Ljetno kino

KSET priprema odmor od stvarnosti – niz besplatnih filmskih projekcija

Ljetno kino KSET

Kako bi se proširilo znanje akademske javnosti, čitav će se niz zanimljivih filmova prikazati od 23. do 27. rujna na zagrebačkoj adresi Unska 3, u Ljetnom kinu KSET.

Nema veze što je jesen, Ljetno kino KSET ponovno prži. Prije početka nove akademske godine ekipa Videosekcije KSET-a servira večernji odmor od stvarnosti.

– Skupimo se u KSET-u, upalimo projektor, ugasimo mozak, nešto jedemo, nešto pijemo, malo ćaskamo i onda stisnemo play.  Bude li toplo, vani smo u dvorištu. Bude li drugačije, unutra smo u Velikoj Svečanoj Koncertnoj Projekcijskoj dvorani KSET-a. – poručuju organizatori.

Filmovi će se prikazivati od 23. do 27. rujna, s početkom u 20 sati, na adresi Unska 3 (mala bivša kotlovnica na cesti). Raspored projekcija slijedi u nastavku teksta.

Nedjelja, 23. 9. – Kodno ime: Uvod u kompleksnu analizu slučaja

  • 20:00 – The Hound of the Baskervilles (1988) – Od gomile raznih interpretacija djela Sir Arthura Conana Doylea odabrana je baš ova u kojoj ekscentričnog detektiva tumači Jeremy Brett, glumac koji je po mnogima esencijalni the Sherlock. Brett je opsesivno proučavao svaku nijansu karaktera te mu nisu bile strane ni izmjene depresivnih i maničnih faza u vlastitom životu, baš kao ni Sherlocku.
  • 22:00 – Elementary, Dear Data (1988) – Tako je. Ovo je epizoda Star Treka gdje je Data Sherlock. Iliti kako biti detektiv ako ste android.

Ponedjeljak, 24. 9. – Kodno ime: Vjerojatnost i statistika otkrivanja počinitelja

  • 20:00 – Rear Window (1954) – Jimmy Stewart je slomio nogu i cijelo ljeto mora biti u kolicima i gipsu, pa mu je dosadno. Što će drugo nego gledati kroz prozor svoje susjede i malo pomalo počinje primjećivati nešto sumnjivo? Hitchcockov film za 5 zvjezdica.
  • 22:00 – Poirot (epizoda iznenađenja) – Belgijski detektiv s londonskom adresom; Agatha Christie ga je stvorila, ali Granada studio mu je dao lik.

Utorak, 25. 9. – Kodno ime: Signali i sustavi u špijunaži

  • 20:00 – The Conversation (1974) – Što je Francis Ford Coppola radio između Kuma i Kuma 2? Režirao je ovaj triler o čovjeku čiji je posao prisluškivanje. Glazbena tema se uvlači pod kožu, a i kraj također.
  • 22:00 – Columbo (epizoda iznenađenja) – Imali smo samodopadnog Sherlocka i pompoznog Poirota. Columbo je malo drukčiji, nije kao većina ostalih fiktivnih detektiva. Nema neke ekscentričnosti, nema ogroman ego, vozi neku krntiju, radi za L.A. policiju. Ali uporan je. I voli čili.

Srijeda, 26. 9. – Kodno ime: Alternativne metode istraživanja

  • 20:00 – Black Dynamite (2009) – Hommage blaxploitation filmovima uz sve potrebne elemente: kung-fu, afro-frizure, fore lošeg ukusa i tu i tamo gole žene. Rated R for sexuality/nudity, language, some violence and drug content. Navodno uskoro izlazi i nastavak!
  • 22:00 – Who Killed Captain Alex? (2010)  Prvi ugandski akcijski film! Ravno iz Wakaliwooda!

Četvrtak, 27. 9. – Kodno ime: Teorija kaosa

  • 20:00 – The Room (2003) – Drama o majci i sinu zatočenima u sobi. E, pa ovo nije taj film. Ovaj je bolji. Najbolji. Intermezzo: Pelin i krv (2018).
  • 22:00 – Kalvarija (1996) – Topla obiteljska priča smještena u idilu Hrvatskog zagorja.

Prva četiri dana prije/između/nakon filmova puštaju se epizode Nicka Praskatona. Kažu da je to crtić za male i velike, ali tek kad ste malo veći, shvatite koliko je
Nick opsjednut određenim sekundarnim spolnim karakteristikama.

Fiilmovi se projiciraju isključivo s ciljem proširivanja filmskog znanja šire i uže akademske javnosti i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda. Ulaz je besplatan, a sve se dodatne informacije nalaze na Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Novinarska radionica u Zoni

Predavanja, zadaci i individualni rad

Renomirani novinari stižu na novinarske radionice u Klub Zona

U tijeku su prijave za tradicionalne novinarske radionice Mate Prlića u Klubu Zona. Održavat će se od 17. listopada do kraja mjeseca.

KSET Čuješ?! finale

Program neovisnih bendova

Finale KSET-ovog programa Čuješ?!

U KSET-u se održava finale programa neovisnih bendova Čuješ?! tijekom kojeg će se moći glasovati za šest bendova.

Livada u sumrak

Radionice u Klubu Zona

Proljeće je idealno vrijeme za Biljoteku, edukaciju o ljekovitom bilju

– Na četverodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s biljkama, educirati o njihovom prepoznavanju i korištenju te će isprobati prokušane recepte i degustirati neke proizvode. – ističu voditelji.

https://www.facebook.com/revijastudentskogfilma/photos/a.1422395497859435/1422399801192338/?type=3&theater

Filmska umjetnost

Student film festival organizira radionicu filmske kritike za studente

Prijave su otvorene do 26. travnja, a sve što trebate jest poslati kratko motivacijsko pismo.

Film "150 miligrama"

Filmovi

SC u siječnju časti studente projekcijama u Kinu Forum, u MM centru i dalje besplatne

U siječnju će se u Kinu Forum i MM centru prikazati šest filmova, mahom nominiranih za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a studenti će ih moći pogledati potpuno besplatno.