LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nike najavio skori izlazak prilagođene obuće

Tenisice koje rješavaju sve poteškoće osoba s invaliditetom

Nove tenisice imaju zatvarač koji se proteže oko stražnjeg dijela, što dopušta lakše obuvanje s jednom rukom za osobe s poremećajima pokreta, žrtve moždanog udara i amputirce.

Nove tenisice imaju zatvarač koji se proteže oko stražnjeg dijela, što dopušta lakše obuvanje s jednom rukom za osobe s poremećajima pokreta, žrtve moždanog udara i amputirce.

Tvrtka Nike najavila je skori izlazak prvih tenisica prilagođenih za osobe s invaliditetom.

Umjesto vezica, koje su se pokazale kao izuzetno nespretno rješenje za osobe s poremećajima pokreta, nova tenisica ima zatvarač koji se proteže oko stražnjeg dijela, što dopušta lakše obuvanje jednom rukom žrtvama moždanog udara i amputircima.

Cijela priča pokrenuta je prije tri godine kada se Matthew Waltzer putem viralne poruke obratio Nike-u da mu omoguće pristupačniju obuću jer je i sam imao premećaje u kretanju.

- Nevjerojatan je osjećaj biti katalizator tako velikog projekta. Kada sam napisao pismo prije tri godine, iskreno nisam očekivao ništa više od pristojnog odgovora iz službe za korisnike. Ne postoji nitko ponosniji od mene, ljudi su napokon dobili dugo zakašnjelu neovisnost.

 

Nove tenisice prilično su jednostavne za korištenje, a opet tako revolucionarne. Nikeov projekt Flyease tek je u začecima, a trenutno se radi na stvaranju dostupnih tenisica koje bi mogle generirati više neovisnosti za ostale vrste invalidnosti. 

Kasnije ovog mjeseca, Nike će poslati ove tenisice dvjema američkim košarkaškim ekipama koje sudjeluju na Specijalnoj olimpijadi koje će se odvijati od 25. srpnja do 2. kolovoza u Los Angelesu.

Također, tenisice će biti puštene na prodaju u ograničenim količinama preko Nikeove službene stranice.

FOTO: NIKE