Najava koncerta

Detour predstavlja novu pjevačicu i novi singl

Detour Vintage

"Najbolji način da publici približimo svoj novi singl koji ilustrira smjer nadolazećeg akustičnog album, te ujedno predstavimo našu novu vokalisticu Ginu je koncert. Tako smo odlučili 7. travnja u Vintage Industrial Baru u nešto intimnijoj atmosferi službeno otvoriti našu slavljeničku godinu."

Popularna electro akustik pop grupa Detour ima novi singl i novu pjevačicu. S pjesmom Zaljubila sam se, koja kreće prema radijskom eteru, Detour su predstavili mladu glazbenicu Ginu Victoriju koja je došla na mjesto Maje Posavec i koja će se premijerno zagrebačkoj publici predstaviti 7. travnja u Vintage Industrial Baru. Nakon deset godina suradnje s povremenim odlascima i dolascima Maja je odlučla izaći iz grupe te se više posvetiti kazalištu i ostvarenju svoje glazbene solističke karijere.

— Ponosna sam na Detour i način na koji smo ustrajnošću i kvalitetom polako dolazili do publike. Zahvalna sam na prilici da sudjelujem u takvom bendu. A posebno sam zahvalna Nenadu koji je svojom darovitošću prenio najdublje emocije u prekrasne pjesme koje sam imala prilike otpjevati. Zaokružili smo našu suradnju zadnjim albumom i desetom godinom postojanja benda, te od sada nadalje plešem sama. Želim od srca zahvaliti svim fanovima na prekrasnim trenucima na koncertima, komentarima i lajkovima. Hvala što me uvijek posjetite zašto ima smisla baviti se glazbom. — izjavila je Maja povodom svog odlaska.

Novi singl Zaljubila sam se, kako i sam njezin autor Nenad Bourgudan ističe, predstavlja kraj jednog ciklusa i početak nove faze Detour putovanja:

— Najbolji način da publici približimo svoj novi singl koji ilustrira smjer nadolazećeg akustičnog album, te ujedno predstavimo našu novu vokalisticu Ginu je koncert. Tako smo odlučili 7. travnja u Vintage Industrial Bar-u u nešto intimnijoj atmosferi službeno otvoriti našu slavljeničku godinu. Također našu novu pjesmu poklonit ćemo vjernoj publici pa od idućeg ponedjeljka na free download. Jako smo uzbuđeni i veseli nas što je u naše redove došla talentirana glazbenica koja nastavlja tamo gdje je stala naša Maja kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na predivnom zajedničkom putovanju, na kojem smo zajedno odrastali i sazreli stvarajući glazbeni svijet u koji vjerujemo. Prepustit ćemo publici da na nadolazećim koncertima prepozna ono što smo mi vidjeli u talentiranoj Gini. Za ovu priliku jednostavno ću ispred benda zaključiti 'Sretno Maja, dobro nam došla Gina!' —

Pjesma Zaljubila sam se koja kroz prizmu prekida ljubavi govori o sazrijevanju i spoznaji da sam raspolažeš životom, stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog Detourovog rukopisa, poletnog je i plesnog ritma, odsvirana u akustičnoj maniri. Vjerujemo kako smo dobili novi radijsko-koncertni adut koji će se ravnopravno nasloniti na Detourove dosadašnje hit naslove poput Plešem sama, Srce veliko, Daleko i Snijeg. Ovih dana snima se i video broj u režiji Luke Nižetića koji je imao prilike surađivati s Detourom na njihovoj pjesmi Ujutro.

Karte za koncert u Vintage Industrial Baru po pretprodajnoj  cijeni od 50 kn možete nabaviti u Dirty Old Shop-u (Tratinska 18, Zagreb), a na dan koncerta po cijeni od 65 kn na blagajni kluba. Budući da je potražnja velika, toplo se preporuča svim fanovima da ih nabave što prije.

Komentari na članak

Vezani članci

Mrtvo hitovlje u Klubu

Zabava u Klubu

Bezvremenski i bezžanrovski provod uz Mrtvo hitovlje

Bezvremensku, bezžanrovsku, nostalgičnu, plesnu i raspjevanu večer priredit će Mrtvo hitovlje u klubu Klub 27. listopada.

pomoć

Humanitarna pomoć

Studenti Veleučilišta „Nikola Tesla” i 24 ugostiteljska objekta u Gospiću u akciji za Šimuna Petra

Za dječaka Šimuna Petra Marunu organiziran je humanitarni koncert u Gospiću, a donacije se prikupljaju i u kutijama koje se nalaze u 24 ugostiteljska objekta.

The XX, Open'er

Glazbeni festival u Poljskoj

The XX na Open'er festivalu

Engleski rock band The XX još je jedan od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem Open'er festivalu u poljskom gradu Gdiniji.

Vinil

Sve o pločama te zašto se i dalje koriste

Vinil: studentski dokumentarac o gramofonskim pločama

Glazba s gramofona nekim je ljudima nezamjenjiva, a u dokumentarcu studenta Lina Pečura zvanom "Vinil" možete pogledati o čemu se točno radi te koje su to čari gramofonskih ploča.

Dječaci - Tvornica kulture

Ulaznice već u prodaji

Dječaci u Tvornici kulture

Bend se u Veliki pogon Tvornice vraća na krilima sjajnih aktualnih singlova „Struja”, „Bile starke” i „Funta”, koji su proteklu godinu digli dosta prašine.