Koncert u Domu sportova

Hladno pivo, Brkovi i Šank spojit će nekoliko generacija na Tulum turneji

Hladno pivo laa

Od srijede 25. svibnja u prodaji su ulaznice za ovogodišnji Tulum turneje. Treće izdanje kreće žanrovski određenim smjerom.

Ovogodišnja Tulum turneja, jesenska dvoranska serija koncerata, započet će svoj put u Domu sportova u subotu 15. listopada. Prva stanica donosi dosad najžešće izdanje, svezagrebački punk rock Tulum u režiji Hladnog piva, Brkova i Šanka.

Zahvaljujući aktualnom albumu Dani zatvorenih vrata, jednom od najboljih u karijeri, Hladno pivo ponovo je suvereno zasjelo na vrh regionalne rock scene. Čak sedam singlova skinuto je s tog izdanja, od nastupnog Vjeruj u mene do tek lansiranog Dibidusa koji prati sjajan spot režisera Vojana Koceića. Na Tulum, naravno, osim novih songova, Mile i dečki donose najbolje iz repertoara u dvosatnom setu u kojem će se naći sve od Bubašvaba naovamo.

Punk folk wellness petorka Brkovi proteklu je godinu uz brojne klubove punila i najveće dvorane regije. Bend koji se rijetke radijske stanice usude pustiti u eter rasprodao je prvo Malu dvoranu Doma sportova u ožujku 2015, da bi potom, poguran odličnim novim albumom Torzo Dade Topića, napunio i beogradsku Halu sportova početkom prošlog mjeseca. Krcat kalendar dovest će Brkove do velikog broja solo i festivalskih nastupa ovoga ljeta, a naposljetku i do Tuluma u Domu sportova.

Punk rock kvartet Šank dokazao je, napunivši Tvornicu kulture 13. svibnja, da stvara sve brojniju, izuzetno vjernu bazu fanova. Grad je naš, Zagreb gori, Ljubav gradu i Borac pjevaju se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova. Ulica već odavno nije imala tako jak i artikuliran stav poput onog koji progovara kroz pjesme Šanka.

Nakon nositelja, Dubioza Kolektiva i S.A.R.S.-a u prvoj te Bajage i Silentea u drugoj sezoni, Tulum u svojoj trećoj godini najprepoznatljivije dosad kreće žanrovski određenim smjerom. Punk rock kombinacije spojit će u Domu sportova nekoliko generacija u velikom mosh pitu. Jedna stvar ipak će ostati ista, a to je činjenica da i ovoga puta donose više od četiri koncertna sata za izuzetno povoljnu cijenu ulaznice koja se može kupiti već od srijede, 25. svibnja.

Datumi i izvođači na preostala dva Tuluma – u Splitu i Rijeci – bit će objavljeni tijekom nekoliko tjedana. Ulaznice u prodaju kreću po cijeni od 60 kn. Ta će cijena biti na snazi do 17. srpnja, a od 18. se penje na 70 kn. Ako ulaznica ostane, na dan će koncerta njihova cijena iznositi 90 kn.

Komentari na članak

Vezani članci

Poljud

Izvedba Tijardovićeve operete

Spektakularna „Kraljica lopte“ izvodi se na Poljudu u Splitu

Opereta „Kraljica lopte“ posebna je zbog toga što se prvi put takva predstava izvodi na stadionu. Samo 1800 najbržih imat će priliku uživati u izvedbama predstave koja je zadnji put održana 1926. godine.

Jura Stublić

Koncert u Tvornici kulture

Dočekajte proljeće s legendarnim Stublićem i grupom Film

Kalendarski početak proljeća svojim će koncertom najaviti legendarni Jura Stublić i njegova grupa Film. S jednom od najznačajnijih pjesmarica u povijesti naše rock scene, nastupit će u Tvornici kulture u subotu, 19. ožujka.

Kostrena Sunrise Festival

Kostrena Sunrise Festival

Kvarner ovog vikenda postaje oaza za ljubitelje elektroničke glazbe

Kostrena postaje centar Kvarnera ovog vikenda zahvaljujući novom festivalu elektroničke glazbe. Očekuje nas bogat dnevni i noćni program raspoređen na šest lokacija.

Dan društvenih igara na FER-u 2017.

Druženje na FER-u

Igranje poziva na igranje društvenih igara

Ove subote svim zainteresiranim Zagrepčanima otvara se prilika za druženje uz neku od preko 100 različitih modernih igara. A organizira se i „Fantastic Fan Edition“, posebno žanrovsko izdanje kviza.

Adastra

Koncert u klubu Metropolis

Adastra slavi 12 godina rada u Metropolisu, predstavit će i novi singl

Band koji je pjesmom ujedinio mlade u borbi protiv protiv nasilja, nakon mnogih koncerata, ponovno pred zagrebačkom publikom.