Prednosti neizlaska

22 razloga zašto je subotu navečer bolje provesti kod kuće nego vani

https://c1.staticflickr.com/4/3890/14977281788_c3724d718b_z.jpg

Kako godine odmiču, shvaćamo da je subotu navečer puno ljepše provesti kod kuće nego vani. Ako to još dosad niste shvatili, donosimo vam čak 22 razloga koji će vas uvjeriti.

Kako godine odmiču, shvaćamo da je subotu navečer puno ljepše, bolje i jeftinije provesti kod kuće nego vani. Posebno kad je vani minus 10, pada kiša ili snijeg, umorni ste itd. Ako još dosad niste pronašli dovoljno razloga zašto ostati kod kuće, donosimo vam čak 22.

Besplatna hrana

Nemate nekoga tko će vas uslužiti, kao što bi to bilo u nekom restoranu, ali zato je tu frižider (uglavnom) pun hrane, posebno ako je sjela stipendija ili ste bili doma za vikend i donijeli u stan hrpu hrane. A što je najvažnije, tanjur nećete platiti 100 kuna.

Nema sramoćenja

Ne morate se brinuti da ćete se spotaknuti pred hrpom ljudi ispred kafića ili da ćete cijelu večer hodati s hranom za zubima. Jedina osoba koja će moći vidjeti vaše male failove bit ćete vi, ili vaš cimer, koji je već navikao.

Krevet

U klubu nema kreveta. Ne samo kreveta, nego nema ni praznih mjesta za sjediti!

Ne morate gledati druge kako se sramote

Jednako je neugodno (iako može biti i jako zabavno), kao i kad se sam osramotiš, gledati svoje pijane prijatelje kako rade budale od sebe ili neznanca u klubu koji plesom pokušava imitirati Michaela Jacksona, a bliže je Lorde.

Možete nositi što god poželite

Zašto se mučiti u kožnatim tajicama, crop topu ili nekoj fancy haljini i cipelama na petu, kad možete izgledati poput beskućnika u prevelikoj majici i dečkovim širokim hlačama ili pidžami – i osjećati se ugodno.

Bez šminke

Lice svake djevojke zaslužuje barem dan odmora od korektora i konturiranja. Subota navečer idealna je za masku za lice i krastavce na očima.

Nema osuđivanja

Kad nisi u društvu, možeš barem na kratko zaboraviti na manire. Možeš podrigivati, prdjeti ili ispuhivati nos glasno koliko god želiš.

Možete se prestati ponašati normalno

Nakon cijelog dana normalnog, pristojnog ponašanja, subota navečer tvoj je dan da se opustiš. Pusti si onu pjesmu koja ti se pjeva cijeli dan i raspojasaj se. Pjevaj, pleši uz vlastitu koreografiju. Radi sve što želiš, a u javnosti ne smiješ.

Ne morate čekati u redu za WC

Nitko ne voli čekati u redu za WC. Osim što kod kuće možete na toalet kad god trebate, ne morate riskirati svakojake klice u javnom WC-u, a ima i WC papira.

Papuče

Ne morate se brinuti hoćete li uganuti gležanj ili dobiti žuljeve na nogama od 10-centimetarskih štikli. Od papuča se ne dobivaju žuljevi, tople su, udobne i čine vas sretnima.

Možeš gledati TV i proživjeti život bogatih i slavnih

Što je savršeno ako vam je tjedan bio očajan i ne želite riskirati izlazak da ne bi postao još gori. Možete se diviti njihovu uspjehu, smijati njihovoj gluposti, plakati zbog njihove sreće ili nesreće. Bezbroj je mogućnosti.

Nema mamurluka idući dan

Doslovno možete osjetiti kako vam vaše tijelo zahvaljuje.

Čitanje

Ako već neko vrijeme tražite idealno vrijeme za početak čitanja onog romana koji ste dobili za Božić ili kupili prije nekoliko godina, subota navečer pravo je vrijeme za to.

