Instagram profil student_kuha

Ljubav prema fotografiji i kuhanju ujedinjene u Instagram profilu

Naslovna

Ako ste često u nedoumici kako sastojke iz hladnjaka pretvoriti u ukusan obrok, inspiraciju pronađite na Ivanovu Instagram profilu.

Koliko ste se samo puta našli u onoj neizbježnoj situaciji kad vam kruli u želudcu, a uz to je posrijedi jedno od sljedećeg: a. menza je totalno predaleko, b. taman je prošlo 22:30 pa ni dostava pizze nije opcija, c. ni od onoga što imate u hladnjaku nemate nikakve ideje kako složiti pristojno jelo? Nastavite scrollati po Instagramu i možda naiđete na rješenje. Naime, mladi je Koprivničanac Ivan Štefanec nedavno pokrenuo zanimljiv Instagram profil student_kuha, a zapratite li ga, možda vas i nauči kako pretvoriti stari kruh u brzinski obrok ili što pripremiti kad gladna ekipa najavi da dolazi za pola sata.

Uz to što studira poslovnu ekonomiju u Puli, Ivan radi u rent-a-caru, a slobodno vrijeme posvećuje filmovima, nogometu i, ono najvažnije, fotografiranju. Ivan nam otkriva da je prva njegova ljubav bila fotografija.

– Odmalena sam zapravo u tome te su i prvi ušteđeni novci otišli na fotoaparat.

Hobi je pak odlučio pretvoriti u nešto više te se tako rodio prvi njegov Instagram profil kroz_objektiv čiji su iznimni pejzaži i portreti pridobili oko deset tisuća pratitelja.

– Budući da sam već duže na Instagramu, zanimalo me mogu li pokrenuti još jedan profil koji će postati jednako tako uspješan.

Profil student_kuha spoj je dviju njegovih ljubavi – fotografije i kuhanja, a iako su recepti koje objavljuje jednostavni i prilagođeni studentskim mogućnostima, Ivan bez lažne skromnosti zaključuje da se u njemu krije pravi masterchef.

– Ne biste vjerovali kad bih vam rekao da sam, iako sam trenutno student ekonomije, završio srednju školu za kuhara. No tek kada sam odlučio da ne želim biti kuhar i krenuo na fakultet, u meni se probudila ljubav prema kuhanju. Oduvijek je ona bila tu negdje, samo je škola nije znala probuditi.

Ivan najavljuje da je već pripremio nekoliko recepata – neki su plod njegove mašte, a neke je prilagodio sebi preuzevši ih iz raznih kuharica. Za prvi objavljeni recept kaže da ga je naučila mama, a svojom jednostavnošću najavljuje i buduće kulinarske uratke. Ipak, zaključuje da će se, ovisno o publici, možda okrenuti i pripremi kompliciranijih jela.

Iako kaže da bi se volio još više posvetiti svojim profilima, ne opterećuje se time previše. Ivan otkriva da ga zanima politika te ne skriva želje i ambicije da se u budućnosti počne baviti i time. Kolegama studentima pak poručuje neka ustraju u realizaciji svojih ideja jer nemaju što izgubiti. Ako ne uspiju, uvijek se mogu posvetiti nečemu drugom.

Komentari na članak

Vezani članci

Internet

Olakšavanje studentske svakodnevice

Besplatne aplikacije za studente

Studentski život jako je dinamičan te se uz brojne društvene obaveze često zaboravlja na samo studiranje. Upravo je zato britanski Guardian iz mora mobilnih aplikacija i internetskih servisa izvukao nekolicinu onih koje će prosječnom studentu pomoći u organizaciji života, uštedi novca i održavanju tjelesne forme, kako bi se mogao lakše koncentrirati na učenje.

try

Svaka borba je teška

Kako se boriti protiv kontrolora

Činjenica je da muškarci bolje prolaze kad su u pitanju kontrole u tramvajima i autobusima. Jedan oštar pogled ili rečenica poput "Nemam para..." dovoljni su da ih zaobiđu. Žene malo više pilaju, ali evo par savjeta kako se boriti protiv naših svagdašnjih neprijatelja.

Tjestenina u umaku

Brzo, jednostavno i ukusno

VIDEO: Recept za umak s votkom podići će vaše kuhanje na novu razinu

Pokazat ćemo vam kako uklopiti ostatke jeftine votke u nevjerojatno ukusan umak za tjesteninu.

Ministar Jovanović

Studentske menze

Javna rasprava o troškovima prehrane studenata

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa otvorilo je javnu raspravu o načinu prikupljanja sredstava za pokrivanje troškova prehrane studenata

Možda je prestar za nju, ali za mali pogled nikada

Fotke koje će vas oduševiti

FOTO: Najveći "photobomb" majstori

Ukoliko ste ponekad htjeli nekome malo uništiti odličnu fotografiju, inspiraciju pronađite ovdje.