Budućnost u Hrvatskoj

Okrugli stol i tribina povodom poticanja mladih na ostanak u Hrvatskoj

Sveučilišna knjižnica u Splitu

U ponedjeljak, 13. svibnja, u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu održava se okrugli stol i tribina Budućnost u Hrvatskoj. Ova manifestacija je dio akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj koja potiče mlade na ostanak i razvoj karijera u Hrvatskoj.

Okrugli stol i tribina Budućnost u Hrvatskoj održat će se u 10 sati u ponedjeljak, 13. svibnja 2019, u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu. Ovaj događaj dio je velike nacionalne akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj koju organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik s ciljem poticanja ostajanja mladih obrazovnih ljudi u Hrvatskoj.

Manifestacija će započeti pozdravnim govorom člana Uprave Večernjeg lista Renata Ivanuša i rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragana Ljutića, nakon čega će kustosica Iva Körbler službeno otvoriti izložbu Večernjeg lista koja će biti postavljena u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac. Uslijedit će okrugli stol na kojem će gostovati razni predstavnici poslovne, akademske i političke javnosti koji će raspravljati o mjerama koje se provode kako bi se potaknulo mlade na ostanak i razvoj u Hrvatskoj.

Program će privesti kraju interaktivna tribina namijenjena studentima na kojoj će se predstaviti natječaj u pisanju projekata Večernjeg lista kojim će se nagraditi izvrsni studenti i na kojoj će se ugostiti poduzetnici koji će podijeliti svoje uspješne poslovne poduhvate i projekte ostvarene u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Špancirfest 2016.

Najkreativniji hrvatski festival

FOTO: Kreativnost, razigranost i pozitivna energija obilježile 18. Špancirfest

Studenti i mladi kreativnim su radionicama i projektima obogatili osamnaesto izdanje Špancirfesta. U Varaždinu ih možete posjetiti još samo danas!

Depresivni poslovi

Lijek za nezaposlenost

Samozapošljavanje mladih – novi europski trend

Gotovo 40% mladih u Hrvatskoj je nezaposleno. U Europi se taj problem pokušava ublažiti poticanjem samozapošljavanja. Riječ je o trendu koji još nije donio velike rezultate, ali djeluje obećavajuće.

Wellington

Raj za tehničare i informatičare

VIDEO: Novi Zeland nudi posao iz snova

Novi Zeland nudi posao koji je teško odbiti. Prijave se vrše "online", a sve koji prođu u uži krug izbora čeka besplatan put u Novi Zeland i besplatni smještaj.

LinkedIn

Mali trikovi

Kako kreirati savršen profil na LinkedInu i privući poslodavce

Iznimno je važno da redovito brinete o vašem profilu. Ne smijete ga zapuštati jer na taj način pokazujete da ne brinete o vlastitoj karijeri.

naslovna fotografija

Pronađite novi posao i ostvarite napredak

Znakovi koji će vam pokazati da je vrijeme da date otkaz i pronađete novi posao

Iako obavljate sve kako treba, ne osjećate entuzijazam dok ste na poslu, svaki dan vam je sve dosadniji i imate osjećaj da ne znate zašto ste uopće tu? Vrijeme je za promjene.