Kako poduzeti prve korake

Još uvijek nije prekasno da pronađete savršenog partnera za Valentinovo

Ljubavni par

Drage djevojke, ako je vaša odluka naći savršenog dečka za Valentinovo, vrijeme je da počnete hvatati bilješke.

Uz redovito vježbanje i zdrav način života, jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka pronalazak savršenog dečka. Znamo da si samostalna djevojka koju ne određuje neki tamo Stipe s ljetovanja, ali nekad te uhvati žuta minuta kada ti nije jasno zašto ne možeš pronaći kvalitetnog partnera. Stoga ti donosimo nekoliko pitanja, savjeta i smjernica na koje trebaš obratiti pažnju prije nego se odlučiš poduzeti prvi korak.

Prvo i osnovno pravilo je da provjeriš njegov status. Iako mnogi tvrde suprotno, nije točno sve što piše na Facebook profilu. Ako je oženjen, u dugoj vezi ili mijenja partnerice kao ti naslove seminara, bježi daleko i ne vraćaj se. 

PHOTO: Giphy

Ako si uspjela preživjeti spoj s budućim inženjerom Karlom, prije svega, čestitaj samoj sebi na tome što si uspjela izvući studenta Tehničkog fakulteta iz stana u vrijeme kolokvija. Želiš li da te Karlo ponovno nazove, nemoj ga gnjaviti. Ne zbog onih fora o tome kako je nedostupna žena idealna i mistična, već iz čisto racionalnog razloga – nitko ne želi da mu je mobitel pun pitanja o tome kako je bilo, kada će biti opet i hoćete li jednog dana imati mopsa ili haskija. 

Kad smo već kod dragih nam kućnih ljubimaca, nakon nekoliko spojeva važno je znati je li Karlo obožavatelj pasa. Ako Karlo ne voli ništa na četiri noge i nije gledao film Eight Below, bježi od Karla. U prijevodu, važno je naći partnera s jednakim interesima. Ove će teme doći same od sebe, ali ako vidiš da u razgovorima o budućnosti nemate zajedničkih karakteristika, jednostavno nije vrijedno tvog vremena. 

Zlatni je savjet i da se ne mijenjaš. Nikad, ali nikad se nemoj promijeniti zbog partnera do te krajnosti da te vlastita mama ne prepoznaje. U redu je što ne navijate za isti nogometni klub. U redu je što bi ti radije sjedila doma i gledala Chicago P.D., a on bi igrao biljar s društvom. Važno je da ti shvaćaš njegove interese i da on poštuje tvoje. Jedino se smiješ mijenjati nabolje. Pod ovim podrazumijevamo da se od osobe koje uvijek kasni pretvoriš u onu koja dolazi na vrijeme. Mijenjanje boje kose i prijateljica – samo jer on tako želi – ne dolazi u obzir. 

Nemoj komplicirati i nemoj satima razmišljati o tome što ćeš mu odgovoriti na poruku koju ti je poslao. Ako je njegovo pitanje bilo jednostavno, poput Što radiš?, ne moraš citirati Čehova ili se fotošopirati u Pariz, poput Modnog mačka. Sasvim je u redu odgovoriti jednostavno. Vjerujemo da je i on u trenirci i gleda televiziju jer su mu ponovno isključili internet. 

PHOTO: Giphy

Za kraj, nije tako teško naći partnera. Teže je održavati dugotrajnu i kvalitetnu vezu. Najvažnije od svega je da budeš najbolja verzija same sebe i pronađeš osobu koja to cijeni. Ni jedna veza nije odlična, pogotovo na samom početku. Svaki odnos sadrži puno razumijevanja, kompromisa i borbe oko toga koji ćete film gledati. S vremenom će, ako vrijedi, prerasti u čvrste temelje za ozbiljnu vezu. Samo si nemoj stvarati pritisak jer su tvoje dvije susjede u vezi, a ti nisi. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti na razmjeni

Vodič za brucoše

Savjeti za preživljavanje prvog dana na fakultetu

Oslobodite se straha te slijedite ove savjete koji će vam pomoći da "preživite" prvi dan fakulteta.

prekid veze

Nije pauza, prekid je

Znakovi koji vam govore da niste preboljeli bivše

Osjećate leptiriće u trbuhu kada vidite bivšeg dečka ili curu? Ako je vaš odgovor da, još niste preboljeli bivšu ljubav. Praćenje bivših po društvenim mrežama i padanje u depru definitivno su znak da još uvijek niste preboljeli bivše.

Ljubav

Ljubav i odnosi

Tajne muških i ženskih umova koje su ključan razlog za uspješan ljubavni odnos

Žene i muškarci su slični, ali njihove su razlike u načinu razmišljanja i djelovanja jako različite. To često može biti uzrok svađa i općeg nerazumijevanja, posebno kad je riječ o bliskim i intimnim odnosima.

Facebook logo

Ugasiti ili ne Facebook profil?

10 razloga zbog kojih bismo trebali ugasiti Facebook profil

Najveća društvena mreža svakim se danom suočava sa sve više nezadovoljnih korisnika. Ni tinejdžeri više ne žele čitati svakih pet minuta novi status o tome tko je popio više piva, a ni da ih nadziru roditelji koji su netom otvorili profil.

Djevojka spava

Kada san utječe na javu

Promjenom navika do pobjede nad noćnim morama

Noćne more mogu biti uzrokovane stresom, traumom, zdravstvenim stanjem ili uzimanjem određenih lijekova. Malim životnim promjenama moguće ih je pobijediti i vratiti miran san.