Festival u Trogiru

Moondance će pod mjesečinom ugostiti najveća imena elektronske plesne glazbe

Moondance s kule

U sklopu Trogirskog kulturnog ljeta u prekrasnoj srednjovjekovnoj trvđavi petu godinu održat će se Moondance festival. I ovog će puta ugostiti neka od najvećih glazbenih imena elektronske plesne glazbe.

Moondance festival, najpopularniji i vodeći festival elektronske plesne glazbe u domaćoj produkciji, ulazi su svoju petu godinu odžavanja. Novo izdanje koje je u intenzivnim pripremama rezervirano je za drugi vikend u kolovozu, od 10. do 12. kolovoza.

Pod mjesečinom će nastupiti neka od najvećih imena ovog žanra: Robert Hood (USA), Oscar Mulero (SPA), Jonas Kopp (ARG), Psyk (SPA), DJ Deep (FRA), Ben Sims (UK), Handmade (Ger), The Analogue Cops live (Ger) i mnogi drugi. Također, ugovorena je suradnja s berlinskom institucijom elektroničke glazbe – Tresorom, koji će zadnji dan festivala predstaviti svoju večer, po prvi put na ovim prostorima.

Po prvi put na ove prostore dolazi nam jedan od najpoznatijih svjetskih video umjetnika, Philipp Geist – Videogeist iz Berlina, čovjek koji je 3D mapirao neke od najpoznatijih svjetskih građevina. Ovaj put ima zadatak mapirati kulu Kamerlengo s vanjske strane, što će nesumnjivo biti veliki spektakl svjetla i srednjovjekovne arhitekture.

Festival koji je započeo 2013. godine sa skromnim jednodnevnim izdanjem od 1000 posjetitelja već je u 2016. prerastao u trodnevni s više od 9000 posjetitelja i 40 izvođača. Od samog početka stavljen je naglasak na kvalitetu u odnosu na kvantitetu, što se vidi u pomnom i smislenom odabiru izvođača, vrhunskog hi-end razglasa, ostale produkcije i osoblja festivala, sve uz pristupačne cijene ulaznica i pića. Sve spomenuto u kombinaciji s fantastičnom i nadasve akustičnom lokacijom te već legendarnim afterpartijima na plaži hotela Medene rezultiralo je da Moondance postane omiljen festival domaćoj publici koja je sve brojnija unatoč velikom postotku stranih gostiju.

U protekla četiri izdanja za nastupe na festivalu pomno je odabrano više od 150 priznatih i cijenjenih glazbenika i DJ-a iz svijeta i Hrvatske, koji su svi redom ostali oduševljeni. Sve veća zastupljenost live izvođača s pratećom mašinerijom i domaćih DJ-a koji nastupaju uz bok s najvećim svjetskim DJ-ima, promocija lokalnih znamenitosti, kulinarstva, kulturnih i prirodnih ljepota čini Moondance jedinstvenim na ovim prostorima. Njegovu kvalitetu i popularnost prepoznali su strani mediji i agencije, pa je tako pohvaljen kao jedan od nekoliko najboljih europskih destinacija za festival, što ne iznenađuje s obzirom na to da se održava u prekrasnoj srednjovjekovnoj tvrđavi. To su primijetili i trogirski gradski oci koji su uvrstili festival u Trogirsko kulturno ljeto shvaćajući da je najznačajniji događaj za promociju UNESCO-ovog grada izvan granica Lijepe Naše.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Ticketshop.hr. Prodaju se po cijeni od 300 kuna za sva tri dana, a uveden je i grupni paket za ekipu 5+1 gratis, gdje je pojedinačna cijena 250 kuna. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Matematika

Festival znanosti

Očekuje se preko 12 000 posjetitelja na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u"

Najveći festival znanosti u organizaciji jednog visokog učilišta i ove će godine posjetiti oko 12 tisuća posjetitelja. U petak, 7. travnja na PMF-u će se održati više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka.

Izgubite se u fotogaleriji glazbeno-umjetničkog festivala Lost Theory 8

Izgubite se u fotogaleriji glazbeno-umjetničkog festivala

FOTO: Pogledajte kako je bilo na Lost Theory Festivalu!

Ovog ljeta, točnije od 12. do 17. kolovoza, održao se Lost Theory Festival. Riječ je o hrvatskoj „trance“ verziji Woodstocka koji se održava u Deringaju, mjestu šest kilometara udaljenom od Gračaca.

Hrvatsko narodno kazalište

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Starozagrebačke melodije i evergreeni na koncertu „Zagreb i ja se volimo tajno“

Koncert „Zagreb i ja se volimo tajno“ obilježit će kraj sezone zagrebačkoga HNK. Nastupit će članovi Drame, Opere i Baleta središnje nacionalne kuće.

Zoe Lower na Dimensionsu

Festival na tvrđavi Punta Christo

Od lokalnih legendi do međunarodno cijenjenih umjetnika na Dimensions festivalu

Nakon prošlogodišnjeg sjajnog koncerta Massive Attacka pred osam tisuća ljudi u originalnom ambijentu pulske Arene, Dimensions festival sprema još jedno monumentalno izdanje.

Mens Night uz Osvetnike

Cineplexx vas nagrađuje

NAGRADNJAČA Osvetnici 2: Vladavina Ultrona na Men's Nightu u Cineplexxu

Najveći svjetski superheroji ponovno spašavaju čovječanstvo.