Instagram profil student_kuha

Ljubav prema fotografiji i kuhanju ujedinjene u Instagram profilu

Naslovna

Ako ste često u nedoumici kako sastojke iz hladnjaka pretvoriti u ukusan obrok, inspiraciju pronađite na Ivanovu Instagram profilu.

Koliko ste se samo puta našli u onoj neizbježnoj situaciji kad vam kruli u želudcu, a uz to je posrijedi jedno od sljedećeg: a. menza je totalno predaleko, b. taman je prošlo 22:30 pa ni dostava pizze nije opcija, c. ni od onoga što imate u hladnjaku nemate nikakve ideje kako složiti pristojno jelo? Nastavite scrollati po Instagramu i možda naiđete na rješenje. Naime, mladi je Koprivničanac Ivan Štefanec nedavno pokrenuo zanimljiv Instagram profil student_kuha, a zapratite li ga, možda vas i nauči kako pretvoriti stari kruh u brzinski obrok ili što pripremiti kad gladna ekipa najavi da dolazi za pola sata.

Uz to što studira poslovnu ekonomiju u Puli, Ivan radi u rent-a-caru, a slobodno vrijeme posvećuje filmovima, nogometu i, ono najvažnije, fotografiranju. Ivan nam otkriva da je prva njegova ljubav bila fotografija.

– Odmalena sam zapravo u tome te su i prvi ušteđeni novci otišli na fotoaparat.

Hobi je pak odlučio pretvoriti u nešto više te se tako rodio prvi njegov Instagram profil kroz_objektiv čiji su iznimni pejzaži i portreti pridobili oko deset tisuća pratitelja.

– Budući da sam već duže na Instagramu, zanimalo me mogu li pokrenuti još jedan profil koji će postati jednako tako uspješan.

Profil student_kuha spoj je dviju njegovih ljubavi – fotografije i kuhanja, a iako su recepti koje objavljuje jednostavni i prilagođeni studentskim mogućnostima, Ivan bez lažne skromnosti zaključuje da se u njemu krije pravi masterchef.

– Ne biste vjerovali kad bih vam rekao da sam, iako sam trenutno student ekonomije, završio srednju školu za kuhara. No tek kada sam odlučio da ne želim biti kuhar i krenuo na fakultet, u meni se probudila ljubav prema kuhanju. Oduvijek je ona bila tu negdje, samo je škola nije znala probuditi.

Ivan najavljuje da je već pripremio nekoliko recepata – neki su plod njegove mašte, a neke je prilagodio sebi preuzevši ih iz raznih kuharica. Za prvi objavljeni recept kaže da ga je naučila mama, a svojom jednostavnošću najavljuje i buduće kulinarske uratke. Ipak, zaključuje da će se, ovisno o publici, možda okrenuti i pripremi kompliciranijih jela.

Iako kaže da bi se volio još više posvetiti svojim profilima, ne opterećuje se time previše. Ivan otkriva da ga zanima politika te ne skriva želje i ambicije da se u budućnosti počne baviti i time. Kolegama studentima pak poručuje neka ustraju u realizaciji svojih ideja jer nemaju što izgubiti. Ako ne uspiju, uvijek se mogu posvetiti nečemu drugom.

Komentari na članak

Vezani članci

Liječenje mamurluka

Dan poslije "samo jedne" čašice

Kako smanjiti mogućnost mamurluka?

Za sve one koji su se (ne jednom) suočili s očajnim danom poslije, koji su se sutradan osjećali kao drvo i sramili se sami sebe, donosimo nekoliko korisnih savjeta za preživljavanje mamurluka.

Meso ispod peke

Na objed po promotivnim cijenama

Počeo tjedan restorana

Od 4. do 13. listopada objedujte po promotivnoj cijeni od sto kuna, koja uključuje predjelo, glavno jelo i desert.

hrana

Čudno, odvratno ili ukusno?

Najčudnija hrana koju možete probati

Jedna od prednosti istraživanja novih kultura svakako je upoznavanje jedinstvenih načina prehranjivanja. Donosimo vam najčudniju hranu koja se konzumira diljem svijeta.

Studentica i alkohol

Studenti i alkohol

Diploma i za uspješno alkoholiziranje?

Puno ih je pokušalo nakon prve godine fakulteta smanjiti konzumiranje alkohola, ali samo su rijetki u tome uspjeli.

Kuhano jaje

Student u kuhinji

Većina studenata ne zna kako skuhati jaje, polovica nije sigurna kako se priprema pire krumpir

Dvoje od pet studenata ističe da su njihove prehrambene navike nezdrave, a trećina ih barem jednom tjedno jede gotovo jelo pripremljeno u mikrovalnoj pećnici.