Koncert u Vintageu

Najdugovječniji bend bivše Jugoslavije vraća se na zagrebačku pozornicu

YU GRUPA

Pioniri kombiniranja "rock" glazbe s tradicionalnim balkanskim elementima po drugi put nastupaju u Vintage Industrial Baru.

Vintage Industrial u četvrtak 1. prosinca priprema pravu poslasticu za ljubitelje jugoslavenskog rock 'n' rolla. Legendarna YU grupa nakon nešto manje od dvije godine ponovno će stati na pozornicu ovog zagrebačkog kluba. Njenu trenutnu postavu čine: Dragi Jelić, Žika Jelić, Petar Jelić i Slobodan Jurišić.

Yu Grupa smatra se najdugovječnijim rock bendom iz Srbije. Pripisuje mu se titula pionira kombiniranja rock glazbe s tradicionalnim balkanskim elementima. Osnovan je davne 1971., a cijela mu je ova godina prošla u proslavi velikog jubileja u sklopu kojeg je odsvirao niz slavljeničkih koncerata diljem bivše Jugoslavije pod sloganom 45 godina čistog rock 'n' rolla.

Osim proslave 45. rođendana, grupa je u travnju ove godine u suradnji s PGP RTS-om objavila album naslovljen Evo stojim tu. S tog friškog, punokrvnog hardrock blues albuma izbačena su tri singla i prateća im video spota Panika, Ko i A banki je 7.

Za ulaznice treba izdvojiti 90 kuna. Možete ih kupiti u Vintage Industrial Baru i Kavezu (Savska 160) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Više informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Drive-in kino

Na današnji dan

Otvoreno prvo drive-in kino

Drive-in kina proširila su se iz SAD-a diljem svijeta, a danas u projekcijama na otvorenom možemo uživati i u Hrvatskoj.

Suuns

Koncerti u OKC-u Palach

Kanadska četvorka Suuns otvara Impulse festival

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu, a od 2007. kreira uzbudljiv glazbeni kaos. Svoj će doprinos dati i Impulse festivalu koji će otvoriti.

Veja

Intervju s Vejom

„Tada se sviralo na »neinstrumentima«; kanti za boju, češlju i slično.“

Veja je skupina koja dolazi iz Pazina i bavi se sviranjem istarske narodne tradicijske glazbe u modernijem ruhu. Vrijeme je da ih upoznate!

Pavelov koncert u Tvornici kulture

Izvještaj s koncerta

Grupa Pavel pokazala kako je upravo sada njezino „vrijeme života“

Grupa Pavel održala je koncert u Tvornici kulture, kojim je predstavila svoj novi album – „Družba krivih odluka“ te zarazila publiku obiteljskom atmosferom punom ljubavi.

Hobit

Na današnji dan

Hobit iz rupe u zemlji izašao na svjetlo dana

Jeste li znali da je Tolkien ideju za čuvenu knjigu „The Hobbit“ dobio ispravljajući testove svojih studenata?