Brže do posla

Iz perspektive poslodavca: 5 najcjenjenijih radnih vještina

poslovni

Prije borbe za željeno radno mjesto poradite na znanjima i vještinama koje će vaš potencijalni poslodavac cijeniti. Evo o kojima je riječ.

Prilikom traženja posla uočavate da poslodavci traže određene vještine i vrijednosti od kandidata. To vas ne mora plašiti zato što nikada nije kasno da počnete raditi na sebi i razvijanju svojih sposobnosti. Iz tog vam razloga donosimo listu onih najvažnijih i najcjenjenijih.

  1. Motiviranost

Životopis je vrlo važan segment prijave, ali tijekom intervjua morate se dodatno iskazati i istaknuti koje su vaše sposobnosti koje će pozitivno doprinijeti poslovanju kompanije. Informirajte se o tvrtki i istaknite što vas je motiviralo da se prijavite za posao. Poslodavce će oduševiti kada vide da dijelite iste vrijednosti s tvrtkom.

  1. Organiziranost

Za kvalitetan rad potrebno je napraviti plan obveza, odnosno predvidjeti koliko vremena koja obveza od vas iziskuje. Ako dobro raspodijelite vrijeme, poslodavac će vidjeti kako se može pouzdati u vas.

Studentima je često teško uklopiti posao u svoj raspored. Zato su brojni pronašli posao koji odgovara njihovim potrebama – kao djelatnici u McDonald's restoranima slobodni su sami kreirati svoje radno vrijeme. Naravno, postoje i drugi benefiti među kojima je i vježbanje rada u timu.

McDonald'sova kampanja Vjerujemo u mlade; FOTO: McDonald's
  1. Rad u timu

Jedna od najcjenjenijih vještina jest sposobnost rada u timu – spremnost na suradnju, međusobno pomaganje i poštivanje tuđih ideja. Japanska poslovica kaže: Nitko od nas nije toliko pametan koliko svi mi zajedno. Zajedništvom je uvijek lakše i brže postići željene ciljeve.

  1. Otvorenost za nova iskustva i vještine

Kako biste mogli napredovati u karijeri, budite otvoreni za nova znanja. Intelektualna znatiželja dio je vašega osobnog razvoja, zato se nemojte ustručavati preuzeti odgovornost za neke zadatke.

  1. Pozitivan stav

Pozitivno ozračje ključ je uspješnog rada. Eliminirajte trzavice iz radne okoline te vježbajte kako ostati smiren, čak i u stresnim situacijama. Stvorite atmosferu u kojoj će se svatko osjećati ugodno i prihvaćeno.

Kako biste se razvili u svim navedenim smjerovima, nije dovoljna samo vaša želja za tim. Potrebna vam je zdrava radna okolina koja će vaše stečene vještine i vrijednosti znati i htjeti cijeniti. Zato vam preporučujemo da se prijavite za posao u McDonald'su – osim što ćete povećati svoj studentski budžet, radit ćete u poticajnoj atmosferi, što potvrđuje više od 2000 zadovoljnih djelatnika.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski Centar u Zagrebu

Izvješće sa sjednice Hrvatskog studentskog zbora

HSZ želi omogućiti i izvanrednim studentima rad preko Student servisa, očekuju usvajanje novog zakona već na ljeto

Također, Zbor će se zalagati da za sav rad koji studenti budu obavljali preko Student servisa Studentski centri na zahtjev studenta mogu izdati potvrdu o radnom iskustvu. Jedan sat rada bit će jedan sat iskustva.

Rad na laptopu

Obrazovanje novih generacija

Mitovi i prednosti „online“ učenja

Postoje mnogi mitovi i prednosti „online“ učenja. Jedna je od najvećih prednosti zasigurno ta što iz udobnosti vlastitoga kreveta možete slušati predavanja najpoznatijih svjetskih fakulteta kao što su MIT, Harvard i Oxford.

Kupac nije uvijek u pravu, FOTO: LiveChat

IVA MIKIĆ

Kupac (NI)je uvijek u pravu

Razumijem kad ljudi polude na one blagajnike koji ne pozdrave niti odzdrave, koji na pitanje bakica i dideka i svih onih koji ne mogu nešto pronaći odgovaraju sa ne znam, ne zanima me ili se prave da uopće nisu čuli pitanje. Razumijem i kad se ljutite jer je veliki red iako za to uopće blagajnici nisu krivi. I kad nemate košarica na ulazu.

Anksioznost; izvor: https://unsplash.com/photos/fZ2hMpHIrbI

PATKICA

Pusti me da nemam novaca

Sredina mjeseca je, a ja opet nemam para. Nije da nemam para za izlazak, novu torbicu ili komad obleke iz Zare. Nemam para za režije, hranu i nove tenisice. Jedine tenisice koje trenutno imam su se raspale jer sam ih kupila za 60 kuna. Jer nisam imala para.

PRaznici na Bernaysu, vizual

Besplatna edukacija za maturante i studente

Provedi se na PRaznicima na Bernaysu i osvoji školarinu!

Trenutno su u tijeku prijave za peto izdanje PRaznika na Bernaysu pod nazivom „U kojem si filmu?”, a ovogodišnji su predavači poznati stručnjaci iz PR-a i marketinga, medija te turizma.