Ljubavni savjeti

Kako se posvetiti sebi ako si u dugoj vezi

Ljubavni par

Održavati zdravu ljubavnu vezu nije uvijek lako. Nakon nekog se vremena osoba umori i potreban joj je odmor. Donosimo pet savjeta za traženje odmora od veze i posvećivanje sebi, a da time ne povrijediš partnera.

Kada su osobe u dugoj vezi, ponekad osjete da gube sami sebe i zbog toga se žele distancirati. Ako ne želite prekinuti vezu, ali ipak želite malo vremena za sebe, donosimo savjete kako partneru reći da se želite više posvetiti sebi.

Definiraj kakvu vrstu udaljenosti želiš

Ako želiš da se dva dana ne vidite ili želiš manje vremena provoditi s partnerom, jednostavno reci to što želiš. Svatko od nas ima potrebu za nečim drugim. Najbolje je biti iskren kako nijedna strana ne bi bila povrijeđena.

FOTO: Giphy

Nemoj koristiti riječ prostor

Treba mi prostora je jako hladna izjava pa je pokušaj ublažiti s izjavama poput Mislim da bismo se trebali manje viđati, Možda bismo trebali malo više vremena za sebe.

FOTO: Giphy

Navedi i razlog zašto

Kao što smo spomenuli, iskrenost je najvažnija. Bilo da se radi o privremenoj fazi ili o dužem periodu, budite iskreni prema sebi i partneru kako ne biste bili povrijeđeni.

FOTO: Giphy

Spomeni prednosti razdvojenosti

Postoji puno prednosti u provođenju vremena sa samim sobom. Možeš se posvetit sebi i svojim hobijima. Kad postaneš sretniji sam sa sobom, postat ćeš i bolji partner.

Slušaj i pokušaj razumjeti partnera

Partner možda i neće biti zadovoljan činjenicom da želiš više vremena za sebe. Ako oboje ne želite prekinuti vezu, pokušaj ga uvjeriti da ti samo treba predah, odnosno vrijeme da se posvetiš samome sebi.

FOTO: Giphy

 

Komentari na članak

Vezani članci

Stres

Kako se riješiti stresa?

7 izvora stresa za koje nikada ne biste pomislili da to jesu

Biti svjestan onoga što se događa u svijetu dobra je stvar, ali svakako se odspojite s telefona na neko vrijeme, posebice ako vijesti koje čitate dovode do simptoma stresa.

Članak podsjetnik

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Uvjerite nas da veza na daljinu ne puca brže od „obične“

Na čiju ćete stranu stati? Onih koji smatraju da je veza na daljinu „klimava“ ili onih koji su sigurni da ima jednaku šansu za opstanak kao i „obična“ te da čak donosi nekoliko prednosti?

Usne

Spriječite suhe i ispucale usne ove zime

Tajna prekrasnih usana na temperaturama ispod nule

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći održati vaše usne u savršenom stanju kroz cijelu zimu.

naslovna

STUDENTSKI POSLOVI

Što učiniti kada ne dobijete posao koji ste htjeli – savjeti

Svaki se čovjek barem jednom u životu suočio s time da nije dobio posao koji je htio i da nije znao kako se nositi sa situacijom u kojoj se našao. Brojni ljude odluče odustati i ne pokušavaju se prijavljivati za druge poslove određeni period. No važno je znati da se iz svake situacije nešto može naučiti i da negativan odgovor koji ste dobili sada možda i nije tako loš.

Tim Cook Apple

Dobri savjeti daleko se čuju

Direktor Applea: „Ako volimo svoj posao, još ćemo itekako raditi, samo će nam alat dobro pristajati u ruci”

Nasljednik Stevea Jobsa prilikom dodjele diploma na Standfordu izgovorio je štošta što se može naučiti te primijeniti u studentskom i poslovnom životu.