Koncert u Vintageu

Disciplin A Kitschme jamči sočni početak nove koncertne sezone

Disciplin A Kitschme

Genijalan nastup Disciplin A Kitschme posljednji put je u Zagrebu održan u ožujku 2015. godine. Ako ste ga propustili, ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar u četvrtak, 19. siječnja.

Legendarna i čudesna, plesna i moćna te svakako neobična i jedinstvena rock 'n' roll grupa na ovim prostorima – Disciplin A Kitschme premijerno će nastupiti u Vintage Industrial Baru. Koncert će se održati u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 21:30 sati. Njime ovaj zagrebački klub ulazi u novu koncertnu sezonu koja će, čini se, biti sočna.

Bend još od osnivanja 1981. godine predvodi Dušan Kojić Koja. Glazba ovog sastava mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka do jazz fuzije i drum and bassa. Osnovan je odmah nakon raspada genijalne grupe Šarlo Akrobata. Do 1991. godine djelovao je u Beogradu te je u tih deset godina objavio sedam albuma. Svojom je kvalitetom, neobičnošću i odličnim koncertnim nastupima stekao brojne obožavatelje diljem tadašnje države Jugoslavije.

Godine 1992. Koja odlazi u London gdje surađuje s tamošnjim glazbenicima te su u tom periodu objavljeni albumi I Think I See Myself On CCTV, Heavy Bass Blues i Refresh Your Senses, NOW!. Nakon deset godina, vraća se u Beograd u kojem kasnije formira novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf!  izlazi 2011. godine, a 2015. u suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom izlazi zasada posljednji album Opet.

Izvanredan i genijalan nastup Disciplin A Kitschme gledali smo 13. ožujka 2015. godine u klubu Močvara kada je promoviran beskrajno dobar box set Ove ruke nisu male 3. Ako će nadolazeći koncert biti imalo dobar kao taj, nikako ne smijete zaobići Vintage Industrial Bar.

Ulaznice se mogu kupiti u Kavezu i Vintageu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Cijena u pretprodaji iznosi 70 kuna, a na dan koncerta iznosit će 90 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

A.K.A. Crescendo u New Yorku

Koncert u Carnegie Hallu

Studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo nastupa u New Yorku

A.K.A. Crescendo postaje prva hrvatska studentska a cappella skupina koja nastupa u Carnegie Hallu gdje će s Dekeom Sharonom u samo pet dana pripremiti koncert.

Luka Ljubas

Hrvatska glazbena mladež

Najbolji mladi glazbenici na koncertu godine u Lisinskom

Veličanstveni koncert, koji će izvoditi laureati godišnje nagrade za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević”, održat će se 28. prosinca u Vatroslavu Lisinskom.

Jeboton 40 godina KSET-a

40 godina KSET-a

JeboTon kolektiv pridružuje se KSET-ovoj fešti

Broj bendova u kolektivu varirao je tijekom godina, a trenutno se radi o šest bendova koji će po tko zna koji put „kompenzirati opasno veliku količinu konstruktivnog i slušljivog sadržaja“.

Dječaci - Tvornica kulture

Ulaznice već u prodaji

Dječaci u Tvornici kulture

Bend se u Veliki pogon Tvornice vraća na krilima sjajnih aktualnih singlova „Struja”, „Bile starke” i „Funta”, koji su proteklu godinu digli dosta prašine.

Moskva

Najava koncerta

Moskva i The Black Room na Good Vibrationsu

Za dobar rokenrol „štimung“ zadužen će biti DJ Dino. Karte se po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu nabaviti u Dirty Old Shopu i Kavezu/Vintageu, a na dan koncerta koštat će 35 kuna.