LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za ljetne dane

Kuhajte sa Studentskim: brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Stiglo nam je ljeto kojem se sigurno veseliš nakon hladne zime i nešto sunčanijeg proljeća, ali ono što te najviše veseli kod ljeta je odmor od svih studentskih obveza. Napokon imaš višak slobodnog vremena za odmaranje, druženje s prijateljima i za ostale stvari koje te čine sretnim te uistinu uživaš.

Svima nama često se dešavaju situacije u kojima ne znamo što bismo učinili s viškom vremena pa nas upravo to dovodi do osjećaja dosade. Ako si od onih koji imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
 

Brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem



Foto: Pinterest

Dobra vijest je što je ovo jelo gotovo za najviše 15 minuta jer ne trebaš kuhati ništa osim tjestenine!

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • jedna konzerva slanutka
  • jedna konzerva kukuruza 
  • 100 g baby špinata
  • 2 – 3 rajčice
  • 3 – 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu i kad zavri kuhajte tjesteninu na laganoj vatri 7 do 10 minuta. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom da se ohladi ili je iscijeđenu stavite u hladnjak. U međuvremenu u posebnu zdjelu stavite konzervu kukuruza, 100 g baby špinata i narezanu rajčicu na sitne komadiće. Slanutak prije nego što promiješate s ostalim sastojcima izblendajte i razrijedite s vodom ili mlijekom (4 žlice). Stavite izblendani slanutak i tjesteninu u zdjelu s ostalim sastojcima i dodajte malo maslinovog ulja (3 – 4 žlice). Sve to još začinite po želji (idealno pašu bosiljak i majčina dušica). Kada sve zajedno pomiješate, možete staviti u hladnjak na 10 – 15 minuta da bude još hladnije.

Ovaj recept možete kombinirati i s mnoštvo drugih različitih sastojka.

Dobar tek!

FOTO: PINTEREST