Bez cajki, molim!

FOTO: Uz odličan nastup S.A.R.S.-a otvoren novi klub Hangar

Posjetitelji
Pogledaj fotogaleriju
Posjetitelji
Posjetitelji
Posjetitelji
S.A.R.S.
S.A.R.S.

+6

Ovaj vikend odlučili smo popratiti otvaranje novog kluba Hangar u Ulici Florijana Andrašeca 14 koje se održalo u subotu 27. prosinca. Na otvorenju su nastupali S.A.R.S.-ovci, miljenici Balkana.

Prosinac je bio veoma pozitivan što se tiče noćnog života jer su otvorena čak četiri kluba u kojima se ne pušta narodna glazba Pravo je to osvježenje za mladež koja nije pokleknula pred balkanskim narodnim zvukovima ili pak traži odmor od istih.

Ovaj vikend odlučili smo popratiti otvaranje novog kluba Hangar u Ulici Florijana Andrašeca 14 (ili vam ona prva ulica na lijevo kada prođete Cibonu) koje se održalo u subotu 27. prosinca. Hangar ima dobru lokaciju – nalazi se na pola puta onima koji žive u centru i onima koji žive na Savi. Relativno dobra prometna povezanost i  blizina tramvajske stanice je definitivni plus kluba.  Stoji uz bok Bunga Bungi, stoga ako imate ekipu koja titra između „cajki” i stranoga, bit ćete zadovoljni.

Interijer je jednostavan, a efektan. Zateći će vas jedna manja i druga veća prostorija. U ovoj drugoj prostoriji centrom dominira ogroman šank sličan onima u inozemstvu. U svakom kutu šanka stoji konobar koji će vas vrlo brzo poslužiti. Svi konobari su mladi, ali iskusni i donose još jedan plus novom klubu: nema bahatog otresanja bez obzira na gužvu, a također će se nasmijati vašim glupostima koje izvodite dok čekate da posluže osobu ispred vas. Na kraju te veće prostorije nalaze se DJ pult i prostor za bend dok su sa strane smještene minijaturne terase s ogradama na kojima se nalaze stolovi.

Posjetitelji
 
Posjetitelji, FOTO: Hangar
 
 

U onoj manjoj prostoriji koja se nalazi na početku kluba također se nalazi šank kao i dio na kojemu možete odmoriti noge. Debeli minus ide na račun toga da se vrata kluba nisu zatvorila tijekom cijele večeri te su tako posjetitelji koji su se nalazili u posljednjim redovima promrzli. Iako klub ima dvostruka vrata, nijedna nisu bila zatvorena – kud baš na prvi dan snijega! Minus ide i na to što osoba koja je prodavala karte nije bila ista osoba koja je brinula i za popis: osobu za popis se moralo tražiti na ulasku u klubu, što je rezultiralo time da su se neke osobe lako bez karte i popisa mogle prošvercati unutra. Osim što su posjetitelji promrzli, nije bilo lako ni konobarima na tom manjem šanku.

Drugi debeli minus išao je i na činjenicu što klub nema adekvatnu garderobu. S obzirom na kapacitet Hangara, veoma malo mjesta je bilo za jakne, a i one osobe koje su uspjele pohraniti svoju jaknu, doživjele su neugodno iznenađenje jer ih je dočekao ogroman red. Hangar se sljedeći dan izjasnio o ovome incidentu i napisao da u metropoli i dalje postoje seljaci koji će upasti u garderobu i porušiti sve jakne na pod iz njemu poznatih razloga. Događa se svakome, šteta što se dogodilo na otvorenju kluba, no ljubazna isprika na eventu ipak je polučila pozitivne utiske.

Minimalni propust dat ćemo klubu i po pitanju satnice koja nije bila objavljena. Rijetki su uzeli zdravo za gotovo činjenicu da će koncert početi odmah u 22 sata, oni iskusniji mogli su procijeniti vrijeme početka, no svakako bi bilo bolje da su se stavile glavne stavke večeri poredane po satima jer to odaje profesionalniji dojam. Prvi mačići se bacaju u vodu.

