Koncert

Neno Belan & Fiumensi sviraju kompletan opus Đavola u rekonstruiranoj Tvornici

Neno Belan i Fiumens

Izuzetnoj grupi glazbenika, Neni Belanu i njegovim Fiumensima, pripala je čast da prvi nastupe u novom i rekonstruiranom prostoru Tvornice kulture.

Neno Belan & njegovi Fiumensi donose u zagrebačku Tvornicu kulture 21. rujna kompletan opus grupe Đavoli. U večeri posvećenoj jednoj od najvažnijih domaćih rock grupa u povijesti proći će se kroz sva četiri studijska albuma objavljena od 1986. do 1998. godine

Grupu Đavoli osnovao je 1984. u Splitu Neno Belan. Njegova mješavina ranog rock'n'rolla i twista uz specifičan mediteranski začin i razrađen image stvorili su jednu od najvećih i najuspješnijih grupa ovih prostora. Premda ima četiri studijska albuma – Ljubav i moda, Halo Lulu 22, Ostani uz mene i Space Twist – i svega desetak aktivnih godina, grupa je višestruko doprinijela domaćoj rock sceni. Uz vječne hitove poput Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Jagode i čokolada, Ostani uz mene, Dugo toplo ljeto, Bambina, Điri điri i Cestom preko Zagore, razvila je autorsku superiornost Nene Belana te u posljednjoj fazi, uz album Space Twist, predstavila i trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature) koji i danas čine Fiumense.

Kada Neno Belan i Fiumensi izvode pjesme grupe Đavoli, kao što će biti i ovaj put, pridružuje im se Jakša Kriletić – Jordes, jedan od naših najglasovitijih saksofonista. Naime, kako sam Belan kaže – bez saxa nema Đavola.

Ovoj izuzetnoj grupi glazbenika pripala je čast da prvi nastupe u novom i rekonstruiranom prostoru u Šubićevoj. Radovi su počeli krajem lipnja i trajat će do početka rujna kada će poboljšana i povećana Tvornica kulture moći primiti čak 2200 ljudi, čime postaje daleko najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Specifičnost Velikog pogona bit će u prilagodbi prostora koji će idealno funkcionirati za koncerte od 300 do 2200 posjetitelja.

Ulaznice u pretprodaji iznose 80 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 100 kn.

Komentari na članak

Vezani članci

Etno Hvar festival

Etno Hvar festival

Bogat program u hvarskom ambijentu kamenih balkona i dvorišta

Hvarsko etno-eko selo Humac domaćin je drugog izdanja Etno Hvar festivala. Donosimo vam raspored održavanja događanja u sklopu istog.

arsenal, 25.4.

Zadarski Arsenal

Zabranjeno pušenje dolazi u Zadar

U petak 25. travnja nakon duge 4 godine Zabranjeno pušenje dolazi u zadarski Arsenal.

Siddharta

Nakon Zagreba, rad na novom albumu

Siddharta slavi 20. rođendan u Tvornici kulture

Kultna slovenska grupa Siddharta dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 27. veljače, dok će kao predgrupa nastupiti alt-rock band Seven Mouldy Figs.

Josipa Lisac

50 godina karijere

Zlatnu godišnjicu rada Josipa Lisac okrunit će koncertnim slavljem u Lisinskom

Jedna od najistaknutijih domaćih glazbenih diva već godinama publiku ostavlja bez daha, a tim će nas povodom počastiti još jednim glazbenim spektaklom posvećenim njezinoj najvećoj ljubavi.

Atmosfera

KSET

Pogledajte satnicu Brucošijade FER-a

Praznik, a koji to zapravo nije. Tulum kojeg se mnogi sjećaju, a neki danima nakon skupljaju fragmente svojih sjećanja. No, jedno je sigurno – zabave na FER-u ovog vikenda neće nedostajati jer vas ona očekuje na tri stagea uz kino, KSET Caffe i tulum do najsitnijih sati.