Koncert u Vintageu

Disciplin A Kitschme jamči sočni početak nove koncertne sezone

Disciplin A Kitschme

Genijalan nastup Disciplin A Kitschme posljednji put je u Zagrebu održan u ožujku 2015. godine. Ako ste ga propustili, ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar u četvrtak, 19. siječnja.

Legendarna i čudesna, plesna i moćna te svakako neobična i jedinstvena rock 'n' roll grupa na ovim prostorima – Disciplin A Kitschme premijerno će nastupiti u Vintage Industrial Baru. Koncert će se održati u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 21:30 sati. Njime ovaj zagrebački klub ulazi u novu koncertnu sezonu koja će, čini se, biti sočna.

Bend još od osnivanja 1981. godine predvodi Dušan Kojić Koja. Glazba ovog sastava mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka do jazz fuzije i drum and bassa. Osnovan je odmah nakon raspada genijalne grupe Šarlo Akrobata. Do 1991. godine djelovao je u Beogradu te je u tih deset godina objavio sedam albuma. Svojom je kvalitetom, neobičnošću i odličnim koncertnim nastupima stekao brojne obožavatelje diljem tadašnje države Jugoslavije.

Godine 1992. Koja odlazi u London gdje surađuje s tamošnjim glazbenicima te su u tom periodu objavljeni albumi I Think I See Myself On CCTV, Heavy Bass Blues i Refresh Your Senses, NOW!. Nakon deset godina, vraća se u Beograd u kojem kasnije formira novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf!  izlazi 2011. godine, a 2015. u suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom izlazi zasada posljednji album Opet.

Izvanredan i genijalan nastup Disciplin A Kitschme gledali smo 13. ožujka 2015. godine u klubu Močvara kada je promoviran beskrajno dobar box set Ove ruke nisu male 3. Ako će nadolazeći koncert biti imalo dobar kao taj, nikako ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar.

Ulaznice se mogu kupiti u Kavezu i Vintageu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Cijena u pretprodaji iznosi 70 kuna, a na dan koncerta iznosit će 90 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

K.B.

Intervju s Krešom Bengalkom

„Svaka stvar koju napravim po defaultu je tvrda"

„Iz nule sam starta vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara, dolazin iz Splita" - tom vas pozivnicom Krešo Bengalka mami na svoj koncert u KSET-u koji će se održati 17. studenoga. U nastavku pročitajte razgovor s njim o nadolazećem koncertu, kao i o svježim „singlovima".

Predstava "Savršen kroj"

Dramski program

Komična farsa „Savršen kroj” mahnito razotkriva muške slabosti na KKL-u

Dragan Petrović Pele i Slobodan Boda Ninković, u režiji Vladimira Đurđevića, donose pomalo komičnu farsu koja u jednom činu, mahnito i neštedimice razotkriva sve muške slabosti. Ovog će je puta odigrati na kastavskoj Crekvini.

7. MAGfestival – zatvaranje festivala

Međunarodni festival komorne glazbe

FOTO: Rasprodanim koncertom nagrađivanog Trija Korngold završen je 7. MAGfestival

MAGfestival je i ove godine, zahvaljujući originalnosti projekta i kvalitetno osmišljenom programu, prepoznat kao dio branda EFFE Festival Label.

altj

12. INmusic

Alt-J premijerno nastupa u Hrvatskoj

Nakon što je najavljen dolazak Arcade Firea, INmusic najavio je još jedno veliko ime – Alt-J.

Ultra Europe

Ultra Europe: Split

5000 ulaznica po nižoj cijeni za Ultru!

Prije nekoliko dana, organizatori Ultra Europe festivala u Splitu najavili su prvih 12 DJ-eva za ovaj spektakl koji će se odvijati u razdoblju od 11. do 13. srpnja.