Nakon što smo pobrojali minuse, usredotočit ćemo se na ono najvažnije. Konobare smo već pohvalili za vedrinu, usprkos stresu i zaposlenosti, a svaka pohvala ide i na njihove vatrene egzibicije i na spontano ulijevanje cuge u usta ljudima koji su bili u blizini šanka – ove stavke su definitivno digle klub na višu razinu. Također, nije vladala prevelika gužva usprkos činjenici što su karte razgrabljene umalo do kraja.

Šank
 

Ozvučenje je bilo odlično iako se vokal povremeno nije čuo. S.A.R.S.-ovci su napravili odličan posao te istaknuli kako im je ovo 15. po redu koncert u Hrvatskoj. Odsvirali su čak i neke pjesme koje se nisu mogle čuti ni u Domu sportova nedavno, a udovoljili su i svim posjetiteljima tako što su čak dva puta odsvirali „Lutku”. Za kraj su ostavili i pjesme „Rakija”, „Perspektiva” i „Budjav lebac”.

Koncert je trajao oko sat vremena i 40-ak minuta, što dovoljno govori o njihovoj spremnosti da udovolje svim zahtjevima publike. O atmosferi dovoljno govori i spontano penjanje ekipe na šank, kako publike tako i konobara. O S.A.R.S.-u se nema pretjerano puno toga reći jer svi koji su bili na njima znaju kako se ekipa masovno potrudi iskazati zahvalnost i izvesti svoje pjesme na maksimalno odličan način. Koncert je poslužio i kao najava live albuma snimanog u Domu sportova, a koji će svjetlo dana ugledati 1. siječnja 2015. godine te će biti dostupan za download na internetu.

S.A.R.S.
 

Nakon koncerta uslijedio je i glazbeni program koji je mogao biti najavljen u eventu, no oni koji su ostali, mogli su shvatiti kakva glazba će se vrtiti u Hangaru. Za neke osvježenje, za neke ne, radi se o miksu stranih hitova, što novijih, a što starijih iz domene R&B-ja, hip hopa, popa i ponekog housea. Oni iskusniji će se zgroziti tim izborom, a oni koji su došli plesati i zabaviti, bit će oduševljeni.

Cijene su solidne. Najjeftinije pivo moći ćete zgrabiti za 15 kuna nadalje, a ostala pića nismo dirali. Tko se još zagrijava u klubu, osim onih s dubokim džepovima? Cjenovnici nisu uobičajeni jer imaju simpatične nazive kategorija pića (poput „vopi”).

Sve u svemu, Hangar je možda baš ono mjesto koje je nedostajalo Zagrebu, neki urbani klub koji će ponuditi alternativu viđenome i natjerati vas da se opustite. Ali, svoje mjesto on treba još dokazati i sretno mu u tome!

Komentari na članak

Vezani članci

parni valjak u zadru 2014.

Parni Valjak u Zadru

Unplugged koncert 31. siječnja

Prošle godine održali su unplugged koncert u Zagrebu, a sada ćemo ih slušati "bez struje" i u Zadru!

Vatra u Tvornici

Drugi singl s prošlogodišnjeg akustičnog koncerta

Vatra predstavlja „Mornarsku majicu“ u kubanskom stilu

Novi aranžman pjesme, koji priziva sunce i ljeto, odveo je bend pravcem kojim još nisu išli.

Brkovi

Koncert u Maloj dvorani

Još jedan juriš Brkova na Dom sportova

Tijekom 2018. Brkovi će objaviti novi studijski album koji je već najavljen singlovima „Boli me” i „Sudbina”, a vrhunac godine bit će dakako novi juriš na Malu dvoranu 20. listopada.

Note

Svečani koncert

Smotra "Festa Choralis" okuplja 12 glazbenih sastava sa zagrebačkih fakulteta

Sveučilište u Zagrebu, Stomatološki fakultet i koordinator programa "Universitas cantat" pripremaju smotru zborova vokalnih ansambala, klapa i glazbenih sastava pod nazivom "Festa Choralis".

Laibach

Koncert u KD „Lisinski“

Laibach jednu od najvećih produkcija postavlja na zagrebačku scenu

U četvrtak, 2. veljače u prodaju kreću ulaznice za koncert „Naše pjesme, vaši snovi“. Na pozornici će se okupiti 90 glazbenika grupe Laibach i Simfonijskog orkestra RTV Slovenije.