Nagradni natječaj

Brukanje na faksu više nije noćna mora, sada se nagrađuje

Mark Shayler

Vrijeme je da nadiđete bolno iskustvo brukanja prilikom održavanja prezentacije na faksu, nasmijte mu se i okrenite ga u svoju korist.

Panični strah od javnih nastupa osjećaj je koji se vrlo učestalo javlja, a malobrojnim je sretnicima stran. Koliko god znali znali zanimljivih i relevantnih informacija o nekoj temi, mnoge oblije znoj kad o njima krenu govoriti pred većim brojem ljudi. Na fakultetima to zna biti vrlo izraženo jer se pred studente nerijetko stavlja zadatak izlaganja gradiva ili radova pred njihovim kolegama.

Neka istraživanja pokazuju da je drugi na ljestvici svih strahova, a nalazi se odmah nakon straha od smrti. Premda se ta činjenica može činiti smiješnom, ona to nije i uopće ne začuđuje. Sasvim je prirodno izbjegavati nezavidnu poziciju govornika čije nesavršenosti i nesigurnosti olako mogu postati predmetom procjene drugih.

I sami ste se sigurno mnogo puta preznojili, pozelenili, drhtavim glasom progovarali pred svojim kolegama u studentskim klupama, dok vam je srce ubrzano lupalo. Uspjeli ste preživjeti desetak do dvadeset minuta i mirno živjeti do idućeg izlaganja. Sve do jednog trenutka kad ste se potpuno obrukali.

Vrijeme je da to bolno iskustvo nadiđete, nasmijete mu se i okrenete ga u svoju korist! Naime, ako ga odlučite podijeliti s nama u komentarima na Facebook stranici Studentskog.hr ispod objave ovog članka, ulazite u konkurenciju na nagradnom natječaju Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).

Natječaj traje od utorka, 26. rujna, do petka, 29. rujna, u 15 sati kada će HURA-ino prosudbeno povjerenstvo odlučiti o najsmješnijem dobitniku. A njega pak očekuje vrlo vrijedna nagrada – besplatni upad na HOWtoWOW radionicu o prezentacijskim vještinama koju će održati jedan od najboljih predavača ovogodišnjih Dana komunikacija – Mark Shayler.

Više informacija o radionici potražite na poveznici.

Foto: HURA

Komentari na članak

Vezani članci

Sea Star 2018

Nagradni natječaj

Studentski.hr vodi 6 čitatelja na umaški „Sea Star Festival"!

Podijelite s nama svoje najluđe fotografije do 18. svibnja jer nagrađujemo čak tri najbolje dvjema ulaznicama za novo izdanje „Sea Star Festivala".

Arriva, vizual za studentski nagradni natječaj

Nagradni natječaj

Putuj besplatno kući!

Prijavi se na Nagradni natječaj za studente „Za besplatne vožnje kući, REC na mobitelu uključi”!

CINAZ logo

Udruga CINAZ

Novi termin radionice prezentacijskih vještina

Radionica prezentacijskih vještina Udruge CINAZ odgođena je za 8. i 10. ožujka. Rok za prijavu je produžen.

Ponovno ujedinjenje dviju Koreja

Nagradni natječaj

Vodimo vas na predstavu „Ponovno ujedinjenje dviju Koreja”

„Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” predstava je suvremenoga francuskog autora Joela Pommerata u režiji Paola Magellija koja igra u sklopu Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.

Vlatko Štampar u Tvornici kulture, Bagadodo

Nagradni natječaj

Rasprodane obje večeri „Bolje polovice” Vlatka Štampara u Tvornici, ali mi vam poklanjamo dvije ulaznice

Do 21. listopada traje nagradni natječaj u čijem sklopu najkreativnijeg studenta nagrađujemo dvjema ulaznicama za rasprodani stand-up show Vlatka Štampara.