Europski program mobilnosti

Uspješno zakoračite u svijet poduzetništva uz Erasmus za mlade poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike

Ako ste odlučili uskoro osnovati vlastito poduzeće ili ste to već uspjeli ostvariti unutar prethodne tri godine, pruža vam se jedinstvena prilika za sudjelovanje u programu razmjene tijekom kojeg će mladi poduzetnici naučiti kako iskoristiti svoj puni potencijal, izbrusiti sve tajne zanata te uspješno i samouvjereno zakoračiti u izazovan svijet poduzetništva.

Udruga Informo iz Vodnjana koja djeluje kao posrednička organizacija programa Erasmus za mlade poduzetnike provodi projekt YEIM (Young entrepreneurs in motion). Projekt se provodi kao dio europskog programa za proces razmjene mladih poduzetnika koji novim perspektivnim poduzetnicima pruža priliku za učenje i stjecanje novih sposobnosti. Učit će od iskusnih i uspješnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama.

Ovaj se pogranični program mobilnosti temelji na principu razmjene iskustava i znanja tijekom boravka novopečenog poduzetnika kod iskusnog inozemnog poduzetnika koji mu pomaže steći potrebne vještine za vođenje manjeg poduzeća. Sudjelovanjem u projektu, mladi poduzetnici imaju mogućnost ostvariti pravo na financijsku potporu koja im omogućuje boravak u drugoj europskoj zemlji u kojoj će moći razvijati i širiti vlastita znanja i vještine, ali i razmjenjivati stečena ​​iskustva s odabranim iskusnim poduzetnicima. 

Više informacija o uvjetima prijave i ciljevima programa možete dobiti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Razmjena mladih "Balkan identity of youth"

Projekt „Balkan identity of youth”

Sudjelujte u međunarodnoj razmjeni mladih u Rumunjskoj

Razmjena mladih je izvrsna prilika za stjecanje iskustva timskog rada u međunarodnom okruženju, upoznavanje mladih iz različitih kultura te usavršavanje engleskog jezika.

Logo Udruge Zamisli

Aktivna politika mladih

Projekt Udruge Zamisli uključuje osobe s invaliditetom u kulturno-umjetnički život

U sklopu projekta "Poduzetni i kreativni: inkluzivnost mladih u poduzetništvu i kulturi" priprema se tematski sastanak između stručnjaka i mladih s ciljem donošenja preporuka za donositelje odluka. Održat će se 19. siječnja u Multimedijalnom institutu MaMa.

Summit u Bruxellesu

Stručni skup posvećen rukovođenju

„Young Leaders Summit“ okuplja mlade iz cijelog svijeta u Bruxellesu; svi troškovi pokriveni

Ovogodišnja briselska konferencija za studente i mlade stručnjake bit će usmjerena na tri kritičke razine rukovođenja. Odlična je vijest da su troškovi puta, smještaja i prehrane u potpunosti pokriveni, a svi zainteresirani prijaviti se mogu do 20. svibnja.

Inkluzivne edukacije za mlade Rome

Međunarodni trening u Rumunjskoj

Mladi iz svih kutova Europe brinu o inkluzivnoj edukaciji Roma

Ako vas zanima problematika integracije i edukacije mladih Roma, prijavite se do 30. lipnja za međunarodni trening koji će se održati u Rumunjskoj.

Putovanje

S ruksakom po Europi

Vodič za nezaboravno putovanje po Europi

Malo je stvari toliko uzbudljivo kao ljetno putovanje Europom. Ovaj će vam vodič pomoći u planiranju nezaboravnog putovanja po Europi.