Festival u Umagu

Indirekt ovog ljeta glazbom, slikom i riječju dodaje boju svakodnevici

Indirekt festival

Peto izdanje Indirekt Music&Art festivala održat će se od 1. do 4. lipnja na području Umaga. Očekuju se druženje s nezavisnim entuzijastima koji se izražavaju glazbom, slikom i pisanom riječju.

Novo, peto izdanje Indirekt Music&Art festivala predstavlja svoje prve ovogodišnje izvođače. Nastupit će mladi, talentirani inde/folker Sir Croissant iz BIH, indie/folk kantautor Jakob Kobala iz Slovenije, amerikana dark pop Sofie From Seattle iz Srbije te energični indie/blues rock duo Cari Cari i trippy/noise pop kolektiv Mile Me Def iz Austrije.

Uskoro će biti objavljeni ostali izvođači, ali i drugi umjetnici i književnici s kojima lndirekt hrabro korača prema ideji da postane festival za sva četiri godišnja doba. Dok je jesen rezervirana za Srbiju, zima za Zagreb, ekipa koketira s idejom proljeća u Sloveniji, a ljeto im je već tradicija.

Festival traje od 1. do 4. lipnja na intimnom prostoru kampa Veli Jože u Savudriji. Regionalna nezavisna scena i ove će se godine okupiti u Umagu, i to zavučena u šumi, u hladu borova, tik uz more. A Jože još veli da nas čekaju tri dana druženja i uživanja u sakupljenoj kreativi nezavisnih entuzijasta koji glazbom, slikom i pisanom riječju dodaju malo boje našoj svakodnevici.

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ante Kovačić

Na današnji dan

Rođen autor „najfatalnije žene hrvatske književnosti"

Na današnji je dan rođen jedan od prvaka hrvatskoga književnog realizma, Ante Kovačić. Njegova su djela aktualna i danas, čemu svjedoči Gavellina predstava „U registraturi“.

Ella Fitzgerald

Na današnji dan

Umrla Ella Fitzgerald, najveća jazz pjevačica 20. stoljeća

„Prva dama pjesme“, Ella Fitzgerald, svojim je osebujnim glasom izazivala divljenje na svakom nastupu. U povijest je ušla kao prva Afroamerikanka koja je osvojila prestižnu nagradu Grammy.

tolkien

Na današnji dan

Smrt pisca koji je Zemlju nastanio hobitima, vilenjacima, patuljcima i orcima

Na današnji je dan 1973. godine svijet napustio J. R. R. Tolkien i zauvijek ga zadužio svojim veličanstvenim svijetom fantastike koji je ostavio u nasljeđe. Tom prigodom donosimo manje poznate činjenice o njegovu životu.

Ivan Slamnig

Na današnji dan

15. godišnjica smrti poete ludensa hrvatske književnosti

Na današnji je dan, 2001. godine, preminuo poeta ludens hrvatske književnosti, Ivan Slamnig. Svojom je inovativnošću ostavio veliki trag u hrvatskoj književnoj povijesti.

Tea i Karolina

Intervju s Teom Tekić i Karolinom Zelenikom

„Puna prostorija mladih igra se književnošću"

Karolina Zelenika i Tea Tekić otkrivaju što za njih znači „Prirok", na koji način oživljavaju književnost te kako optimizam budi razvoj kulturnih i kreativnih industrija.