Koncert u Vintageu

Disciplin A Kitschme jamči sočni početak nove koncertne sezone

Disciplin A Kitschme

Genijalan nastup Disciplin A Kitschme posljednji put je u Zagrebu održan u ožujku 2015. godine. Ako ste ga propustili, ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar u četvrtak, 19. siječnja.

Legendarna i čudesna, plesna i moćna te svakako neobična i jedinstvena rock 'n' roll grupa na ovim prostorima – Disciplin A Kitschme premijerno će nastupiti u Vintage Industrial Baru. Koncert će se održati u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 21:30 sati. Njime ovaj zagrebački klub ulazi u novu koncertnu sezonu koja će, čini se, biti sočna.

Bend još od osnivanja 1981. godine predvodi Dušan Kojić Koja. Glazba ovog sastava mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka do jazz fuzije i drum and bassa. Osnovan je odmah nakon raspada genijalne grupe Šarlo Akrobata. Do 1991. godine djelovao je u Beogradu te je u tih deset godina objavio sedam albuma. Svojom je kvalitetom, neobičnošću i odličnim koncertnim nastupima stekao brojne obožavatelje diljem tadašnje države Jugoslavije.

Godine 1992. Koja odlazi u London gdje surađuje s tamošnjim glazbenicima te su u tom periodu objavljeni albumi I Think I See Myself On CCTV, Heavy Bass Blues i Refresh Your Senses, NOW!. Nakon deset godina, vraća se u Beograd u kojem kasnije formira novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf!  izlazi 2011. godine, a 2015. u suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom izlazi zasada posljednji album Opet.

Izvanredan i genijalan nastup Disciplin A Kitschme gledali smo 13. ožujka 2015. godine u klubu Močvara kada je promoviran beskrajno dobar box set Ove ruke nisu male 3. Ako će nadolazeći koncert biti imalo dobar kao taj, nikako ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar.

Ulaznice se mogu kupiti u Kavezu i Vintageu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Cijena u pretprodaji iznosi 70 kuna, a na dan koncerta iznosit će 90 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Pavel - Schmeck Daddy

Schmeck Daddy

Pavel u Vintage Industrial Baru 27. ožujka!

Pavel, hrvatski bend koji se penje po domaćim top-ljestvicama, te švedski pop-bend Kinetics nastupit će u petak u Vintage Industrial Baru.

Seven Mouldy Figs Tvornica 2016

Najava koncerta

Seven Mouldy Figs, Moř i No No Instigator stižu u Tvornicu

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Ultimate @KSET

Ultimate @KSET

Inačice modernog „hip-hopa“ uzdrmat će KSET-ove zidove

U petak, 12. siječnja, započinje novi KSET-ov program, a za dobru je zabavu potrebno izdvojiti tek simboličnih 10 kuna.

Koncert "Prijatelki i Kemo - Hiljade pahulja bijelih"

Koncert u KD "Lisinski"

"Hiljade pahulja bijelih" oživile sjećanje na Kemala Montena

Gitara i crvena jakna stajale su na pozornici "Lisinskog" dok su brojni domaći i regionalni glazbenici odavali počast velikom sarajevskom kantautoru povodom druge obljetnice njegove smrti.

Miki Solus - Tvornica kulture

Album „Muzika za djecu i penzionere"

Koncertna promocija albuma Mikija Solusa u Tvornici kulture

Zagrebački kantautor Miki Solus koncertno će 28. ožujka predstaviti svoj dugoočekivani debut album u Tvornici kulture.