Za ljetne dane

Kuhajte sa Studentskim: brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem

Pinterest.com

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Stiglo nam je ljeto kojem se sigurno veseliš nakon hladne zime i nešto sunčanijeg proljeća, ali ono što te najviše veseli kod ljeta je odmor od svih studentskih obveza. Napokon imaš višak slobodnog vremena za odmaranje, druženje s prijateljima i za ostale stvari koje te čine sretnim te uistinu uživaš.

Svima nama često se dešavaju situacije u kojima ne znamo što bismo učinili s viškom vremena pa nas upravo to dovodi do osjećaja dosade. Ako si od onih koji imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
 

Brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem



Foto: Pinterest

Dobra vijest je što je ovo jelo gotovo za najviše 15 minuta jer ne trebaš kuhati ništa osim tjestenine!

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • jedna konzerva slanutka
  • jedna konzerva kukuruza 
  • 100 g baby špinata
  • 2 – 3 rajčice
  • 3 – 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu i kad zavri kuhajte tjesteninu na laganoj vatri 7 do 10 minuta. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom da se ohladi ili je iscijeđenu stavite u hladnjak. U međuvremenu u posebnu zdjelu stavite konzervu kukuruza, 100 g baby špinata i narezanu rajčicu na sitne komadiće. Slanutak prije nego što promiješate s ostalim sastojcima izblendajte i razrijedite s vodom ili mlijekom (4 žlice). Stavite izblendani slanutak i tjesteninu u zdjelu s ostalim sastojcima i dodajte malo maslinovog ulja (3 – 4 žlice). Sve to još začinite po želji (idealno pašu bosiljak i majčina dušica). Kada sve zajedno pomiješate, možete staviti u hladnjak na 10 – 15 minuta da bude još hladnije.

Ovaj recept možete kombinirati i s mnoštvo drugih različitih sastojka.

Dobar tek!

Komentari na članak

Vezani članci

Meso ispod peke

Na objed po promotivnim cijenama

Počeo tjedan restorana

Od 4. do 13. listopada objedujte po promotivnoj cijeni od sto kuna, koja uključuje predjelo, glavno jelo i desert.

studentska hrana - naslovna

„Pijana hrana“

Kojom hranom začiniti alkoholiziranje u inozemstvu?

Od dobre pijanke često nam se stvori „alkoholna rupa“ u trbuhu nakon koje bi pojeli i vola. Dok su kod nas popularni kebab, pizza i pekarski proizvodi, pogledajte što si uz alkohol vole pojesti studenti iz nekih drugih zemalja.

Božićni stol

Obogatite blagdanski stol

Reci, pa fino ispeci!

Neovisno o tome jeste li potpuni početnici ili vrhunski kulinarski majstori, uz pomoć ovih recepata možete obradovati svoje ukućane za blagdane. Jednostavno, povoljno i ukusno!

Nezdrava hrana

Potvrdili stručnjaci

Nezdrava hrana pomaže u bržem gubljenju kilograma

Portugalski su znanstvenici proveli dvotjedno istraživanje u kojemu su dokazali da su ljudi više motivirani za nastavljanje svoje dijete ako su se nedjeljama hranili bilo čime što im je srce poželjelo.

Kiviak

Čitati na prazan želudac

FOTO: Deset najčudnijih božićnih jela

Vodimo vas na putovanje kroz najčudnije specijalitete koji se u raznim državama pripremaju za Božić. Nakon ovog odbrojavanja voljet ćete sarmu još i više.