Ljetno kino

KSET priprema odmor od stvarnosti – niz besplatnih filmskih projekcija

Ljetno kino KSET

Kako bi se proširilo znanje akademske javnosti, čitav će se niz zanimljivih filmova prikazati od 23. do 27. rujna na zagrebačkoj adresi Unska 3, u Ljetnom kinu KSET.

Nema veze što je jesen, Ljetno kino KSET ponovno prži. Prije početka nove akademske godine ekipa Videosekcije KSET-a servira večernji odmor od stvarnosti.

– Skupimo se u KSET-u, upalimo projektor, ugasimo mozak, nešto jedemo, nešto pijemo, malo ćaskamo i onda stisnemo play.  Bude li toplo, vani smo u dvorištu. Bude li drugačije, unutra smo u Velikoj Svečanoj Koncertnoj Projekcijskoj dvorani KSET-a. – poručuju organizatori.

Filmovi će se prikazivati od 23. do 27. rujna, s početkom u 20 sati, na adresi Unska 3 (mala bivša kotlovnica na cesti). Raspored projekcija slijedi u nastavku teksta.

Nedjelja, 23. 9. – Kodno ime: Uvod u kompleksnu analizu slučaja

  • 20:00 – The Hound of the Baskervilles (1988) – Od gomile raznih interpretacija djela Sir Arthura Conana Doylea odabrana je baš ova u kojoj ekscentričnog detektiva tumači Jeremy Brett, glumac koji je po mnogima esencijalni the Sherlock. Brett je opsesivno proučavao svaku nijansu karaktera te mu nisu bile strane ni izmjene depresivnih i maničnih faza u vlastitom životu, baš kao ni Sherlocku.
  • 22:00 – Elementary, Dear Data (1988) – Tako je. Ovo je epizoda Star Treka gdje je Data Sherlock. Iliti kako biti detektiv ako ste android.

Ponedjeljak, 24. 9. – Kodno ime: Vjerojatnost i statistika otkrivanja počinitelja

  • 20:00 – Rear Window (1954) – Jimmy Stewart je slomio nogu i cijelo ljeto mora biti u kolicima i gipsu, pa mu je dosadno. Što će drugo nego gledati kroz prozor svoje susjede i malo pomalo počinje primjećivati nešto sumnjivo? Hitchcockov film za 5 zvjezdica.
  • 22:00 – Poirot (epizoda iznenađenja) – Belgijski detektiv s londonskom adresom; Agatha Christie ga je stvorila, ali Granada studio mu je dao lik.

Utorak, 25. 9. – Kodno ime: Signali i sustavi u špijunaži

  • 20:00 – The Conversation (1974) – Što je Francis Ford Coppola radio između Kuma i Kuma 2? Režirao je ovaj triler o čovjeku čiji je posao prisluškivanje. Glazbena tema se uvlači pod kožu, a i kraj također.
  • 22:00 – Columbo (epizoda iznenađenja) – Imali smo samodopadnog Sherlocka i pompoznog Poirota. Columbo je malo drukčiji, nije kao većina ostalih fiktivnih detektiva. Nema neke ekscentričnosti, nema ogroman ego, vozi neku krntiju, radi za L.A. policiju. Ali uporan je. I voli čili.

Srijeda, 26. 9. – Kodno ime: Alternativne metode istraživanja

  • 20:00 – Black Dynamite (2009) – Hommage blaxploitation filmovima uz sve potrebne elemente: kung-fu, afro-frizure, fore lošeg ukusa i tu i tamo gole žene. Rated R for sexuality/nudity, language, some violence and drug content. Navodno uskoro izlazi i nastavak!
  • 22:00 – Who Killed Captain Alex? (2010)  Prvi ugandski akcijski film! Ravno iz Wakaliwooda!

Četvrtak, 27. 9. – Kodno ime: Teorija kaosa

  • 20:00 – The Room (2003) – Drama o majci i sinu zatočenima u sobi. E, pa ovo nije taj film. Ovaj je bolji. Najbolji. Intermezzo: Pelin i krv (2018).
  • 22:00 – Kalvarija (1996) – Topla obiteljska priča smještena u idilu Hrvatskog zagorja.

Prva četiri dana prije/između/nakon filmova puštaju se epizode Nicka Praskatona. Kažu da je to crtić za male i velike, ali tek kad ste malo veći, shvatite koliko je
Nick opsjednut određenim sekundarnim spolnim karakteristikama.

Fiilmovi se projiciraju isključivo s ciljem proširivanja filmskog znanja šire i uže akademske javnosti i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda. Ulaz je besplatan, a sve se dodatne informacije nalaze na Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

88. Oscari

Tko će pokupiti najprestižniju filmsku nagradu?

Oscarovske nominacije: Lady Gaga i Sam Smith prvi puta nominirani za prestižnu nagradu

Objavljene su nominacije za ovu najprestižniju filmsku nagradu koju dodjeljuje Akademija. Pristojno su ih objavili mjesec dana unaprijed kako bismo stigli pogledati filmove koje još nismo! Neka uživanje započne!

Pogled iz vlaka

Odluka Europske komisije

Besplatne Interrail karte za putovanje Europom stižu već ovog ljeta

U svrhu promicanja europske kulture Europska komisija pružit će mladima mogućnost putovanja Europom. Besplatne Interrail karte čekaju 20 do 30 tisuća mladih Europljana.

Trčanje

Adidas Runners sekcija

Mladima besplatni treninzi trčanja, tehnike i snage; start prvog na Savi

Ako si osoba u dobi između 18 i 26 godina, otvorena ti je prilika da se besplatno pridružiš sekciji mladih Adidas Runnersa. Prvi je trening zakazan 8. studenog.

STIFF - Međunarodni festival studentskog filma 1

Završen 2. STIFF

Politika, ljubav i djetinjstvo - samo neke od tema nagrađenih filmova 2. Međunarodnog studentskog filmskog festivala

Kvaliteta filmova prikazanih na festivalu još je jednom dokazala kako filmovi nemaju nikakvih dodirnih točaka s „amaterskim prosedeom“ s kojim se prečesto povezivao studentski film.

https://pixabay.com/en/bed-sleep-girl-white-tired-pillow-945881/

Rad Kate Mijatović

Performans baziran na noćnim morama – besplatno u MM centru!

U MM centru moguće je besplatno pogledati performans koji se bazira na izabranim tekstovima snova iz online projekta Arhiv snova, tzv. noćnim morama, čiji su manifestni sadržaj zastrašujuće, tjeskobne situacije, a sami snovi obilježeni su ponavljanjem i iznenadnim buđenjem.