Sajam posvećen izumiteljima

Tehnoloski gigant Intel pozvao STEMI u San Francisco na "Maker Faire"

STEMI u San Franciscu

– Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. – rekao je Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja.

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu u siječnju ove godine, među 600 startupova koji su se predstavili cijelom svijetu, našao se i hrvatski startup STEMI. Više od 150 000 posjetitelja imalo je priliku upoznati robota pauka Hexapod, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina.

Izlaganje na CES-u bilo je veliki uspjeh, ali prava potvrda tog uspjeha stigla je nedavno kada je, zahvaljujući sjajno odrađenom poslu, STEMI dobio poziv od Intela da predstavi robota u sklopu Intelovog štanda na Maker Faire sajmu u Bay Area, odnosno u San Franciscu. Osim predstavljanja robota na sajmu, u planu je i dogovaranje njihove poslovne suradnje.

Maker Faire je najveći sajam inovacija, kreativnosti i inventivnosti posvećen izumiteljima koji istražuju i stvaraju nove produkte i nove tehnologije. Iz godine u godinu broji tisuće posjetitelja, a ove godine ih očekuju čak 200 000.

Foto: STEMI

– Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. Iznimno smo ponosni da nas je tako velika i renomirana tvrtka prepoznala i vjerujemo da će nam to značajno pomoći u daljnjem razvoju poslovanja. – rekao  je Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja.

Osim što jako velike i ozbiljne korake radi na svjetskoj sceni, STEMI ne miruje ni kad je u Hrvatskoj. Nakon uspješne crowdfounding kampanje i godine dana rada na razvoju proizvoda – krenula je prodaja STEMI Hexapod robota. Na službenoj stranici dostupan je webshop putem kojeg možete naručiti vlastitog robota po cijeni od 2460 kuna s 10 posto popusta za prednarudžbe do 15. lipnja 2017. godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Pokretač, vizual

Intervju s Marinom Trošeljem

Uz novčane nagrade pobjednike „Pokretača” očekuju i roboti; sve o njima otkriva osnivač tvrtke STEMI

S Marinom Trošeljem, osnivačem tvrtke STEMI, porazgovarali smo o procesu pokretanja tvrtke, poslovnom modelu STEMI-ja, ali i razlozima za prijavu za studentsko natjecanje „Pokretač”.

Reboot Infogamer

Veliki sajam videoigara

Posjetite ovogodišnji Reboot Infogamer i super se zabavite

Sajam koji nijedan ljubitelj tehnologije i videoigara ne bi smio propustiti dolazi u još boljem i raznovrsnijem izdanju.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Rezultati istraživanja

Ususret sajmu stipendija: Prosječni godišnji troškovi studenta veći od 30 000 kn, uglavnom ih pokriva obitelj

Obitelj je najučestaliji izvor za pokrivanje troškova studija za većinu studenata i kao takvog ga navodi 88% anketiranih. Ovakvu i sličnu studentsku problematiku otvara IRO ususret sajmovima stipendija koje organizira u Zagrebu i Rijeci.

STEMI

Igračka nove generacije

INTERVJU: Robot STEMI namijenjen učenju robotike, 3D modeliranja i programiranja pomoću mobilnih aplikacija

Robot STEMI dovoljno je jednostavan za djecu iznad 13 godina, ali i dovoljno složen za starije koji se vole baviti robotikom.

Instagram

lucija adžić

Pogled u budućnost: Roboti influenceri

„Ur my idol”, „Girl lemme see your hair down”, „When your birthday”, „I THINK I SAW YOU IN NEW YORK”, „She looks like a robot it's amazing how good she looks”... Ovo su samo neki od 376 komentara ispod njezine posljednje slike.