Ljubavni savjeti

Kako se posvetiti sebi ako si u dugoj vezi

Ljubavni par

Održavati zdravu ljubavnu vezu nije uvijek lako. Nakon nekog se vremena osoba umori i potreban joj je odmor. Donosimo pet savjeta za traženje odmora od veze i posvećivanje sebi, a da time ne povrijediš partnera.

Kada su osobe u dugoj vezi, ponekad osjete da gube sami sebe i zbog toga se žele distancirati. Ako ne želite prekinuti vezu, ali ipak želite malo vremena za sebe, donosimo savjete kako partneru reći da se želite više posvetiti sebi.

Definiraj kakvu vrstu udaljenosti želiš

Ako želiš da se dva dana ne vidite ili želiš manje vremena provoditi s partnerom, jednostavno reci to što želiš. Svatko od nas ima potrebu za nečim drugim. Najbolje je biti iskren kako nijedna strana ne bi bila povrijeđena.

FOTO: Giphy

Nemoj koristiti riječ prostor

Treba mi prostora je jako hladna izjava pa je pokušaj ublažiti s izjavama poput Mislim da bismo se trebali manje viđati, Možda bismo trebali malo više vremena za sebe.

FOTO: Giphy

Navedi i razlog zašto

Kao što smo spomenuli, iskrenost je najvažnija. Bilo da se radi o privremenoj fazi ili o dužem periodu, budite iskreni prema sebi i partneru kako ne biste bili povrijeđeni.

FOTO: Giphy

Spomeni prednosti razdvojenosti

Postoji puno prednosti u provođenju vremena sa samim sobom. Možeš se posvetit sebi i svojim hobijima. Kad postaneš sretniji sam sa sobom, postat ćeš i bolji partner.

Slušaj i pokušaj razumjeti partnera

Partner možda i neće biti zadovoljan činjenicom da želiš više vremena za sebe. Ako oboje ne želite prekinuti vezu, pokušaj ga uvjeriti da ti samo treba predah, odnosno vrijeme da se posvetiš samome sebi.

FOTO: Giphy

 

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubavni par

Ljubavni savjeti

Šest savjeta zbog kojih ćete biti još bolji partner u vezi

Donosimo nekoliko savjeta s kojima ćete svoju vezu dići na još višu razinu i učiniti ju boljom i uspješnijom.

Amalfi obala 1

Tips&tricks by Dino Đula

1, 2, 3... Napulj!

Saznajte što sve morate vidjeti i učiniti u Napulju!

Tableti

Nekoliko savjeta za čišćenje

Savjeti za čišćenje zaslona pametnih telefona i tableta

Najprije ugasite uređaj, a onda pripazite na sljedeće.

jane austen 1

Na današnji dan

Smrt književnice koja je zauvijek promijenila naše viđenje ljubavi

Na današnji je dan prije 199 godina umrla Jane Austen. Svoj je život posvetila ispisivanju snažnih protagonistica koje ne pristaju ni na što osim na pravu, bezuvjetnu ljubav.

šrilanka dijana

Intervju s Dijanom Habjan

„Svima koji žele povoljno putovati, internet je najbolji prijatelj“

Portugal, Turska, Šri Lanka, Hong Kong – za sve nas to su samo zemlje na geografskoj karti, ali za Dijanu Habjan to su mjesta kroz koja je jeftino proputovala. Saznali smo kako joj je to pošlo za rukom.