Elektronska glazba

13 gradova za nezaboravno partijanje

Party

Dosta Vam je poznatih lica i mjesta? Možda je vrijeme da zapartijate u nekome novom gradu!

Ako ste planirali neko putovanje, uz to možete posjetiti i neki dobar elektronski party. Mixmag Adria izabrala je 13 gradova s odličnim eventima, koji će možda biti Vaša buduća destinacija.

Marrakech, Maroko

IZVOR: Mixmag

Poznati Oasis Festival jedan je od onih koje vrijedi posjetiti. Jaka undeground scena bila je popraćena velikanima poput Carla Craiga, Amine K., DJ Harveyja i mnogima drugima. Nalazi se blizu Europe, prevladava sjajna klima, a možete uživati u palmama, bazenima i krajolicima između Sahare i Atlasa. Treba li nešto više od prekrasnog krajolika i dobre zabave?

Calgary, Kanada

IZVOR: DJmag

Iako je područje Calgaryja poznato po naftnim nalazištima i konzervativcima, plesna je glazba također vrlo popularna. Klubovi poput HFija i Habitata ugostili su neke od najvećih faca na sceni. U gradu je osnovano nekoliko jakih labela, poput Modern Matha, Close To Modern te Deep Sea Mining Syndicate, dok se kompanija PK brine za razglas na najvećim sjevernoameričkim festivalima, kao što su EDC Las Vegas, Burning Man, Paradiso i Escapade.

Seoul, Južna Koreja

IZVOR: Clubinkorea

Iako je u sjeni Tokija, Seoul postaje jedno od žarišta noćnog života u Istočnoj Aziji. Sve više je organiziranih festivala sličnih Ultri, a klubovi Arena i Octagon privlače međunarodne izvođače, koje podržavaju domaći DJ-evi Kindergarten, Lip 2 Shot i DJ Bell. Klubovi su otvoreni do ranih jutarnjih sati, a uz to nude i jedno besplatno piće. Klub Vurte mjesto je kojem vrvi techno muzika, a tamo možete vidjeti i omiljene DJ-eve koje ste možda gledali u Berlinu.

Bukurešt, Rumunjska

IZVOR: Bucharestapartment

Iako je vijest o tragičnom požaru u noćnom klubu Colective zasjenila noćni život, Rumunji su poznati po partijanju. Razvoj scene započeo je 2007. godine, a festival Interval traje čak 100 sati u komadu. Još jedan od dokaza da su tamo dobri provodi je 24-satni set Marca Carole.

San Diego, SAD

IZVOR: Mixmag

Nalazi se dva sata vožnje od centra elektronske glazbe, Los Angelesa. Posljednjih nekoliko godina noćni život u San Diegu je procvijetao, a osim EDM događaja pojavili su se i ostali festivali i događaji koji nisu vezani uz EDM. CRSSD festival pokrenut je 2014. godine, a krasila su ga imena poput Bonobo, Maya Jane Coles i Todd Terje. Osim festivala, poznati su i partiji u skladištima.

Johannesburg, Južna Afrika

IZVOR: Hg2

Johannesburg je središte ljubitelja elektronske glazbe, housea, ali i jedinstvenog žanra kwaitoa. Kwaito se može čuti na radiju, u gradskim busevima pa čak i u dizalima. Kwaito producenti puštaju tradicionalni Afrobeat u 4/4 na popularnim partijima na krovovima zgrada. S ovim zvukom najbolje nas je upoznao Black Coffee. Raspoloženi domaćini, unikatan žanr i predivna priroda, dovoljni su razlozi da spremite kofere za partijanje u Johannesburgu.

Mexico City, Meksiko

IZVOR: Dadyo

Distrifo Federal je prekrasan i ogroman grad koji ima nekoliko većih klubova, ali i potrebne DIY prostore i skladišta, male barove, podrume te kućne partije. Ovaj grad krase i domaći talenti poput Smurphyja, AAAA, Teen Flirta te mnogih drugih. Lokalna područja upotpunjena su festivalima poput Tropicoa, Nrmala i Carnaval de Bahidora. Ovo je grad u kojemu se stvari odvijaju prebrzo, a ono što dolazi sljedeće ovisi o onima koji su tamo da oblikuju svoju budućnost.

Adis Abeba, Etiopija

IZVOR: Addisboxoffice

Grad u kojemu glazba iskrsne na neočekivanim mjestima, a dolazak do plesnih podija nije tako jednostavan kao što se čini, ali ono što doživite tamo nikad nećete zaboraviti. Produkcije Mikaela Seifua, poput The Lost Drum Beat i Brass spajaju etiopsku narodnu glazbu s elektronskim teksturama. Jedan od gradskih tinejdžera, Soul Keita potpisao je i label Nicolasa Jarra. Čak je i Santigold iskoristila zvuk Ehtiopopa za svoj novi single Can't Get Enough Of Myself.

