Za ljetne dane

Kuhajte sa Studentskim: brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem

Pinterest.com

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Stiglo nam je ljeto kojem se sigurno veseliš nakon hladne zime i nešto sunčanijeg proljeća, ali ono što te najviše veseli kod ljeta je odmor od svih studentskih obveza. Napokon imaš višak slobodnog vremena za odmaranje, druženje s prijateljima i za ostale stvari koje te čine sretnim te uistinu uživaš.

Svima nama često se dešavaju situacije u kojima ne znamo što bismo učinili s viškom vremena pa nas upravo to dovodi do osjećaja dosade. Ako si od onih koji imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
 

Brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem



Foto: Pinterest

Dobra vijest je što je ovo jelo gotovo za najviše 15 minuta jer ne trebaš kuhati ništa osim tjestenine!

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • jedna konzerva slanutka
  • jedna konzerva kukuruza 
  • 100 g baby špinata
  • 2 – 3 rajčice
  • 3 – 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu i kad zavri kuhajte tjesteninu na laganoj vatri 7 do 10 minuta. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom da se ohladi ili je iscijeđenu stavite u hladnjak. U međuvremenu u posebnu zdjelu stavite konzervu kukuruza, 100 g baby špinata i narezanu rajčicu na sitne komadiće. Slanutak prije nego što promiješate s ostalim sastojcima izblendajte i razrijedite s vodom ili mlijekom (4 žlice). Stavite izblendani slanutak i tjesteninu u zdjelu s ostalim sastojcima i dodajte malo maslinovog ulja (3 – 4 žlice). Sve to još začinite po želji (idealno pašu bosiljak i majčina dušica). Kada sve zajedno pomiješate, možete staviti u hladnjak na 10 – 15 minuta da bude još hladnije.

Ovaj recept možete kombinirati i s mnoštvo drugih različitih sastojka.

Dobar tek!

Komentari na članak

Vezani članci

Gdje jesti s malo novca?

Studentsko „restorančenje”

Zagrebački restorani za studentski džep

Jeftina i fina restoranska hrana u Zagrebu ti je nadomak ruke čak i ako si student.

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.

Zagreb noću

Manifestacija na Trešnjevačkom placu

Stiže petodnevni „Pljac Mljac"; ulaz je potpuno besplatan

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje s odličnom hranom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to očekuje nas na „Placu Mljacu".

Putovanje

Savjeti za putnike

Klub putnika savjetuje kako jeftino putovati: od prijevoza i smještaja do hrane

Klub putnika savjetuje kako uz nizak ili nikakav budžet putovati svijetom!

Mamurluk

Za lakši oporavak od burne noći

Hrana koja sprečava mamurluk

Često vas brine kako da nakon izlaska spriječite mamurluk, a mi vam donosimo koja hrana vam može u tome pomoći.