Koncert u Domu sportova

Hladno pivo, Brkovi i Šank spojit će nekoliko generacija na Tulum turneji

Hladno pivo laa

Od srijede 25. svibnja u prodaji su ulaznice za ovogodišnji Tulum turneje. Treće izdanje kreće žanrovski određenim smjerom.

Ovogodišnja Tulum turneja, jesenska dvoranska serija koncerata, započet će svoj put u Domu sportova u subotu 15. listopada. Prva stanica donosi dosad najžešće izdanje, svezagrebački punk rock Tulum u režiji Hladnog piva, Brkova i Šanka.

Zahvaljujući aktualnom albumu Dani zatvorenih vrata, jednom od najboljih u karijeri, Hladno pivo ponovo je suvereno zasjelo na vrh regionalne rock scene. Čak sedam singlova skinuto je s tog izdanja, od nastupnog Vjeruj u mene do tek lansiranog Dibidusa koji prati sjajan spot režisera Vojana Koceića. Na Tulum, naravno, osim novih songova, Mile i dečki donose najbolje iz repertoara u dvosatnom setu u kojem će se naći sve od Bubašvaba naovamo.

Punk folk wellness petorka Brkovi proteklu je godinu uz brojne klubove punila i najveće dvorane regije. Bend koji se rijetke radijske stanice usude pustiti u eter rasprodao je prvo Malu dvoranu Doma sportova u ožujku 2015, da bi potom, poguran odličnim novim albumom Torzo Dade Topića, napunio i beogradsku Halu sportova početkom prošlog mjeseca. Krcat kalendar dovest će Brkove do velikog broja solo i festivalskih nastupa ovoga ljeta, a naposljetku i do Tuluma u Domu sportova.

Punk rock kvartet Šank dokazao je, napunivši Tvornicu kulture 13. svibnja, da stvara sve brojniju, izuzetno vjernu bazu fanova. Grad je naš, Zagreb gori, ljubav gradu i Borac pjevaju se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova. Ulica već odavno nije imala tako jak i artikuliran stav poput onog koji progovara kroz pjesme Šanka.

Nakon nositelja, Dubioza Kolektiva i S.A.R.S.-a u prvoj te Bajage i Silentea u drugoj sezoni, Tulum u svojoj trećoj godini najprepoznatljivije dosad kreće žanrovski određenim smjerom. Punk rock kombinacije spojit će u Domu sportova nekoliko generacija u velikom mosh pitu. Jedna stvar ipak će ostati ista, a to je činjenica da i ovoga puta donose više od četiri koncertna sata za izuzetno povoljnu cijenu ulaznice koja se može kupiti već od srijede, 25. svibnja.

Datumi i izvođači na preostala dva Tuluma – u Splitu i Rijeci – bit će objavljeni tijekom nekoliko tjedana. Ulaznice u prodaju kreću po cijeni od 60 kn. Ta će cijena biti na snazi do 17. srpnja, a od 18. se penje na 70 kn. Ako ulaznica ostane, na dan će koncerta njihova cijena iznositi 90 kn.

Komentari na članak

Vezani članci

Exit

Festivalska obitelj

EXIT šalje globalnu poruku: „Izlaz je sloboda”

EXIT je jedan od rijetkih glazbenih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od dana osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a EXIT Freedom globalni je poziv na oslobađanje od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama koje su sastavni dio naše civilizacije.

Elemental

Promocija albuma i veliki koncert grupe Elemental

Novi album Elementala u prodaji, na redu je Dom sportova

Elemental će 5. ožujka 2016. označiti kao Dan E, najvažniji dan u svojoj karijeri. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere bend će prvi put samostalno nastupiti u Domu sportova.

SHOWderica gužva

Jezero Šoderica

Postani jedan od izvođača na SHOWderici

Ovogodišnja SHOWderica donosi odlične punk-rock i house izvođače. Brojnu publiku razveselit će Gužva u 16-ercu, Radiology i ti!

Kundyak Mezhie + Elephant u Klubu

Klub.

Četvrtak u Klub.u: Kundyak Mezhie, Elephant and the Moon + Joyride DJ-evi

Ukoliko želite osvojiti kartu, pratite naš Facebook. Kada objavimo ovaj post, u komentarima ostavite svoje ime i prezime, a najsretnija osoba će osvojiti dvije karte.

George Clinton

Megazvijezde na popularnom festivalu

Legendarni George Clinton i Parliament Funkadelic na EXIT-u

Na pozornicu popularnog EXIT festivala popet će se i George Clinton u pratnji svog čuvenog benda. Jednodnevne ulaznice krenule su u prodaju.