No stress

Nova godina za kampanjce

Vatromet

Još nas samo sati dijele od najluđe noći u godini. Pripreme su ozbiljne, vremena je malo, napetost je sve veća, a sve to za par sati sjaja, slavlja i ludovanja.

Vjerojatno vam je i ove godine prosinac prebrzo prošao i niste ni pomislili na doček Nove godine dok sat stvarno nije otkucao pet do dvanaest. Možda je baš zato vrijeme da ozbiljno shvatite kako su očekivanja od Nove godine uvijek jako visoka, a konačan ishod večeri obrnuto proporcionalan tome. Ovo je samo još jedna vrsta utjehe poput one o kojoj student kampanjac razmišlja kada uzima skriptu u ruke 15 sati prije ispita.

 Naravno, postoje oni savršeni dočeci o kojima se razmišlja mjesecima prije. Ali budući da kampanjci ne počinju učiti, kao ni planirati doček Nove godine na vrijeme, onda je posljednja potrebna stavka u takvoj (ne)organizaciji stres. Vrijeme će vas kad-tad sustići pa je panika i stvaranje dodatnog stresa na već zakuhtalu situaciju potpuno nepotrebna.

 – A gdje ćemo za Novu? – unezvijereno i panično upituje pojedinac dok se puls povećava na nezdravo brzu razinu otkucaja u minuti, kao da se radi o pitanju života i smrti. – Ma opušteno samo – reče nitko nikada nekoliko sati prije početka nove godine.

Treba uvijek znati prihvatiti situaciju onakvu kakva jest i prilagoditi joj se. Konstantno ispitivanje i negodovanje zbog too late organizacije dočeka nije nikada urodilo plodom. Alternativne opcije uvijek postoje: last minute aranžmani putovanja turističkih agencija, privatni partyji uz nekoliko dragih ljudi, doček na trgu ili neformalnije, u nekom obližnjem kafiću. Treba samo shvatiti da trošenje ogromnih količina novca na karte za doček u noćnim klubovima ili svečanim salama s nikakvom ponudom i odjeću koja se obuče jednom u životu, samo zbog toga jer nemate gdje drugdje, stvara poseban oblik duševne boli koja se odrazi tek pri sjećanju na takve situacije u kasnijim godinama – dokazano.

Kad ste već zakasnili sa svime, treba pustiti sve pa što bude; nekada neplanirane zabave ispadnu puno bolje od onih pomno isplaniranih. Studenti to najbolje znaju (odlazak na kavu i vraćanje u 4 ujutro). Stoga prihvatite rizik i prepustite se sudbini. Puno bi pametije bilo trud oko planiranja Nove godine uložiti u planiranje nove godine. Uostalom, i nije toliko loše jednom preskočiti to precijenjeno slavlje. Proslaviti Novu u mirnijem tonu, 1. siječnja dočekati trijezan i odmorno se smješkati svim prijateljima koji će toga dana bolovati od težeg oblika mamurluka. Jer ostati kod kuće nije takav big deal, baš kao što to nije ni doček Nove godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Nova godina

Na današnji dan

VIDEO: Novogodišnja praznovjerja: što učiniti da nam 2016. bude sretna?

Ako ste praznovjerni i želite da nova godina bude bolja od prethodne, do ponoći ćete imati pune ruke (i usta) posla.

Party

Odlično mjesto i još bolje cijene

Proslavite Novu godinu na Zagrebačkom velesajmu!

Doček Nove godine obično traži dvije stvari: odabir mjesta i dobru zabavu!

People

Tea Tizaj

Hrvati po nacionalnosti; mediokriteti po subnacionalnosti

Oduvijek sam imala dozu poštovanja prema ljudima kojima je dovoljno promijeniti stranicu na kalendaru kako bi koračali životom u drugim cipelama. Nerabljenima, uglancanima. Naizgled očišćenima i otpuštenima od grijeha. Nametalo mi se pitanje jesu li moje cipelice lutalice propustile nešto? S godinama sam shvatila kako je s njima sve u redu, a da je sam pojam Nove godine prikriven sinonim za paradu i prisilnu zabavu spuštenog standarda.

Vatromet

Što nudi Zadar?

DOČEK NOVE GODINE U ZADRU

Ukoliko ostajete u Zadru ili se nalazite u blizini, a niste još odlučili gdje ćete provesti najluđu noć u godini, Studentski.hr za vas donosi nekoliko ponuda

Croatia Winter Music Festival

Odličan provod u Areni Zagreb

Ljubitelji elektronske glazbe hrle na Croatia Winter Music Festival

Od 31. prosinca do 6. siječnja održava se Croatia Winter Music Festival u Areni Zagreb. Autotrans je za posjetitelje s prebivalištem izvan Zagreba osigurao popuste na kupnju autobusnih karata.