Brže do posla

Iz perspektive poslodavca: 5 najcjenjenijih radnih vještina

poslovni

Prije borbe za željeno radno mjesto poradite na znanjima i vještinama koje će vaš potencijalni poslodavac cijeniti. Evo o kojima je riječ.

Prilikom traženja posla uočavate da poslodavci traže određene vještine i vrijednosti od kandidata. To vas ne mora plašiti zato što nikada nije kasno da počnete raditi na sebi i razvijanju svojih sposobnosti. Iz tog vam razloga donosimo listu onih najvažnijih i najcjenjenijih.

  1. Motiviranost

Životopis je vrlo važan segment prijave, ali tijekom intervjua morate se dodatno iskazati i istaknuti koje su vaše sposobnosti koje će pozitivno doprinijeti poslovanju kompanije. Informirajte se o tvrtki i istaknite što vas je motiviralo da se prijavite za posao. Poslodavce će oduševiti kada vide da dijelite iste vrijednosti s tvrtkom.

  1. Organiziranost

Za kvalitetan rad potrebno je napraviti plan obveza, odnosno predvidjeti koliko vremena koja obveza od vas iziskuje. Ako dobro raspodijelite vrijeme, poslodavac će vidjeti kako se može pouzdati u vas.

Studentima je često teško uklopiti posao u svoj raspored. Zato su brojni pronašli posao koji odgovara njihovim potrebama – kao djelatnici u McDonald's restoranima slobodni su sami kreirati svoje radno vrijeme. Naravno, postoje i drugi benefiti među kojima je i vježbanje rada u timu.

McDonald'sova kampanja Vjerujemo u mlade; FOTO: McDonald's
  1. Rad u timu

Jedna od najcjenjenijih vještina jest sposobnost rada u timu – spremnost na suradnju, međusobno pomaganje i poštivanje tuđih ideja. Japanska poslovica kaže: Nitko od nas nije toliko pametan koliko svi mi zajedno. Zajedništvom je uvijek lakše i brže postići željene ciljeve.

  1. Otvorenost za nova iskustva i vještine

Kako biste mogli napredovati u karijeri, budite otvoreni za nova znanja. Intelektualna znatiželja dio je vašega osobnog razvoja, zato se nemojte ustručavati preuzeti odgovornost za neke zadatke.

  1. Pozitivan stav

Pozitivno ozračje ključ je uspješnog rada. Eliminirajte trzavice iz radne okoline te vježbajte kako ostati smiren, čak i u stresnim situacijama. Stvorite atmosferu u kojoj će se svatko osjećati ugodno i prihvaćeno.

Kako biste se razvili u svim navedenim smjerovima, nije dovoljna samo vaša želja za tim. Potrebna vam je zdrava radna okolina koja će vaše stečene vještine i vrijednosti znati i htjeti cijeniti. Zato vam preporučujemo da se prijavite za posao u McDonald'su – osim što ćete povećati svoj studentski budžet, radit ćete u poticajnoj atmosferi, što potvrđuje više od 2000 zadovoljnih djelatnika.

Komentari na članak

Vezani članci

istraživanje financijske navike studenata OTP banka

„Upravljanje vlastitim financijama na fakultetu”

Otkrij nam svoje financijske navike i osvoji novčanu nagradu

Mjesečni izračun financija ide ti kao od šale! Ili ipak ne? Podijeli svoja iskustva s nama u jednom od najvećih istraživanja financijskih navika studenata u Hrvatskoj. Uz malo domišljatosti imaš priliku osvojiti vrijednu nagradu.

Studenti porezna olakšica roditeljima

Studenti porezna olakšica roditeljima

Student ne može biti porezna olakšica roditeljima ako ima primitak veći od 11 000 kuna

Student koji ostvari primitak na koji se ne plaća porez ili koji se ne smatra dohotkom u iznosu većem od 11 000 kuna ne može biti porezna olakšica roditeljima.

Ljetni posao

Radno ljeto

7 tipičnih ljetnih poslova i sve njihove čari

Diplomirani ekonomisti postaju konobari, informatičari iznajmljuju jet-skije, a pravnici apartmane. Bacimo pogled na najčešća i najzanimljivija zanimanja s kojima se susrećemo u turističkoj sezoni.

Hrvatska zastava

Studentski posao

Počasna satnija Kravat zapošljava; satnica između 35 i 45 kn

Do 10. ožujka zaprimaju se prijave studentica i studenata od kojih će odabrani postati članovima Počasne satnije Kravat pukovnije. Radna se angažiranost očekuje od travnja do listopada 2019. godine, a naknada po satu iznosi između 35 i 45 kuna. 

Razgovor posao

Zarada džeparca

Izdvajamo nekoliko oglasa za posao; satnice između 20 i 25 kn

U Zagrebu i Splitu otvorena su razna radna mjesta za studente kojima je potreban džeparac. Traže se konobari, ispomoć u trgovini, agenti u call centru te studenti za rad u arhivi. Radno vrijeme je različito, vikendom ili svaki dan, a satnica je 20 kuna ili više.