Festival u Umagu

Indirekt ovog ljeta glazbom, slikom i riječju dodaje boju svakodnevici

Indirekt festival

Peto izdanje Indirekt Music&Art festivala održat će se od 1. do 4. lipnja na području Umaga. Očekuju se druženje s nezavisnim entuzijastima koji se izražavaju glazbom, slikom i pisanom riječju.

Novo, peto izdanje Indirekt Music&Art festivala predstavlja svoje prve ovogodišnje izvođače. Nastupit će mladi, talentirani inde/folker Sir Croissant iz BIH, indie/folk kantautor Jakob Kobala iz Slovenije, amerikana dark pop Sofie From Seattle iz Srbije te energični indie/blues rock duo Cari Cari i trippy/noise pop kolektiv Mile Me Def iz Austrije.

Uskoro će biti objavljeni ostali izvođači, ali i drugi umjetnici i književnici s kojima lndirekt hrabro korača prema ideji da postane festival za sva četiri godišnja doba. Dok je jesen rezervirana za Srbiju, zima za Zagreb, ekipa koketira s idejom proljeća u Sloveniji, a ljeto im je već tradicija.

Festival traje od 1. do 4. lipnja na intimnom prostoru kampa Veli Jože u Savudriji. Regionalna nezavisna scena i ove će se godine okupiti u Umagu, i to zavučena u šumi, u hladu borova, tik uz more. A Jože još veli da nas čekaju tri dana druženja i uživanja u sakupljenoj kreativi nezavisnih entuzijasta koji glazbom, slikom i pisanom riječju dodaju malo boje našoj svakodnevici.

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Rolling Stones jezik

Na današnji dan

VIDEO: Snimljena pjesma koja je „stvorila“ Rolling Stonese

Na današnji dan 1965. godine snimljena je jedna od najpoznatijih pjesama britanskog rock sastava Rolling Stones koja je postala odrazom društvenih promjena u drugoj polovici 20. stoljeća.

Dr. Suess

Na današnji dan

Rođen Dr. Seuss

Na današnji dan, 2. ožujka 1904. godine, rođen je Theodor Geisel, poznatiji pod peudonimom Dr. Seuss, autor mnogobrojnih popularnih dječjih knjiga i stripova.

https://www.facebook.com/ljevak.hr/photos/pcb.1592470014170512/1592469050837275/?type=3&theater

Predstavljanje knjige „Glasovi iz tmine”

„Stanite, ljudi, imali smo pjesnika” – zaključak je postideološkog čitanja Krleže

– Hrvati vole ponižavati svoje veličine, mi stvaramo velikane da bismo ih ponizili, mi volimo osrednjost. – dovršio je akademik Krešimir Nemec razgovor o svome novom djelu, time opisavši hrvatsko stanje uma i trenutni proces relativizacije umjetnosti.

Bob Marley

Na današnji dan

Bob Marley – čovjek koji je proslavio reggae

– Love the life you live, live the life you love.

EXIT_Main_Stage

Eksplozivan početak EXIT-a

Ellie Goulding i Bastille uzdrmali publiku, Urban ih razbistrio

EXIT festival započeo je eksplozivnim nastupima Bastille i Ellie Goulding koji su razuzdali i rasplesali publiku. Od regionalnih je izvođača nastupila grupa Urban & 4 koja je razbistrila posjetitelje i poslala ih u daljnju EXIT avanturu.