No stress

Nova godina za kampanjce

Vatromet

Još nas samo sati dijele od najluđe noći u godini. Pripreme su ozbiljne, vremena je malo, napetost je sve veća, a sve to za par sati sjaja, slavlja i ludovanja.

Vjerojatno vam je i ove godine prosinac prebrzo prošao i niste ni pomislili na doček Nove godine dok sat stvarno nije otkucao pet do dvanaest. Možda je baš zato vrijeme da ozbiljno shvatite kako su očekivanja od Nove godine uvijek jako visoka, a konačan ishod večeri obrnuto proporcionalan tome. Ovo je samo još jedna vrsta utjehe poput one o kojoj student kampanjac razmišlja kada uzima skriptu u ruke 15 sati prije ispita.

 Naravno, postoje oni savršeni dočeci o kojima se razmišlja mjesecima prije. Ali budući da kampanjci ne počinju učiti, kao ni planirati doček Nove godine na vrijeme, onda je posljednja potrebna stavka u takvoj (ne)organizaciji stres. Vrijeme će vas kad-tad sustići pa je panika i stvaranje dodatnog stresa na već zakuhtalu situaciju potpuno nepotrebna.

 – A gdje ćemo za Novu? – unezvijereno i panično upituje pojedinac dok se puls povećava na nezdravo brzu razinu otkucaja u minuti, kao da se radi o pitanju života i smrti. – Ma opušteno samo – reče nitko nikada nekoliko sati prije početka nove godine.

Treba uvijek znati prihvatiti situaciju onakvu kakva jest i prilagoditi joj se. Konstantno ispitivanje i negodovanje zbog too late organizacije dočeka nije nikada urodilo plodom. Alternativne opcije uvijek postoje: last minute aranžmani putovanja turističkih agencija, privatni partyji uz nekoliko dragih ljudi, doček na trgu ili neformalnije, u nekom obližnjem kafiću. Treba samo shvatiti da trošenje ogromnih količina novca na karte za doček u noćnim klubovima ili svečanim salama s nikakvom ponudom i odjeću koja se obuče jednom u životu, samo zbog toga jer nemate gdje drugdje, stvara poseban oblik duševne boli koja se odrazi tek pri sjećanju na takve situacije u kasnijim godinama – dokazano.

Kad ste već zakasnili sa svime, treba pustiti sve pa što bude; nekada neplanirane zabave ispadnu puno bolje od onih pomno isplaniranih. Studenti to najbolje znaju (odlazak na kavu i vraćanje u 4 ujutro). Stoga prihvatite rizik i prepustite se sudbini. Puno bi pametije bilo trud oko planiranja Nove godine uložiti u planiranje nove godine. Uostalom, i nije toliko loše jednom preskočiti to precijenjeno slavlje. Proslaviti Novu u mirnijem tonu, 1. siječnja dočekati trijezan i odmorno se smješkati svim prijateljima koji će toga dana bolovati od težeg oblika mamurluka. Jer ostati kod kuće nije takav big deal, baš kao što to nije ni doček Nove godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Nova godina u Dubrovniku

Doček Nove godine u Dubrovniku

OĐE, OĐE NA DOBRO VAM NOVO LJETO DOĐE...

Iako slovi za jedan od najskupljih gradova (što vama ne bi trebalo predstavljati problem budući da ste, srećom, iz Grada ili ste dovoljno bogati da tu proslavite Novu godinu), postoje mjesta na kojima se ipak možete zabaviti do dugo u noć. Studentski.hr donosi popis najboljih mjesta za novogodišnji izlazak!

Alkoholne žele „bombice“

Sretna Nova godina!

Alkoholne žele „bombice“ za veseli doček Nove godine

Ledena votka i šampanjac najbolja su kombinacija za rashlađivanje u najluđoj noći u godini!

Prskalica

Recite zbogom panici i stresu

Šest savjeta za pobjeđivanje socijalne anksioznosti na bilo kojem tulumu

Donosimo vam jednostavne savjete i otkrivamo korisne trikove, koji će vam pomoći nositi se s osjećajem panike i anksioznosti u socijalnim situacijama.

Šampanjac

Kreativno nazdravite

Uzdravlje Novoj godini uz nekoliko "alkoholnih" igara

Ako Novu godinu slavite u kućnoj atmosferi, zaigrajte nekoliko igara uz dovoljne količine alkohola i dobro društvo!

Filmovi 2016.

Zanimljiva godina za filmoljupce

Filmovi koji obećavaju u 2016. godini

15 filmova koji se natječu u osvajanju publike u ovoj 2016. godini. Filmovi koji će pokriti sve želje i snove većine ljubitelja filmova.