Ljeto ljubavi 2017.

Exit festival otvara svoja vrata mladim glazbenim nadama

Exit festival otvara svoja vrata novim glazbenim nadama

– Future Shock Stage na Exitu odskočna je daska iz snova za svaki novi bend. – ističe Marko Vidojković.

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću natječaj za mlade glazbenike. Njime im se pruža šansa da nastupe na nekoj od pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. srpnja.

Proteklih godina na ovaj natječaj prijavljivalo se ukupno preko 6.000 izvođača, a samo prošle godine od nevjerojatnih 1083 prijavljenih izvođača iz 28 zemalja, izabrano je 34 benda i 10 DJ-a. Od toga su tri sastava nastupila na Fusionu, ukupno sedam na Explosive pozornici, dok je Future Shock pozornica ugostila ukupno 24 izvođača iz Srbije, Grčke, Kanade, Rumunjske, Hrvatske, BiH, Makedonije, kao i s Cipra.

Ove godine EXIT otvara svoja vrata za najbolje sastave i umjetnike iz cijeloga svijeta, koji će nastupiti na pozornicama širom Tvrđave, od kojih najveći broj dolazi na Future Shock Stage, posvećenu upravo glazbenim nadama, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na pozornicama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage. Bendovi, DJ-i i kantautori mogu se prijaviti aplikacijom na poveznici, a natječaj će trajati do subote, 25. ožujka, kada je posljednji dan za popunjavanje prijave.

– Future Shock Stage na Exitu odskočna je daska iz snova za svaki novi bend. Odlično pozicionirana pozornica, s vrhunskom opremom, sjajnim toncima i stage menadžerom koji je za bend nešto između dobroga duha i starijega brata. Na ovoj si pozornici kao kod kuće, bez obzira jesi li u backstageu ili nastupaš ili gledaš nečiji nastup. – riječi su kojima Marko Vidojković iz beogradskoga sastava Crveni vetar poziva glazbenike da se prijave za nastup.

Neophodno je da svi zainteresirani otvore profil i postave najmanje dvije svoje pjesme ili DJ miksa putem streaming servisa SoundCloud te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen glazben žanr uvrste u svoju prijavu. Za sve izvođače, koji već imaju svoje profile na stranici, dovoljno je da na svojoj osobnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu.

Selektorski tim, osim stručnjaka, čini i publika koja će imati priliku dati svoj glas. Oni s najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu imat će veće šanse nastupiti na Exitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Haker

Natječaj organizacije Arterarij

Traže se najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu govora mržnje, a sudjelovati mogu studenti ADU-a

Novi Arterarijev projek bavi se društvenim problemom govora mržnje na društvenim mrežama. Stoga će rezultat rada mladog tima umjetnika – najboljeg prijavljenog redatelja i dramaturga – biti profesionalna kazališna predstava na tu temu.

ZVU

Zdravstveno veleučilište Zagreb

Natječaj za osobito nadarene studente 2. i 3. godine

Stipendije u iznosu od 10 000 kn dodijelit će se četrdeset studenata Zdravstvenog veleučilišta.

CELEBRATION GENERATION1

Mega proslava u Gjuri 2

Šum na umu – „Celebration generation”

U subotu pravac u Gjuro – Šum na umu priprema mega proslavu.

The Talks & Officer Down u Palachu

Omladinski kulturni centar Palach Rijeka

The Talks & Officer Down u Palachu

Palach je ponovno u pogonu!

Magnifico

Solo Positivo Film Festival

Regionalna premijera dokumentarca o Magnificu nadahnutom starim šlagerima

O Magnificovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac koji će se ove srijede prikazati na Solo Positivo Film Festivalu.