Otvorenje u Galeriji SKC

Izložba vizualnih identiteta proteklih glazbenih događaja besplatno na Impulse festivalu!

Dizajnerski studio Radnja

– Budući da se inače bavimo dizajnom vizualnih identiteta, znaka i logotipa, tu smo metodologiju prenijeli i na koncertne plakate kako bismo s minimalnom količinom vizualnog sadržaja postigli maksimalni dojam i pritom stvorili vizualni sustav primjenjiv za različite kanale promocije. – poručuju dizajneri iz studija Radnja.

U sklopu Impulse festivala u Galeriji SKC 10. travnja u 19 sati otvorit će se izložba Gledanje muzike. Ona će prvi put cjelovito predstaviti radove u području grafičkog dizajna, usko vezane uz koncertni program Distune Promotiona – nezavisne riječke booking i promo organizacije. Autori su radova dizajneri Antonio Karača i Petra Vrdoljak koji zajedno djeluju kao studio Radnja. 

Osnovna je krilatica Radnje Design solutions for growing business, što ukratko opisuje svrhu njihova rada – korištenje dizajna za poboljšanje poslovanja i uspostavljanje prepoznatljivosti na ciljanom tržištu, u ovom slučaju glazbene industrije. Gledanje muzike termin je koji su osmislili kako bi sa što manje riječi opisali nit vodilju, prisutnu iza svakog plakata za pojedini event:

– U dizajnu koncertnih plakata važno nam je predstaviti bend i muziku na primjeren način te vizualno prenijeti atmosferu benda, kako bismo pozvali publiku da prisustvuje koncertu – pogleda i posluša muziku.

Aktivna suradnja s Distuneom na popularizaciji koncerata kao oblika zabave iziskivala je vizualni odmak od standardnog koncertnog plakata s fotografijom i tekstom, zbog čega su u radu odabrali formu znaka kao osnovni vizualni element.  

– Budući da se inače bavimo dizajnom vizualnih identiteta, znaka i logotipa, tu smo metodologiju prenijeli i na koncertne plakate kako bismo s minimalnom količinom vizualnog sadržaja postigli maksimalni dojam i pritom stvorili vizualni sustav primjenjiv za različite kanale promocije. Svaki vizual postaje samostalni entitet koji živi prije, za vrijeme, ali i nakon eventa te podsjeća na dobru muziku, opuštenu atmosferu, ugodno druženje i zabavu. – poručuju. 

Izložba prikazuje vizualne identitete proteklih glazbenih događaja kroz koncertne plakate, ali pruža uvid i u nove smjerove popularizacije glazbe suradnjom Distunea i Radnje. Može se pogledati od 10. do 13. travnja u Galeriji SKC, a ulaz je slobodan svim posjetiteljima.

Šesto izdanje klupskog riječkog Impulse festivala traje od 4. do 13. travnja 2019. Organiziraju ga Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP. 

Komentari na članak

Vezani članci

Vijesti

Poziv za autorske radove

Produžen rok za prijave gifova koji će se izložiti na Međunarodnom studentskom filmskom festivalu STIFF

Do 5. rujna zaprimaju se GIF filmovi i animacije koji ne smiju biti duži od 30 sekundi, a koji moraju biti u loopu, visoke rezolucije i u profilu H.264.

MG

Intervju s Mislavom Gleichom

Nakon objave dviju knjiga, student komparativne književnosti i anglistike objavio svoj prvi samostalni singl

Porazgovarali smo s Mislavom Gleichom o prvom singlu, detaljima sa snimanja spota, talentu za pjevanje i pisanje te njegovim budućim planovima.

Tramvaj: vožnja

Zagrebački električni tramvaj

Vikendom besplatan javni prijevoz u Zagrebu, preporučeni i dijelovi grada za besplatno parkiranje

Od 1. prosinca javni gradski prijevoz bit će besplatan na području I. tarifne zone petkom od 12 sati do nedjelje u ponoć, a besplatno parkiranje automobila moguće je pokraj Velesajma i na Aveniji Gojka Šuška.

Chui naslovna

Vintage Industrial Bar

Grupa Chui pobrinut će se za četvrtak pun užitaka, zajedno s gošćom Josipom Lisac

Grupa Chui u četvrtak će ponovno nastupiti u Vintage Industrial Baru, a dovest će i glazbenu divu Josipu Lisac kao posebnu gošću. Limitirane ulaznice prodaju se munjevito, no još se mogu naći na prodajnim mjestima po cijeni od 50/65 kn.

Svakodnevno razmišljajte o sebi, 1981.

Muzej suvremene umjetnosti

Otvorenje izložbe: Vlasta Delimar: To sam ja

Otvorenje izložbe bit će u četvrtak, 15. svibnja, u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Na otvorenju će biti izvedeni performansi: Vlasta Delimar, Zrela žena i Zli bubnjari. Izložba će biti otvorena do 24. kolovoza.