Europski program mobilnosti

Uspješno zakoračite u svijet poduzetništva uz Erasmus za mlade poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike

Ako ste odlučili uskoro osnovati vlastito poduzeće ili ste to već uspjeli ostvariti unutar prethodne tri godine, pruža vam se jedinstvena prilika za sudjelovanje u programu razmjene tijekom kojeg će mladi poduzetnici naučiti kako iskoristiti svoj puni potencijal, izbrusiti sve tajne zanata te uspješno i samouvjereno zakoračiti u izazovan svijet poduzetništva.

Udruga Informo iz Vodnjana koja djeluje kao posrednička organizacija programa Erasmus za mlade poduzetnike provodi projekt YEIM (Young entrepreneurs in motion). Projekt se provodi kao dio europskog programa za proces razmjene mladih poduzetnika koji novim perspektivnim poduzetnicima pruža priliku za učenje i stjecanje novih sposobnosti. Učit će od iskusnih i uspješnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama.

Ovaj se pogranični program mobilnosti temelji na principu razmjene iskustava i znanja tijekom boravka novopečenog poduzetnika kod iskusnog inozemnog poduzetnika koji mu pomaže steći potrebne vještine za vođenje manjeg poduzeća. Sudjelovanjem u projektu, mladi poduzetnici imaju mogućnost ostvariti pravo na financijsku potporu koja im omogućuje boravak u drugoj europskoj zemlji u kojoj će moći razvijati i širiti vlastita znanja i vještine, ali i razmjenjivati stečena ​​iskustva s odabranim iskusnim poduzetnicima. 

Više informacija o uvjetima prijave i ciljevima programa možete dobiti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Panel-diskusija APR-a

Akademija za politički razvoj

Studentski program APR-a u Splitu daje poticaj mladim liderima

Prvi modul otvorio je mnoga pitanja o mladima u politici, no u jednome su se svi izlagači složili – participacija mladih apsolutno je neophodna.

EP

Odlična prilika za mlade

Prijavite se za plaćeno stažiranje u institucijama EU

Institucije Europske unije otvorile su natječaje za plaćeno stažiranje. Rokovi za prijavu na pojedina stažiranja su i do 30. listopada ove godine.

Međunarodni dan ružičastih majica

Na današnji dan

Danas se u Hrvatskoj i svijetu nose ružičaste majice

Nošenje ružičaste majice simbolična je gesta, ali može imati veliki učinak. Stoga, danas nosite ružičasto i podržite borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Active Communities for Europe

Projekt „Active Communities for Europe” poziva

Predstava „A što dalje”

Ukoliko vas zanima građanski aktivizam, ali ne znate kako se aktivirati, pogledajte predstavu "A što dalje", nastalu u sklopu projekta Active Communities for Europe.

Studenti

Aktivno građanstvo

Pronađen lijek za apatiju mladih

Znate li koliko je nizak postotak mladih u RH koji su uključeni u društvene i političke procese? Svjetski savez mladih Hrvatske povećava ga projektom „Suprotiva".