LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nešto novo i sasvim drugačije

Upoznajte „HP Sprout”: osobno računalo koje je u potpunosti drugačije od drugih

HP je na ovom inovativnom računalu radio i nekoliko godina.

HP je na ovom inovativnom računalu radio i nekoliko godina.

HP je predstavio Sprout: osobno računalo drugačije od svih do sada.

HP je predstavio novo i drugačije Sprout osobno računalo inovativnog dizajna koje posjeduje 23 inčni zaslon i tipkovnicu na dodir, projektor te 3D kameru.

Projektor računala koristi 3D kameru za skeniranje objekata na samo računalo, a novi dizajn čini ga vizualno atraktivnijim. Klasična tipkovnica i miš zamijenjeni su tipkovnicom na dodir koja je povezana sa projektorom koji bilježi pokrete ruke.

Projektor se nalazi na samom vrhu monitora, a opremljen je Intelovom RealSense 3D tehnologijom te sadržava 14.6 MP fotoaparat, projektor i LED stolnu svjetiljku.

HP je na ovom inovativnom računalu radio nekoliko godina, naveo je direktor projekta, Ramon Pastor:

„Radili smo na tome nekoliko godina. Imamo patente koje sežu više od 10 godina. Nismo željeli predstaviti proizvod koji ne bi bio ostvario pomak.“

Isto tako, voditelj projekta Eric Monsef je za Daily Mail rekao da je cilj bio privući programere na nove Sprout "tržnice" i trgovine aplikacija te za softver koji će imati prednosti u 3D mogućnostima.

HP Sprout će se u početku lansirati zajedno sa aplikacijama DreamWorks Animationa, Skypea i Evernotea, a Monself navodi da će ljudi ponovno biti uzbuđeni.

Cijena ovog osobnog računala iznosi oko 1900 dolara, što bi u kunama iznosilo oko 11710 kuna, što je i u redu s obzirom da sve dodatne mogućnosti koje računalo nudi. Sprout je trenutno dostupan u SAD-u i može se naručiti online, a datum izlaska u ostalim zemljama biti će poznat kasnije.

Više o samom računalu možete saznati na službenoj stranici.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE