Humanitarni stand-up

„Najbolji za najbolje” – nastup najpopularnijih komičara u gradu za stipendije mladih

Lajnap Comedy

Ako trebate dobar povod za odlazak u Lisinski, humanitarni nastup stand-up komičara koji će vas svojim različitim stilovima, temama i formama nasmijavati cijelu večer, prava je zgoda. Završite nedjeljnu večer 18. studenoga 2018. uz zarazan i ujedno dobrotvoran smijeh.

Rotary Club Zagreb Metropolitan u nedjelju, 18. studenoga 2018, organizira humanitarnu večer Najbolji za najbolje na kojoj će u KD-u Vatroslava Lisinskog nastupiti popularni stand-up kolektiv LAJNAP Comedy, koji čine Aleks Curać Šarić, Tomislav Kozačinski, Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec. Prihodom od ulaznica te večeri najjačih fora financirat će se stipendiranje školaraca i studenata slabijega imovinskog statusa i deficitarnih zanimanja u Hrvatskoj. Radi ostvarenja toga humanitarnog cilja prvi će se put iste večeri okupiti svih pet komičara i zajedno nastupiti što je dodatan razlog zašto to događanje ne biste trebali propustiti.

– Stand-up scena u Hrvatskoj sve je kvalitetnija, a lajnapovci su pokazatelj da je, uz profesionalan i odgovoran pristup ovoj profesiji, od nje moguće živjeti. – ističu Goran Vugrinec Goc i Vlatko Štampar.

Prisjećajući se svojih mladenačkih dana, i sami su svjesni problema s kojima se mladi danas susreću: nezaposlenost, besperspektivnost, nerazumijevanje. Stoga skorašnjim nastupom, darujući svoje vrijeme i talente, žele nasmijati prepunu dvoranu i na taj način doprinijeti stipendiranju učenika i studenata. S obzirom na razdoblje u godini u kojem se organizira taj nastup, dio prihoda namijenjen je i mladima s područja Vukovara. Zajednička je želja rotarijanaca i lajnapovaca potaknuti i motivirati mlade da ustraju u svojim naumima i uporno slijede svoje snove, čak i kad se čine nemogućima.

Rotary klub Zagreb Metropolitan započeo je s radom u veljači 2015. i iza sebe već ima nekoliko uspješnih projekata. Sada je, nakon uspješne večeri stand-upa Pinta smijeha, s komičarima LAJNAP Comedyja odlučio otići korak dalje i napuniti Lisinski te tako osigurati stipendije za mlade. To je ujedno prilika za obilježavanje 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj. Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanitarnim ciljevima te cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, želeći svojim aktivnostima mijenjati društvo.

Komentari na članak

Vezani članci

Program "Za žene u znanosti"

Nacionalni program

Pojedinačne stipendije od 5000 eura za mlade znanstvenice

Za postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja nagradit će se hrvatske znanstvenice koje nisu starije od 35 godina. Prijave na natječaj zaprimaju se do 8. prosinca.

Open Zmajkovci za udrugu Mali Zmaj

Humanitarna stand up izvedba

"Open zmajkovci" pomažu Malom zmaju

Mladi komičari Studija Smijeha 6. prosinca izvest će humanitarnu predstavu "Open Zmajkovci za udrugu Mali Zmaj".

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Raspisan Natječaj za dodjelu državnih stipendija; provjerite uvjete

Ministarstvo je raspisalo natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija u trima kategorijama. Prijave su isključivo u elektroničkom obliku, a zaprimaju se do 4. studenoga.

Šimunovo 2019.

Tamburaška glazba

HDU dodijelio posebno priznanje legendarnom bećaru

– U karijeri dužoj od pola stoljeća Šima Jovanovac dao je značajan doprinos domaćoj diskografiji. Vlasnik je prvog tamburaškog albuma u neovisnoj Hrvatskoj, a njegove pjesme odjekuju širom svijeta, svugdje gdje su naši ljudi. – izjavila je Maja Vidmar Klarić.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja, Zadar

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

IRO u Zadru otkriva tko pruža financijsku pomoć studentima uz Ministarstva i visoka učilišta

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – objašnjava Maja Balen.