Istraživanje o utjecaju medija na mlade

„Najveća važnost se pridaje vanjskom izgledu, a ostale stvari su skoro nebitne“

Ljepota lica

– Mediji, kao što su internet, televizija, reklame i oglasi, nude savjete kako izgledati savršeno i imati savršeno tijelo; samo takvo tijelo je formula za sretan i ispunjen život. – objašnjava Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija.

Predavanje Tijelo u ogledalu – sociološko istraživanje utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela održat će se u utorak, 31. siječnja u Klubu Zona. U 19:30 prvostupnica sociologije, Ivona Pehar, predstavit će rezultate istraživanja, koji pokazuju u kojoj mjeri mediji utječu na to što mladi grada Splita misle o sebi, odnosno uspoređuju li se s medijskim slikama idealnih tijela.

– Budući da su mladi dobna skupina koja je najranjivija i najpodložnija raznim utjecajima, mediji imaju najviše utjecaja upravo na njih. Najveća važnost se pridaje vanjskom izgledu, a ostale stvari su skoro nebitne. Mediji, kao što su internet, televizija, reklame i oglasi, nude savjete kako izgledati savršeno i imati savršeno tijelo; samo takvo tijelo je formula za sretan i ispunjen život. – objašnjava Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija.

Nadalje, upozorio je da upravo zbog takvih sadržaja mladi mogu potpuno izgubiti kontrolu nad svojim tijelima i prepustiti se mišljenju tzv. stručnjaka te iskriviti sliku o sebi.

Predavanje se održava u ciklusu Mala škola sociologije. U sklopu ciklusa Imaginacija – splitsko društvo sociologa jednom mjesečno u Klubu Zona održava predavanja o aktualnim društvenim pitanjima.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Split

Tjedni program

Buđenje sile, volontiranje, permakultura i Erasmus – spojivi samo u Klubu mladih

Ovoga tjedna Splićane i Splićanke očekuje radionica pod nazivom „Sila se budi”, predstavljanje volonterskih programa, predavanje o kultiviranju grada te info-dan o mogućnostima studiranja u okviru programa Erasmus+.

Opera

Iznenađenje za brucoše

VIDEO: Kako je splitska Ekonomija postala "operna kuća"

U ulozi asistenata u nastavi našli su se operni pjevači i pjevačice Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Dvoranu za predavanja svojim su glasovima ispunili sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Vlado Garić i bas Mate Akrap.

Posjetitelji Maratona karijera na PMF-u

Završnica SIK-ovog projekta

Može li se u Hrvatskoj ostati nakon fakulteta i uspjeti, na Maratonu karijera raspravljaju stručnjaci hrvatske poslovne scene

Posljednji ovogodišnji „Maraton karijera" otvara aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u novi će se susret održati u srijedu, 13. lipnja, s početkom u 16:00 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

http://www.publicdomainpictures.net/pictures/160000/velka/coeur-et-coucher-de-soleil.jpg

Predavanje o ljubavi

Bruno Šimleša za Valentinovo održava malu „Školu ljubavi“

– Doznajte kako razviti zdravu ljubav prema sebi, kako privući partnera, kako postaviti granice prema drugima. – pozivaju iz Svijeta knjige.

Predavanje Ranko Vučinić

Predavanje u organizaciji eStudenta

Ranko Vučinić otkrio studentima tajne sportskog PR-a

– U Hrvatskoj se smatra da se ne smije griješiti. To je pogrešno. Na greškama se mora učiti, greške se mora ispraviti i tako postajete najbolji. – rekao je Vučinić.