Koncert u Tvornici kulture

Irena Žilić promovira svoje poigravanje elektroničkom glazbom u albumu „Haze“

Irena Žilić u Tvornici

Drugi album Irene Žilić jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine. Zašto mu se pridaje titula remek-djela, zagrebačka publika čut će na koncertu u Tvornici kulture. Kao predizvođač nastupit će J.R. August.

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, priprema koncertnu promociju novog albuma Haze. Održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 22. travnja.

Album Haze njen je drugi studijski uradak koji je objavljen prošlog mjeseca, a od tada niže same pohvale. Na njemu je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem. Više nije sama s gitarom – pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi), koji će s njom nastupiti i u Tvornici.

Kritika hvali njezinu zrelost, bogatiji i kompleksniji zvuk te fantastičnu produkciju. Nazivajući joj izričaj autentičnim i svjetskim, dobiva pohvale za prekrasan glas, puninu zvuka, glazbeni talent i poigravanje elektroničkom glazbom. Novom albumu Haze pridaje se naziv remek-djela.

Irena Žilić iza sebe ima EP Days of Innocence, album Travelling te brojne koncerte diljem Hrvatske i regije. Njezin drugi album jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine Broji devet pjesama, a već je ranije najavljen dvama singlovima – The Moon i X. Oni su obećali drugačiji zvuk od onoga koji je publika navikla čuti u njezinim izvedbama. Novo se izdanje može nabaviti u digitalnom obliku, a uskoro će biti objavljena knjižica s tekstovima i fizičko izdanje albuma.

Kao predizvođač nastupit će J.R. August, mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. godine 2011. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons, priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima. Provodi 24 mjeseca snimajući videomaterijal za kompleksnu priču ispričanu četirima videospotovima, odnosno četirima godišnjim dobima, za koju je sam napisao scenarij. Nakon objave prvog dijela kvadrilogije, Man with the Magnificent Mind, video je u manje od tjedan dana postao broj jedan na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike.

Najnoviji je uradak treći EP, 33, napisan u nekoliko dana. Tematika je pjesama povezanost s prirodom, društveno nerazumijevanje, ljubav prema bližnjima i opraštanje neprijateljima, pokušaj čovjeka da postane i moralni uzor, a ne samo onaj koji se uzorima divi. Snimljen je u gradskoj galeriji u Zaboku, u sklopu snimanja i ostalih dvaju EP-ova iz serije – Tea Party with Mr. Death, koji je izašao u travnju prošle godine, i Tales from the Forest, koji će izaći krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Gibonni na pozornici

Intiman koncert na Anteni Zagreb

Najvjerniji obožavatelji imali priliku zapjevati rame uz rame s Gibonnijem

Uz sat i pol probranih pjesama koje su obilježile Gibonnijevu 30-ogodišnju karijeru, publika je također dobila priliku uživati u intimnoj atmosferi, družiti se s pjevačem te izmijeniti poneku riječ.

J.R. August, https://www.facebook.com/JohnJohnRavenAugust/photos/a.2162012813890397/2316791258412551/?type=3&theater

Intervju s J. R. Augustom

Poznati hrvatski kantautor otkriva detalje i planove svoje glazbene karijere

J. R. August mladi je kantautor pravoga imena Nikola Vranić. Nedavno je izdao svoj prvi album "Dangerous Waters". Osim same glazbe dotakli smo se njegova privatnog života, vjere te samoga kreativnog procesa stvaranja.

Glazbeno - vokalni sastav

Koncert

Pridružite se glazbenoj smotri povodom 350. godišnjice osnutka zagrebačkog sveučilišta

10. svibnja u 19 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu možete poslušati smotru klapa, zborova, glazbenih i vokalnih ansambala i sastava Sveučilišta u Zagrebu.

Dream of life 1

Najbolja predstava 2013. godine

Odlutajte od konvencionalnosti s Patti Smith, simbolom borbe za čistu umjetnost

Predstava „Dream of life” omogućuje bijeg u poeziju i smjelost. Ovaj performans o životu Patti Smith možete pogledati 10. svibnja u Tvornici kulture.

Laka kset 2016

40. rođendan KSET-a

Laka i Lela se vraćaju u KSET

Zadnji put kad se Laka susreo sa zagrebačkom publikom bilo je jasno da su si međusobno nedostajali. Fanovi ponovno mogu 20. svibnja iskusiti njihovu neponovljivu energiju, dobar smisao za humor te prepoznatljiv plesni zvuk popraćen živopisnim scenskim nastupom.