U studentskoj glavi

O čemu razmišljamo dok čekamo red u menzi

Linija u menzi

Super, nema mjesta. Gdje ima soli i papra? Neću kraj tebe, djeluješ kao serijski ubojica. Sjest ću tu. Zašto nije bilo pohanog sira? Šta je ovo, koji đavo? Nije fino. Zašto sam dala 15 kn za ovo. Gladna sam ko vuk, može proći. Salata nije začinjena. Sad sam našla biti izbirljiva u vezi hrane. Nadam se da ima soli negdje. Naravno da ne. Mah, preživjet ću.

Odlazak u studentsku menzu sastavni je dio studentskog života. Tamo se, osim jeftine hrane upitnog porijekla i kvalitete mogu često naći i velike gužve. Dok stojimo u redu za obrok, kroz glavu nam prolaze razne misli. Od toga koje ćemo jelo odabrati, preko cijena tih jela pa sve do najvažnijih egzistencijalnih pitanja sažela je blogerica Bijesna Vjeverica u svom tekstu:

Moje misli dok sam u menzi

Isuse kako sam gladna. Zašto tu ima toliko ljudi. Koji je njihov problem. Zašto se ne mičemo? Što oni misle koliko ja vremena imam. Mičemo se! Odlično. Otkud sav ovaj narod. Vjerojatno svi s faksa. O pobogu kako sam gladna. Trebala sam pojesti nešto ujutro. Ne znam što ima na meniju. Nadam se da je pohani sir. Ili lignje. Ili piletina. Nije me briga, hoću hranu. Ovo cvijeće izgleda ukusno. Opet se ne mičemo. Dobro koji je vaš problem? Još malo. Bože daj da ima pohanog sira. Di mi je iksica? Jesam ponijela iksicu? Sad je bila tu. Uf, evo je. Jel imam para? Trebala sam na bankomat prije. Još malo. 
Zašto su ove tacne ovako visoko?
Uf, hrana. Što je ovo. Izgleda kao meso. Fino meso. Nope, to je vegetarijanski. Što je ovo? Sad si našao kombinirati hranu, daj se mrdni, zadržavaš red. A što je ovo? Ovo izgleda fino. Ovo izgleda finije. Di mi je iksica? Koliko je sati? Možda ima neke hrane na kraju reda. Naravno da nema. Ovo izgleda donekle jestivo. *uzme tanjur* . Trebala sam uzeti vegetarijanski. Sad mi se glupo vraćati. Jel da uzmem kolač ili puding? Neću puding. Trebala sam uzeti puding. Salata izgleda staro tri dana. Riskirat ću, zadnji put sam povrće pojela prije dva mjeseca kad sam bila doma, odmah mi je imunitet skočio, kakva gripa, kakvo šta.
DI MI JE IKSICA? 
*pruži iksicu* KAKO TO MISLIŠ 15 KN, PA NI NE ZNAM ŠTO JEDEM! 
Super, nema mjesta. Gdje ima soli i papra? Neću kraj tebe, djeluješ kao serijski ubojica. Sjest ću tu. Zašto nije bilo pohanog sira. Šta je ovo koji đavo. Nije fino. Zašto sam dala 15 kn za ovo. Gladna sam ko vuk, može proći. Salata nije začinjena. Sad sam našla biti izbirljiva u vezi hrane. Nadam se da ima soli negdje. Naravno da ne. Mah, preživjet ću. Zašto nož ne reže. E kunem se, počet ću nositi svoj pribor. Zašto vilica reže bolje od noža? Uznemirujuće. Šta me ti gledaš? Ne možeš ni jest u miru. Nisam ni salvetu uzela. Trebala sam uzeti sok. I puding. 
Trebala sam uzeti puding.

Vjevericu možete pratiti na Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

Taste and travel - festival

Održan prvi Taste and Travel

Festival dobre hrane i turizma okupio mnoge Zadrane na tri sajma!

Na zadarskom forumu održao se sajam Proizvodi hrvatskog sela, koji je okupio više od dvadeset izlagača iz cijele Hrvatske. Zadrani i ostali posjetitelji sajma imali su tako priliku isprobati čitav niz delicija, piva i uživati u dobroj glazbi.

Linija u menzi

Restoran u Varaždinu

Novi slučaj starog problema hrvatskih studentskih menza

Pretrpani rasporedi predavanja studentima često ne ostavljaju puno vremena za iskušavanje kulinarskih sposobnosti te stoga svakodnevno odlaze u studentske menze, a ono što je dočekalo varaždinske studente nikako ne biste voljeli vidjeti na svom tanjuru.

Sendvič

Problem pretilosti na svjetskoj razini

Najdeblje države svijeta u 2014.: Ne, Amerika nije na prvom mjestu!

Donosimo vam popis država koje su vodeće po broju pretilog stanovništva. Istraživanje je provedeno ove godine i u približnom postotku prikazuje broj pretilih osoba.

Menza na Cvjetnom

Blagdan Svih svetih

Radno vrijeme dežurnih studentskih restorana u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu

Nemojte lutati od jednoga do drugoga restorana, saznajte radno vrijeme dežurnih studentskih menzi i izbjegnite gužve na blagdan Svih svetih.

FOTO: Pinterest

Znam da ništa ne znam

5 zdravih namirnica koje jedemo pogrešno

U moru savjeta pronašli smo neke koji su uistinu korisni, a tiču se – hrane. Kako bez muke oguliti omiljeno voće ili ne baciti pola jabuke saznajte u nastavku!