ohladiti ako ga otopiš. Zašto Dante nije ovo spomenuo kad je opisivao pakao?

Ima li ko valjak za krečenje i malo boje?

Bijeli su ti zidovi na početku godine izgledali depresivno pa si odlučio zalijepiti na njih koju fotografiju. Ništa puno, dvjestotinjak komada. Samo to za čas poskidaš na kraju, misliš. I prevariš se. Skineš ti to sve, a zid prošaran ljepljivim tragovima. Ma sigurno na YT-u ima nekih tutorijala o krečenju za početnike…

Kunem se da nisam dobio nikakve deke od vas…

Deka, poplun, jastuk, dvije plahte i jastučnica poznati su još i kao useljenje u studentski dom starter pack. Dobiješ ih na početku godine, staviš ih u najdalji kutak svoje sobe, a kad se približi iseljenje, srce te zebe samo jer ih tamo više nema. I sjetiš se ti da si deku zadnji put vidio ono kad ste roštiljali na Jarunu, a gdje je poslije završila, ne bi znao ni na mukama. A što sad? Pa naravno: ekipa, koliko košta deka ako ju izgubiš?

Šalu na stranu, nije toliko strašno. Dobro, možda spremačica malo i jest, ali bar ćeš naučiti kako okrečiti sobu. Ako si mudar, možda možeš iz toga i neki biznis razviti.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska soba

ŽIVOT U STUDENTSKOM DOMU

FOTO: Šest detalja pomoću kojih će vaša studentska soba poprimiti sasvim drugu dimenziju

Soba u studentskom domu prostorija je u kojoj jedan prosječni student provodi dosta vremena. Ona je također i mirna oaza nakon stresnog dana provedenog na fakultetu te mjesto za odmor i druženje, stoga je važno boravak u njoj učiniti što ljepšim i ugodnijim.

Studentski dom u Varaždinu

Studentski dom u Varaždinu

Tehnološke inovacije ispred studentskog doma koje stoje na raspolaganju varaždinskim studentima

Studentski dom u Varaždinu jedan je od najmodernijih u ovom dijelu Europe. A tom su statusu doprinos dale i tehnološke inovacije koje studenti maksimalno i vrlo rado koriste.

Varaždin – Stari grad

Akademska godina 2017./2018.

Raspisan natječaj za smještaj i subvencije varaždinskog SC-a

Studentski centar Varaždin raspisao je natječaj za smještaj i subvenciju privatnog smještaja u novoj akademskoj godini.

https://pixabay.com/en/tacos-mexican-eat-delicious-lunch-1613795/

Zdrave navike

4 načina prakticiranja veganske prehrane tijekom stanovanja u domu

S početkom nove akademske godine ne morate se nužno odreći svojih zdravih navika. Donosimo vam četiri načina kako možete uspješno održati svoju zdravu prehranu tijekom studentskih dana.

Litvanski dnevnici

Tino Deželić

Daleko od ćirilice, lex Perkovića i Zdravka Mamića

– Vidiš, sve ovo ti je izgrađeno iz fonda Europske unije. – cimer mi pokazuje dvije prostrane, blještave građevine s druge strane. Riječ je o dvorani košarkaškog kluba „Žalgiris“, središtu sportske i vikend razbibrige svakog stanovnika Kaunasa od djevojčice do starice te golemom shopping centru „Akropolis“, u kojem je moguće naći bilo koju od životnih potrepština i nepotrepština.