Izložba u programu Kluba Zona

Odmakla se od ekonomije i izlaže metalni nakit koji Splićanke obožavaju

Nakit, Dunja Puača

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. – istaknula je kustosica izložbe.

Otvaranje izložbe metalnog nakita Igra dekonstrukcije održat će se u subotu, 17. veljače, u 19 sati u prostoru na Šperunu (Jerina 1), a moći će se posjetiti do kraja mjeseca. Prvu samostalnu izložbu u rodnom Splitu, Dunja Puača otvorit će u ciklusu izložbi autora mlađe generacije – Mladi izlažu, u programu Kluba Zona.

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. Kroz igru vatrom, metalima, amalgamima i kamenjem, od metalnih konstrukcija nastaju predmeti koji svojim organskim oblicima i čistim linijama podsjećaju na egipatske, grčke i rimske tradicije u oblikovanju, ali i na lokalni etnički dizajn. Selekcija Dunjinih unikata koju predstavlja izložbom inspirirana je prirodom, morem i antičkim kulturama, pa njen urbani nakit prenosi duh tradicionalnog te ga spaja sa suvremenom estetikom. – najavila je izložbu Katarina Duplančić, kustosica.

Dunja je diplomirana oblikovateljica suvremenog nakita, a rezultate njene igre stvaranja metalom dio javnosti već je upoznao kroz metalni nakit koji nosi sve više Splićanki. Rođena je 1987. godine te je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Splitu završila smjer Oblikovatelj/ica suvremenog nakita na Pučkom otvorenom učilištu Zagrebu.

Foto: Info zona

Komentari na članak

Vezani članci

Radionica ilustracije u Klubu Zona

Klub Zona

Akademski slikar vodi radionice ilustracije; sudjelovanje je besplatno

– Sudionici višednevne radionice upoznat će se s mogućnostima ilustracije i dobit će priliku osloboditi svoju kreativnost. – najavljuje akademski slikar Ivan Svaguša.

Izložba "Moć zapažanja"

Otvorenje izložbe

„Moć zapažanja“ kabinet je čudesa koji stiže u Galeriju SC-a

– „Moć zapažanja“ nudi radove koji donose lagani iskorak u autorovu stvaralaštvu: riječ je o skulpturalnim asamblažima i digitalnim fotografijama u kojima se umjetnik ponovno poigrava materijalima koji kameleonski prikrivaju svoja istinska svojstva. – stoji u predgovoru izložbe.

Decoupage

Jednodnevna radionica

„Blagdanski decoupage” besplatno u programu Kluba Zona

– Tijekom nekoliko sati druženja i kreativnosti sudionici će naučiti kako decoupage tehnikom, papirima i salvetama, prigodno ukrasiti različite predmete. – naglašava voditeljica radionice.

MSU

Tjedan Europe

Ovoga tjedna besplatan ulaz u čak šest zagrebačkih muzeja

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

Sveučilište u Zagrebu

Uspjesi sastavnica

Sveučilište u Zagrebu osvojilo ukupno 13 medalja za inovacije

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske održan je AGRO ARCA sajam te izložba ARCA, na kojima su sastavnice zagrebačkog sveučilišta ostvarile izniman uspjeh.