Sajam posvećen izumiteljima

Tehnoloski gigant Intel pozvao STEMI u San Francisco na "Maker Faire"

STEMI u San Franciscu

– Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. – rekao je Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja.

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu u siječnju ove godine, među 600 startupova koji su se predstavili cijelom svijetu, našao se i hrvatski startup STEMI. Više od 150 000 posjetitelja imalo je priliku upoznati robota pauka Hexapod, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina.

Izlaganje na CES-u bilo je veliki uspjeh, ali prava potvrda tog uspjeha stigla je nedavno kada je, zahvaljujući sjajno odrađenom poslu, STEMI dobio poziv od Intela da predstavi robota u sklopu Intelovog štanda na Maker Faire sajmu u Bay Area, odnosno u San Franciscu. Osim predstavljanja robota na sajmu, u planu je i dogovaranje njihove poslovne suradnje.

Maker Faire je najveći sajam inovacija, kreativnosti i inventivnosti posvećen izumiteljima koji istražuju i stvaraju nove produkte i nove tehnologije. Iz godine u godinu broji tisuće posjetitelja, a ove godine ih očekuju čak 200 000.

Foto: STEMI

– Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. Iznimno smo ponosni da nas je tako velika i renomirana tvrtka prepoznala i vjerujemo da će nam to značajno pomoći u daljnjem razvoju poslovanja. – rekao  je Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja.

Osim što jako velike i ozbiljne korake radi na svjetskoj sceni, STEMI ne miruje ni kad je u Hrvatskoj. Nakon uspješne crowdfounding kampanje i godine dana rada na razvoju proizvoda – krenula je prodaja STEMI Hexapod robota. Na službenoj stranici dostupan je webshop putem kojeg možete naručiti vlastitog robota po cijeni od 2460 kuna s 10 posto popusta za prednarudžbe do 15. lipnja 2017. godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Rezultati istraživanja

Ususret sajmu stipendija: Prosječni godišnji troškovi studenta veći od 30 000 kn, uglavnom ih pokriva obitelj

Obitelj je najučestaliji izvor za pokrivanje troškova studija za većinu studenata i kao takvog ga navodi 88% anketiranih. Ovakvu i sličnu studentsku problematiku otvara IRO ususret sajmovima stipendija koje organizira u Zagrebu i Rijeci.

SAD

Sajam visokog obrazovanja

Američki koledži i sveučilišta predstavljaju se hrvatskim studentima i učenicima

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta.

Virtualni dani karijere i znanja

Virtualni dani karijere i znanja

Ponuda poslova i edukacije na jednom mjestu

Online projekt "Virtualni dani karijere i znanja" počeo je 21. listopada i traje osam dana. Na njemu izlažu tvrtke iz nekoliko država i predstavljaju svoje ponude za posao i edukaciju.

Sajam ploča na Impulse festivalu

Sajam ploča

Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče i ove godine na Impulse festivalu

U sklopu šestog izdanja klupskog Impulse festivala u Rijeci održat će se novo izdanje Sajma ploča koje će ugostiti izlagače iz cijele države. Ulaz je besplatan.

Interliber 2016

39. međunarodni sajam knjiga i učila

Knjigoljupci, spremite se za šoping!

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 8. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.