Ljubavni odnosi

6 savjeta kako preboljeti vezu koja nije ni započela

Slomljeno srce

Prije nego što ste odnos definirali kao ljubavnu vezu, druga se strana povukla. Donosimo savjete kako preboljeti tu nedovršenu priču.

Biti zaljubljen i provoditi vrijeme s posebnom osobom u životu nešto je predivno. Leptirići u trbuhu, nesvjesno smješkanje, dopisivanja, kave i šetnje postali su ti dio svakodnevice. Šalješ društvu screenshotove razgovora i jedva čekaš prepričati im doživljaje nakon spoja. Nakon nekog vremena više se ni ne smatraš slobodnim/om, ali još nije došlo do the talka – takozvanog razgovora o tome jeste li par ili ne. Očekuješ ga svakog trenutka, ali ploča se okreće. On/a sve rjeđe odgovora na poruke, odbija pozive za druženje i sasvim se drugačije ponaša. Na kraju sve ostaje na svima dobro poznatom seen. Ili na neotvaranju poruke. Želiš popričati o tome, ali druga strana očito je završila s tobom. Kako preboljeti to? 

1. Izbjegavanje te osobe

Nemoj odlaziti tamo gdje sa sigurnošću znaš da ćeš sresti tu osobu. Iako ju želiš vidjeti i vjerojatno joj uputiti opak pogled ili ju uhvatiti nespremnu kako biste razgovarali, nemoj to činiti. Tako će ti samo biti još gore. Nikako se ne trebaš skrivati i bježati od nekoga ili prestati ići na mjesta koja voliš posjećivati, ali neko vrijeme dobro je pritajiti se sa zajedničkog teritorija. Ako je to nemoguće jer se krećete u istom društvu, onda nemoj pretjerivati s alkoholom tijekom zajedničkih druženja i izlazaka kako ne bi došlo do scena svađe.

2. Uklanjanje s društvenih mreža

Nije uvijek najzreliji potez, ali, hej, pa nisi ti taj/ta koji je na kukavički način prekinuo vaš odnos. Ovim potezom manje ćeš se opterećivati oko toga što dotična osoba radi, odnosno lajka, komentira, objavljuje, a pogotovo oko toga ima li nekog novog u svom životu. Koliko god te vuče želja za uhođenjem i igranjem detektiva, nadvladaj to jer tek tada možeš krenuti dalje.

FOTO: Pinterest
 
3. Nemoj kriviti sebe

Jesam li nešto krivo rekao/la? ili Je li problem u meni?propitkivanja su kojima ne samo da ćeš si otežati kretanje dalje nego i uništiti samopouzdanje. Mladoj osobi koja još sazrijeva važno je imati dobro mišljenje o sebi. Ovdje nije riječ o narcisizmu i nepriznavanju vlastitih pogrešaka, nego o zdravom načinu razmišljanja i samopoštovanju. Partner koji neće razgovarati ukoliko mu se nešto ne svidi kod tebe ili postoji neki problem samo bi sputavao tvoj daljnji razvoj i s vremenom ti nabijao komplekse.

4. Objektivnost

Prije svega. Baba s kolačima je prošla i sada je kasno za filozofiranje, ali ne možeš se ne zapitati jeste li ti i ta osoba uopće bili kompatibilni. Naravno da ti se nešto sviđalo kod te osobe ako si se zaljubio/la, ali možeš li zapravo biti zahvalan/na što se nije razvilo nešto više? Ako niste mogli porazgovarati o manjim problemima i prekinuti odnos na pošten način, kako bi tek bilo da ste ušli u vezu. Nije sve što izgubiš gubitak.

5. Pronađi hobi

Zvuči kao klišej, ali odmicanje od rutine provjereno pomaže. Bilo to nešto umjetnički i kreativno ili volontiranje u lokalnim zajednicama – baci se na posao! Ukoliko se već baviš nekim hobijem, probaj se više povezati s ljudima iz tog kruga. Nova poznanstva i nova prijateljstva uvijek dobro dođu, a tko zna – možda i nova ljubav.

6. Ne daj se uvući nazad

Kratko i jasno. Ako osoba ustane iz mrtvih i odjednom se odluči da bi nazad, Dua Lipa ima catchy pravila:

Don't pick up the phone. You know he's only callin' 'cause he's drunk and alone...

Komentari na članak

Vezani članci

Slikanje - selfie (fail)

Say: „Cheese!“

Kako izgledati bolje na fotkama?

Vrijeme je kada se sve mora objaviti na društvenoj mreži. Niste pobornik slikanja ili jednostavno ne izgledate dobro na njima? Ne brinite! Kako biste izbjegli da na slikama koje je netko drugi uslikao ispadnete kao strašilo, najbitnija je poza. Iz ovog razloga donosimo super lagane trikove za vašu pozu koja će (na slikama) izraziti vaše divne strane na najljepši mogući način.

Spavati nakon učenja

Važnost kvalitetnog sna

Studenti, pozor: Nudimo vam savjete za bolji san!

Donosimo vam 19 savjeta uz pomoć kojih ćete svoju nesanicu napokon izliječiti. Zasigurno se često probudite iscrpljeno i nespremno za novi dan. Zbog toga smo za vas prikupili trikove koji će vam povećati kvalitetu sna, olakšati buđenje i pozitivno utjecati na dnevne aktivnosti.

naslovna

Razbijanje mitova

Otkrivamo što su nam sve govorili o seksu, a što je istina

Seks više nije tabu tema, ali čini se kako su brojne činjenice o njemu podosta iskrivljene ili uvriježene. Donosimo vam neke od njih.

Ljubav roditelja

Psihologija čovjeka

Revolucionarno istraživanje psihologa zahvaljujući kojemu svijet danas vidimo drugačije

Iako se svi katkad pitamo čemu zapravo služe roditelji osim kao bankomat, Harry Harlow na to je pitanje odgovorio još prije više od 50 godina. Naime, roditeljska je ljubav ono o čemu ovisi naša inteligencija, kako mentalna, tako i emocionalna.

FOTO: i.imgflip.com

Savjeti za bolje raspoloženje

Krećite se, promijenite navike i prebrodite krizu

Svatko od nas može pasti u depresiju, no srećom, postoje načini da se iz nje izvučete u što kraćem roku.