Instagram profil student_kuha

Ljubav prema fotografiji i kuhanju ujedinjene u Instagram profilu

Naslovna

Ako ste često u nedoumici kako sastojke iz hladnjaka pretvoriti u ukusan obrok, inspiraciju pronađite na Ivanovu Instagram profilu.

Koliko ste se samo puta našli u onoj neizbježnoj situaciji kad vam kruli u želudcu, a uz to je posrijedi jedno od sljedećeg: a. menza je totalno predaleko, b. taman je prošlo 22:30 pa ni dostava pizze nije opcija, c. ni od onoga što imate u hladnjaku nemate nikakve ideje kako složiti pristojno jelo? Nastavite scrollati po Instagramu i možda naiđete na rješenje. Naime, mladi je Koprivničanac Ivan Štefanec nedavno pokrenuo zanimljiv Instagram profil student_kuha, a zapratite li ga, možda vas i nauči kako pretvoriti stari kruh u brzinski obrok ili što pripremiti kad gladna ekipa najavi da dolazi za pola sata.

Uz to što studira poslovnu ekonomiju u Puli, Ivan radi u rent-a-caru, a slobodno vrijeme posvećuje filmovima, nogometu i, ono najvažnije, fotografiranju. Ivan nam otkriva da je prva njegova ljubav bila fotografija.

– Odmalena sam zapravo u tome te su i prvi ušteđeni novci otišli na fotoaparat.

Hobi je pak odlučio pretvoriti u nešto više te se tako rodio prvi njegov Instagram profil kroz_objektiv čiji su iznimni pejzaži i portreti pridobili oko deset tisuća pratitelja.

– Budući da sam već duže na Instagramu, zanimalo me mogu li pokrenuti još jedan profil koji će postati jednako tako uspješan.

Profil student_kuha spoj je dviju njegovih ljubavi – fotografije i kuhanja, a iako su recepti koje objavljuje jednostavni i prilagođeni studentskim mogućnostima, Ivan bez lažne skromnosti zaključuje da se u njemu krije pravi masterchef.

– Ne biste vjerovali kad bih vam rekao da sam, iako sam trenutno student ekonomije, završio srednju školu za kuhara. No tek kada sam odlučio da ne želim biti kuhar i krenuo na fakultet, u meni se probudila ljubav prema kuhanju. Oduvijek je ona bila tu negdje, samo je škola nije znala probuditi.

Ivan najavljuje da je već pripremio nekoliko recepata – neki su plod njegove mašte, a neke je prilagodio sebi preuzevši ih iz raznih kuharica. Za prvi objavljeni recept kaže da ga je naučila mama, a svojom jednostavnošću najavljuje i buduće kulinarske uratke. Ipak, zaključuje da će se, ovisno o publici, možda okrenuti i pripremi kompliciranijih jela.

Iako kaže da bi se volio još više posvetiti svojim profilima, ne opterećuje se time previše. Ivan otkriva da ga zanima politika te ne skriva želje i ambicije da se u budućnosti počne baviti i time. Kolegama studentima pak poručuje neka ustraju u realizaciji svojih ideja jer nemaju što izgubiti. Ako ne uspiju, uvijek se mogu posvetiti nečemu drugom.

Komentari na članak

Vezani članci

Tea Mamut, poznata slastičarka

Good Sweets

Tea Mamut obožava svoj posao!

Tea se kuhanjem i pripremanjem slastica bavi cijeli život, a dosadašnja domaća i inozemna kulinarska karijera već je rezultirala suradnjom s restoranom Good Food i televizijskim angažmanom na HRT-u.

Litavski dnevnici

Tino Deželić

Dobre jarane para kupit' ne može

Okrenuo sam se i tamo vidio muškarca pod zimskom kapom koji je izašao iz „Milano“ restorana i doslovno se ukipio na mjestu kada je shvatio tko viče za njim. Već u idućem trenutku ćelavi se navijač probio kroz nas te bacio u trk za muškarcem spominjući mu pritom svu rodbinu i članove obitelji, a ovaj se već dao u bijeg.

Klopa s klupa

Fina hrana

„Klopa s klupa”: „street food” događanje na zagrebačkom Dolcu

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!

Tamna čokolada

Priprema za ispite

Za bolju koncentraciju jedite čokoladu i pijte zeleni čaj

Postoji niz namirnica koje vam mogu pomoći kod bolje koncentracije i pamćenja. Mi vam donosimo one najzanimljivije koje možete konzumirati svaki dan.

Mug cake

Recept

Kuhajte sa Studentskim: Brzi kolač

Recept za kolač jednostavan je i gotov za 5 minuta (7 minuta s čišćenjem). Najbolje je od svega što se može eksperimentirati s dodatcima, tako da svaki put spremiš drugu verziju.