Pravi razgovori

Najgori su oni razgovori kad izađeš i upoznaš nove ljude, a ispostavi se da i nemate previše toga zajedničkoga. O čemu onda pričati? Osim toga, ako i imate tema za razgovore, glazba je preglasna i ne čujete se. Takvih problema nema kad subotu navečer provedete doma. Možete pozvati prijatelje kod sebe. To je prilika za vođenje stvarnih diskusija i razgovora o vama bitnim stvarima bez nadglašavanja glazbe..

Pogled u sebe

Subota navečer idealna je da se pobrinete za sebe. Pretvorite svoju sobu u mini spa, razmislite o proteklom tjednu, dovršite poslove koje niste prije stigli, promislite o životu i budućnosti.

Odmor od ljudi

Posebno ako studirate i radite, stalno ste prisiljeni komunicirati s ljudima. To može postati zamorno nakon nekog vremena. Svakome povremeno treba tišina i mir vlastite sobe.

Odmor od grudnjaka

Tko god ih je izmislio, mrzio je žene. Svakoj je ženi jedan od najboljih osjećaja onaj kad dođe kući i skine grudnjak.

Ne morate ni s kim dijeliti alkohol

Svi imamo barem jednog prijatelja koji nikad sam ne kupuje alkohol, a očekuje da će moći svako malo ispiti dio vašeg. I to cijelu noć. E pa, oni ne moraju piti pozvani kod vas u subotu navečer, zar ne?

Otkrivanje čudne strane YouTubea

Ponekad ju je teško pronaći, ali kad uđeš dovoljno duboko, vrlo je zabavno. Čudni traileri za filmove za koje nikad niste čuli, neobični izazovi, obrade pjesama...

Sami si birate glazbu na koju ćete plesati

Zašto izaći u klub i čekati cijelu noć da napokon puste pjesmu na koju ste željeli plesati, kad ju možete pustiti na laptopu i plesati na nju koliko god hoćete?

Nema stresa oko toga kako ćete stići kući

Jer, pogodite što – već ste doma.

Štedite novac

Jeste li ikad sjeli i računali koliko biste uštedjeli kad biste jednostavno ostali doma i gledali TV? Ako niste, samo krenite računati. To će biti dovoljno da se sami uvjerite.

Komentari na članak

Vezani članci

Mladi na travi

Y generacija optimistično gleda u budućnost

Istraživanje pokazalo da je mladima prioritet obrazovanje i posao

Istraživanje na mladima između 18 i 25 godina pokazalo da je mladima prioritet obrazovanje i posao, u budućnost gledaju s optimizmom, a samoprihvaćanje i doprinos zajednici su im važniji od postizanja društvene prepoznatljivosti i materijalnoga postignuća.

naslovna

Konferencija za studente i mlade

College2Business konferencija nastavlja svoju turneju u Zagrebu

Za studente koji svoju budućnost vide u Hrvatskoj pokrenuta je College2Business konferencija koja je do sada obišla Split, Rijeku i Zadar, a sada dolazi i u Zagreb. Studenti i mladi u kombinaciji inspirativnih govora, predavanja i panela imat će priliku čuti životna iskustva poduzetnika koji su uspjeli u Hrvatskoj.

Integritas

Intervju s Kajom Pavlinić, pokretačicom projekta „Integritas“

„Mladi se ne smiju bojati istupanja u ime poštenja i pravde“

Kršenje integriteta te raširenost korupcije i varanja u obrazovnim institucijama, problemi su kojima se bavi antikorupcijski projekt „Integritas“. Projekt vode studenti i učenici koji kroz kampanju i radionice nastoje pozitivno utjecati na školsku i akademsku zajednicu.

Regrutacija

AIESEC Hrvatska

AIESEC prima nove članove, uključite se u najveću studentsku organizaciju

Udruga trenutno organizira regrutaciju novih članova i traži mlade i ambiciozne studente koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju problema na globalnoj razini.

foto

Danubius Young Scientist Award 2017.

Najbolji mladi znanstvenici mogu osvojiti vrijedne nagrade

Kandidate nominira svaka sastavnica Sveučilišta, a i vi im možete pomoći prijedlogom svojeg omiljenog, mladog i inspirativnog profesora!