Beč, Austrija

IZVOR: Wien

Osim Mozarta i Beethovena, ovaj grad ima mnogo više za ponuditi. Austrija donosi neke od najpoznatiih izvođača, poput Kruder & Dorfmeistera i Dorian Concepta. Klubovi Grelle Forelle, Flex i Fluc_wanne imaju fantastične programe, u kojima vrvi house i techno. Pratersauna je wellness centar i sauna iz 1960-ih godina koja je sada pretvorena u klub sa nekoliko floorova

Pittsburg, SAD

Izvor: Sproutfund

Ovaj grad čelika dom je uže ekipe producenata elektronske glazbe, koji nastupaju na underground lokacijama. VIA je lokalni festival koji spaja glazbu, tehnologiju i vizualnu umjetnostt. Mještani preferiraju Hot Mass party te su odrasli slušajući noise i hip-hop. Aaron Clark zasigurno će osmisliti odličan program kao direktor kultnog programa u Ace Hotel Pitssburghu, koji se otvara 10. prosinca.

Curitiba, Brazil

IZVOR: Biomist

Curitiba je grad gdje se većina dance evenata održava u zatvorenim prostorima zbog hladnoće, a neki od klubova su Club Vibe, Paradis i Zeitgeist. Lokalni novinar João Anzolin tvrdi kako je siguran da je Curitiba jedan od prvih gradova u Brazilu koji je imao elektronsku glazbenu scenu. Grad također ima i mnoštvo producenata koji su dovoljno jaki da pokrenu Boiler Room. Anzolin govori i kako vjeruje da će imati vlastiti zvuk za pet godina te da u Brazilu ima mnogo raznih ritmova i jedinstvenih stilova.

Krakow, Poljska

IZVOR: Unsound

Krakow je domaćin eksperimentalnog glazbenog festivala – Unsound. Unsound eventi obično su organizirani u listopadu na utočištima poput muzeja, napuštenih tvornica cigareta i skladišta. Lineup se najavljuje nekoliko minuta prije samog početka eventa, a kruži se da na idućem izdanju nastupa Burial. Grad je uz sve to i pristupačnih cijena, što se tiče hrane i prijevoza.

Havana, Kuba

IZVOR: Lahabana

Iako otokom vladaju salsa, jazz, hip-hop i reggaeton, elektronska glazba nije nova pojava. Rotilla Festival započeo je 1998. godine i prerastao u godišnju instituciju na Jibaco Beachu, koja je dobila podršku od EXIT festivala. Gilles Peterson stvorio je projekt Havana Cultura s lokalnim glazbenicima. Jedan od izvođača uključenih u taj projekt je i Mala. Havana je danas postala ono što je Berlin bio 1991. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Novogodišnji noktići: Happy New Year design

Novogodišnji noktići

FOTO i VIDEO: Neka i vaši nokti zablistaju na novogodišnjem tulumu

Dugački ili kratki? Jednobojni ili šareni? Tradicionalni ili moderni? Da, radi se o noktićima! Saznajte kako pravilno pripremiti nokte za manikuru i priuštite si ju u vlastitom domu. Zapamtite, stiže doček Nove godine - što više boja i šljokica!

Loše košulje 2016

Tulum loše odjevenih studenata

Katran objedinjuje loše košulje, uglađene brkove i Mrtvo Hitovlje

Svi koji se na zabavi pojave u užasno lošoj košulji ili vrate, bar na kratko, solo brk na lice mogu piti rakiju na račun kuće.

Amnesia

Amnesia slavi dvadeseti

Tulum za pamćenje u Johannu Francku

Rođendanska proslava neće biti iznimka – dresscode je, citiramo, – Versace, Versace, Versace... – a za glazbu su zaduženi novoizabrani ministri glazbenih poslova Indy & Rea. 

Dance Hard

Najrasplesaniji 90`s party

Dance Hard u klubu Super Super

Tulumarit će se uz eurodance, cro dance, techno te najjače plesne pop hitove 90ih godina, kao i uz pokoji MEGAhit iz 80ih ili 2000ih – it's time to Dance Hard!

Stupid Cupid

Amnesia tulum u Tvornici kulture

Kakvo Valentinovo, ne propusti Stupid Cupid tulum by Amnesia!

Ne budi stupid kao Kupid i dočekaj Valentinovo na predobrom tulumu!