Brže do posla

Iz perspektive poslodavca: 5 najcjenjenijih radnih vještina

poslovni

Prije borbe za željeno radno mjesto poradite na znanjima i vještinama koje će vaš potencijalni poslodavac cijeniti. Evo o kojima je riječ.

Prilikom traženja posla uočavate da poslodavci traže određene vještine i vrijednosti od kandidata. To vas ne mora plašiti zato što nikada nije kasno da počnete raditi na sebi i razvijanju svojih sposobnosti. Iz tog vam razloga donosimo listu onih najvažnijih i najcjenjenijih.

  1. Motiviranost

Životopis je vrlo važan segment prijave, ali tijekom intervjua morate se dodatno iskazati i istaknuti koje su vaše sposobnosti koje će pozitivno doprinijeti poslovanju kompanije. Informirajte se o tvrtki i istaknite što vas je motiviralo da se prijavite za posao. Poslodavce će oduševiti kada vide da dijelite iste vrijednosti s tvrtkom.

  1. Organiziranost

Za kvalitetan rad potrebno je napraviti plan obveza, odnosno predvidjeti koliko vremena koja obveza od vas iziskuje. Ako dobro raspodijelite vrijeme, poslodavac će vidjeti kako se može pouzdati u vas.

Studentima je često teško uklopiti posao u svoj raspored. Zato su brojni pronašli posao koji odgovara njihovim potrebama – kao djelatnici u McDonald's restoranima slobodni su sami kreirati svoje radno vrijeme. Naravno, postoje i drugi benefiti među kojima je i vježbanje rada u timu.

McDonald'sova kampanja Vjerujemo u mlade; FOTO: McDonald's
  1. Rad u timu

Jedna od najcjenjenijih vještina jest sposobnost rada u timu – spremnost na suradnju, međusobno pomaganje i poštivanje tuđih ideja. Japanska poslovica kaže: Nitko od nas nije toliko pametan koliko svi mi zajedno. Zajedništvom je uvijek lakše i brže postići željene ciljeve.

  1. Otvorenost za nova iskustva i vještine

Kako biste mogli napredovati u karijeri, budite otvoreni za nova znanja. Intelektualna znatiželja dio je vašega osobnog razvoja, zato se nemojte ustručavati preuzeti odgovornost za neke zadatke.

  1. Pozitivan stav

Pozitivno ozračje ključ je uspješnog rada. Eliminirajte trzavice iz radne okoline te vježbajte kako ostati smiren, čak i u stresnim situacijama. Stvorite atmosferu u kojoj će se svatko osjećati ugodno i prihvaćeno.

Kako biste se razvili u svim navedenim smjerovima, nije dovoljna samo vaša želja za tim. Potrebna vam je zdrava radna okolina koja će vaše stečene vještine i vrijednosti znati i htjeti cijeniti. Zato vam preporučujemo da se prijavite za posao u McDonald'su – osim što ćete povećati svoj studentski budžet, radit ćete u poticajnoj atmosferi, što potvrđuje više od 2000 zadovoljnih djelatnika.

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava za posao

Savjeti

Kako napisati kvalitetnu molbu za posao

Kako napisati kvalitetnu molbu, kako zadovoljiti formu i na što je potrebno pripaziti, donosimo vam u članku.

Virtualni sajam karijera 2016

"Online" sajam

Studentski poslovi, prakse i pripravništva na Virtualnom sajmu karijera i znanja

Sve što te zanima o poslovima, praksi i školovanju možeš otkriti na Virtualnom sajmu karijera i znanja. Poslodavci izravno odgovaraju na upite, a uskoro započinje i okrugli stol ne temu vještina za poslove budućnosti.

https://pixabay.com/en/amsterdam-canal-city-district-2551/

Luka Basa

I kurve zarađuju više od mene, a ranije završavaju „smjenu”

Kod nje vam nema popusta za studente ili umirovljenike. Tarifa je tolika, pa se ti prijatelju misli je l' imaš il' nemaš para. Da mi je vidjeti tog studenta koji može platiti kurvu. Bar na pola sata.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Događanja na Filozofskom fakultetu

Indolozi pripremaju bogat studentski program obilježen tolerancijom i praktičnim vještinama

Projekcija filma „Gandhi danas“, predavanje „Značenje nenasilja i tolerancije u buddhizmu“, radionice „Interkulturalne vještine: rad i život s drugima“ i „Empatija: osobni i društveni mir“ besplatno će se održati za zainteresirane studente u ponedjeljak, 30. listopada.

Uber vozač

Kreirajte vlastite uvjete rada

Svaki drugi student radi, evo kako brzo pronaći posao s fleksibilnim radnim vremenom

Uz redovita predavanja, ispitne rokove i ostale studentske obaveze, teško je pronaći poslodavca koji bi ponudio idealne uvjete. Možda je ovo vaša prilika za studentski posao iz snova.