LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nevjerojatne snimke koje su se smatrale izgubljenima

VIDEO: Pogledajte što nastane kada studenti zavežu kameru GoPro za meteorološki balon

Skupina studenata zavezala je kameru GoPro za meteorološki balon, a nastale snimke oduzimaju dah.

Skupina studenata zavezala je kameru GoPro za meteorološki balon, a nastale snimke oduzimaju dah.

Skupina studenata odlučila je zavezati kameru GoPro za meteorološki balon te ga pustiti u atmosferu i podijeliti nastale snimke na društvenim mrežama.

Zvuči jednostavno, no baš kao što su Bryan Chan i njegovi prijatelji ubrzo otkrili, Murphyjev zakon zaista je nemilosrdan.

U lipnju 2013. godine, nakon četiri mjeseca planiranja, sve je izgledalo spremno. Grupa se odvezla do gradića Tuba City u Arizoni, nedaleko od Grand Canyona, i uspješno lansirala balon s kamerom. Let je trajao sat i 38 minuta, a maksimalna visina leta bila je 30 kilometara. 

Zajedno s kamerom, lansirali su i mobilni telefon na kojem je bila instalirana aplikacija koja je trebala poslati točne koordinate mjesta na kojem će sletjeti – i upravo tu je Murphy umiješao svoje prste.

Naime, taj dio SAD-a vrlo je slabo pokriven mobilnim signalom, zbog čega aplikacija nije uspjela poslati koordinate na kojima se kamera i mobitel nalaze. Telefon, kamera i snimke smatrani su izgubljenima sve do nedavno kada ih je igrom slučaja pronašla jedna planinarka. Nalaznica, koja inače radi za jednog teleoperatera, uspjela je pronaći jednog od petorice studenata pomoću SIM kartice koja se nalazila u mobitelu. A snimke, koje su pronašli kada su pregledali videozapise s kamere, zaista oduzimaju dah. Pogledajte video i uvjerite se sami.

FOTO: SCREENSHOT: YOUTUBE