LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlučio je napustiti posao koji ga nije ispunjavao, a sada živi u raju

Upoznajte blogera koji živi život iz snova

Upoznajte američkog blogera Johnnyja FD-a koji je odlučio napustiti posao koji ga nije ispunjavao, a sad živi život iz snova na prekrasnom Tajlandu.

Upoznajte američkog blogera Johnnyja FD-a koji je odlučio napustiti posao koji ga nije ispunjavao, a sad živi život iz snova na prekrasnom Tajlandu.

Sigurno ste ponekad maštali o tome kako bi bilo živjeti u nekom trposkom raju tik uz plažu i cijele godine uživati u suncu i moru. Američki bloger Johnny FD živi upravo takvim životom. Prije samo sedam godina Johnny je živio u Kaliforniji i radio u jednoj tvrtci kao prodajni zastupnik. Kako je sam rekao, vrhunac njegovog dana bila je vožnja na posao ili sa posla jer je mogao slušati glazbu i prestati razmišljati o tome kako njegov život ne ide nikamo. – Nisam bio posebno nesretan, – izjavio je za Business Insider: – već sam bio potpuno nemotiviran.

Krajem 2008. godine njegova tvrtka je prodana drugoj kompaniji, a Johnnyju je ponuđen izbor: nastaviti raditi na svome dosadašnjem radnom mjestu ili uzeti otpremninu i prihvatiti otkaz. Odlučio se za otkaz. Nakon nekoliko mjeseci tulumarenja sa svojim prijateljima po klubovima Los Angelesa, odlučio je upustiti se u pustolovinu koja će ga odvesti na daleki Tajland.

U prvih sedam dana na Tajlandu otišao je na sedam različitih turističkih tura. Zadnja od tih tura bilo je ronjenje u koje se jednostavno zaljubio. U nekoliko sljedećih godina sakupio je gotovo 1000 zarona podučavajući turiste ronjenju i tražeći ono savršeno mjesto za zaron. 

No to nije bilo dovoljno. Odlučio je da ne želi biti onaj koji radi u resortu i podučava goste, želi biti taj gost i neće se vratiti dok si to ne bude mogao i priuštiti. Kako bi sakupio nešto novaca, a usput dobio i besplatno korištenje teretane, odlučio se okušati u Muay Thaiju, borilačkoj vještini koja je nastala upravo na prostoru Jugozapadne Azije. – Upravo sam navršavao 30 godina i shvatio ako ne probam Muay Thai sada, neću nikada. – prisjeća se Johnny. No, nakon dvije godine, shvatio je koliko je taj sport fizički zahtjevan i koliko je uništavao njegovo tijelo. Tijekom svoje borilačke karijere vodio je blog na kojem je opisivao svoja iskustva kao Muay Thai borca, i odlučio je pretočiti svoj blog u e-knjigu nazvanu 12 Weeks in Thailand: The Good Life on the Cheap.

Nakon što je knjiga napisana htio je naučiti kako prodati što više primjeraka, pa je počeo istraživati digitalni marketing. Tijekom svog istraživanja upoznao se s dropshippingom, poslovnim modelom u kojem jedna osoba služi kao posrednik između klijenata koji žele naručiti proizvode putem interneta. Odslušao je tečaj kako bi naučio osnove tog posla i odlučio pokrenuti svoju vlastitu tvrtku, koja je danas postala njegov glavni izvor prihoda. 

Kako je sam objasnio, tvrtku vodi u dvije faze: faza rasta kada radi i po 50 sati tjedno kako bi završio započete projekte i traži nove mogućnosti te faza održavanja, kada radi 4-10 sati tjedno održavajući mrežu kontakata koju je do tada uspostavio. Danas on zarađuje oko 10 000 dolara mjesečno, iako prihodi variraju iz mjeseca u mjesec.

– Kada bih toliko zarađivao u Kaliforniji, morao bih jako paziti na svoj buđet, no ovdje, moji mjesečni troškovi su manji od 1500 dolara na mjesec, što znači da imam oko 8000 ili 9000 dolara koje mogu štediti ili potrošiti kako god želim. Zaista ne razmišljam o tome. – zaključuje Johhny FD.  

FOTO: FACEBOOK