Festival u Umagu

Indirekt ovog ljeta glazbom, slikom i riječju dodaje boju svakodnevici

Indirekt festival

Peto izdanje Indirekt Music&Art festivala održat će se od 1. do 4. lipnja na području Umaga. Očekuju se druženje s nezavisnim entuzijastima koji se izražavaju glazbom, slikom i pisanom riječju.

Novo, peto izdanje Indirekt Music&Art festivala predstavlja svoje prve ovogodišnje izvođače. Nastupit će mladi, talentirani inde/folker Sir Croissant iz BIH, indie/folk kantautor Jakob Kobala iz Slovenije, amerikana dark pop Sofie From Seattle iz Srbije te energični indie/blues rock duo Cari Cari i trippy/noise pop kolektiv Mile Me Def iz Austrije.

Uskoro će biti objavljeni ostali izvođači, ali i drugi umjetnici i književnici s kojima lndirekt hrabro korača prema ideji da postane festival za sva četiri godišnja doba. Dok je jesen rezervirana za Srbiju, zima za Zagreb, ekipa koketira s idejom proljeća u Sloveniji, a ljeto im je već tradicija.

Festival traje od 1. do 4. lipnja na intimnom prostoru kampa Veli Jože u Savudriji. Regionalna nezavisna scena i ove će se godine okupiti u Umagu, i to zavučena u šumi, u hladu borova, tik uz more. A Jože još veli da nas čekaju tri dana druženja i uživanja u sakupljenoj kreativi nezavisnih entuzijasta koji glazbom, slikom i pisanom riječju dodaju malo boje našoj svakodnevici.

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

EKV

Intervju s Aleksandrom Žikićem

„Milan je u svemu što je radio bio u kontinuitetu, uvijek drugačiji i sve bolji i bolji“

Peto izdanje knjige „Mjesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“ zaživjelo je i u Hrvatskoj te nas je nostalgično podsjetilo na tonove popularnog benda Ekatarina Velika. O Mladenoviću smo razgovarali s autorom knjige Aleksandrom Žikićem.

Tetovaža: Alisa u zemlji čudesa,

Prekrasne tetovaže inspirirane književnim djelima

FOTO: Tetovaže koje će oduševiti svakog istinskog ljubitelja književnosti

Pogledajte nevjerojatne tetovaže inspirirane poznatim književnim djelima.

Alexandre Dumas

Na današnji dan

Alexandru Dumasu spale gaće, „rođeni“ Monte Cristo i D'Artagnan

Poznati francuski pisac Alexandre Dumas vodio je buran život ispunjen ljubavnim aferama. No, to nije njegova jedina osobina koju je utkao u svoje poznate likove. Postoji priča iz njegove mladosti u kojoj s pravom nalazimo izvore mnogim njegovim djelima.

The day the music died

Na današnji dan

„Dan kada je umrla glazba”

Na današnji dan 1959. godine dogodio se „dan kada je umrla glazba”. U avionskoj nesreći život su izgubila trojica glazbenika, legende rock'n'rolla – Buddy Holly (22), Ritchie Valens (17) i J.P. „The Big Bopper”. Richardson (28).

Knjige za svakog studenta

Svjetski dan knjige

Knjige koje svaki student mora pročitati

Mark Twain je rekao da je njegov najbolji prijatelj osoba koja mu donese knjigu koju još nije pročitao. Nadamo se da ćemo vam danas, na Svjetski dan knjige, mi postati najbolji prijatelji.