Koncert u Vinylu

Nadrealistični Ivan Škrabe i Mika Male nastupaju nakon zimske hibernacije

Ivan Škrabe i Mika Male

Ivan Škrabe godinama nastupa po zemljama Balkana, a sada priprema koncert u Vinylu. Pridružuje mu se i bend Mika Male s novim pjesmama.

Kantautor iz Jasterbarskog Ivan Škrabe i zagrebački bend Mika Male gostuju u Vinylu ovog četvrtka, 6. travnja. Održat će koncert s početkom od 20:30 sati.

Ivan Škrabe već desetak godina nastupa po zemljama Balkana. Iako još nije snimio studijski album, pojavljuje se na CD-kompilacijama nezavisne regionalne glazbene scene, u dokumentarnom filmu Music Is A Universal Language te u Rezervnoj kulturi, muzičkoj kronici Miloša Zubca. Glazba koju trenutno stvara s bendom spaja nadrealističku poeziju, psihodelične melodije i repetitivne sanjive ritmove. Na koncertu će mu se pridružiti perkusionist Bruno Vidović Vorberger (Franz Kafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit) te Ivan Glasnović (Pink Studio, New Folders) na električnoj gitari.

Mika Male u svojoj diskografiji ima tri albuma: album Bijelo (2006) te albume Vremenom (2010) i Gdje se sastaju luđaci (2013) koji su izdani za diskografsku kuću Dallas Records. Nakon prividne zimske hibernacije, sveden na srž, tročlani bend na ovom koncertu predstavit će neke od novih pjesama koje stvara od zadnjeg albuma.

Komentari na članak

Vezani članci

Tinariwen

Koncert u Vintageu

Saharski Led Zeppelin hipnotizirat će zagrebačku publiku

Skupina Tinariwen nastupit će 10. srpnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Ulaznice na dan koncerta možete kupiti po cijeni od 120 kuna.

Mastodon

Koncert u Tvornici kulture

Mastodon zakazao susret s vjernom zagrebačkom publikom

Mastodon kreće na turneju naoružan novim pjesmama, ali i prebogatim katalogom starih klasika žestoke glazbe. Jedan od najintenzivnijih "live" bandova današnjice zakazao je susret s vjernom zagrebačkm publikom za petak, 16. lipnja.

Silente

Tvornica kulture

Dubrovačka senzacija Silente 8. svibnja u Tvornici kulture

Osvojili su Porin u kategoriji Novi izvođač godine, Nagrada Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te Nagrada Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40.

Anabasis

Orguljski festival studenata

Fantom opere, fantazija i maskenbal na petom koncertu Anabasisa

"Orgulje se sviraju po notama u tri reda, a najvažnija je koordinacija ruku i nogu ", objasnila mi je Elena Roce, studentica 3. godine.

Adastra

Koncert u klubu Metropolis

Adastra slavi 12 godina rada u Metropolisu, predstavit će i novi singl

Band koji je pjesmom ujedinio mlade u borbi protiv protiv nasilja, nakon mnogih koncerata, ponovno pred zagrebačkom publikom.