Budućnost u Hrvatskoj

Okrugli stol i tribina povodom poticanja mladih na ostanak u Hrvatskoj

Sveučilišna knjižnica u Splitu

U ponedjeljak, 13. svibnja, u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu održava se okrugli stol i tribina Budućnost u Hrvatskoj. Ova manifestacija je dio akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj koja potiče mlade na ostanak i razvoj karijera u Hrvatskoj.

Okrugli stol i tribina Budućnost u Hrvatskoj održat će se u 10 sati u ponedjeljak, 13. svibnja 2019, u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu. Ovaj događaj dio je velike nacionalne akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj koju organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik s ciljem poticanja ostajanja mladih obrazovnih ljudi u Hrvatskoj.

Manifestacija će započeti pozdravnim govorom člana Uprave Večernjeg lista Renata Ivanuša i rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragana Ljutića, nakon čega će kustosica Iva Körbler službeno otvoriti izložbu Večernjeg lista koja će biti postavljena u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac. Uslijedit će okrugli stol na kojem će gostovati razni predstavnici poslovne, akademske i političke javnosti koji će raspravljati o mjerama koje se provode kako bi se potaknulo mlade na ostanak i razvoj u Hrvatskoj.

Program će privesti kraju interaktivna tribina namijenjena studentima na kojoj će se predstaviti natječaj u pisanju projekata Večernjeg lista kojim će se nagraditi izvrsni studenti i na kojoj će se ugostiti poduzetnici koji će podijeliti svoje uspješne poslovne poduhvate i projekte ostvarene u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

GeCCo

Međunarodno online natjecanje

GeCCo pruža priliku za rad u internacionalnim virtualnim timovima

Međunarodno "online" natjecanje GeCCo održat će se 12. i 13. studenog. Natjecatelji imaju 24 sata da riješe zadatak iz područja projekt menadžmenta.

Don Ivan Marijanović

Sportsko-donatorsko druženje

Don Ivan Marijanović mijenja pogled na sport

– Učimo ih kako poštivati suigrače, protivnika, suce, ali i sam sport, sportska i društvena pravila ponašanja. Važno je biti prijatelj, ekipa, a ne samo postići koš! – objašnjava svećenik.

Mladi ljudi

Erasmus+ razmjena mladih

I YOU(th) leader okuplja 42 mladih iz različitih zemalja; u tijeku prijave kandidata iz Hrvatske

– Ovim projektom želimo s mladima u dobi 18-25 godina raditi na vještinama i stavovima koji su im potrebni kako bi oni sami mogli uljepšati svoju okolinu, napraviti pozitivnu promjenu te postati aktivniji u svojim lokalnim zajednicama. – ističu iz Oceana Znanja. 

Font

Uređivanje životopisa

Sitnice koje čine vaš životopis atraktivnijim

Životopis mora sadržavati samo najbitnije informacije o vama, ne smije biti predugačak niti prekratak, a veliku ulogu u ostavljanju pozitivnog dojma kod poslodavca igra i font kojim je napisan.

Krug uspjeha

Career Starters program u Rijeci

Pretvorite poslovnu ideju u stvarnost

Ako imate odličnu poslovnu ideju ili projekt, a čini vam se da ste zaglavili na samom početku, sudjelujte u radionici koja će vam poboljšati izglede za uspjeh u svijetu poduzetništva.