Midsummer Scene postava u Hrvatskoj

Svjetski glumci oduševljeni dubrovačkim ljepotama

Glumačka postava Midsummer Scene

U razgledavanju Dubrovnika i njegove kulturne baštine uživalo je deveteročlano veselo glumačko društvo festivala Midsummer Scene.

Glumci su u gradu. Međunarodni glumački ansambl Midsummer Scene Festivala posljednjih dana u intenzivnim je probama za premijeru predstave San Ivanjske noći Williama Shakespearea koja će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac održati 24. lipnja u 21:30 sati, u režiji Helen Tennison.

Veselo glumačko društvo koje broji devet članova uz redateljicu Helen Tennison uspjelo je pronaći vremena za razgledavanje grada i kulturne baštine. Glumce predvođene Hrvatom Filipom Krenusom najviše je oduševilo prvo kupanje na čarobnom otoku Lokrumu. Glumica Susan Hingley porijeklom iz Japana drugu je godinu zaredom u Dubrovniku pa je i ona s veseljem kolegama Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, Jamesu Burtonu, Matthewu Maltbyju, Laineyju Shawu i Jamesu Wordsworthu pokazala sve čari Grada. Otkrila im je omiljene hrvatske gastro delicije, ali i omiljena mjesta za opuštanje i zabavu. Osim Susan i Filipa, ostatak postave prvi je put u Hrvatskoj pa s velikim zanimanjem svaki slobodni trenutak provodi u istraživanju ljepota naše zemlje. Sve njih zbližilo je četvrto izdanje jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku.

Sudeći prema interesu za premijernu izvedbu Sna Ivanjske noći, ovogodišnji bi festival mogao potući sve dosadašnje rekorde posjećenosti. Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Barija Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za  trajanja festivala.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice se mogu kupiti online na službenoj stranici i u sustavu Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

Komentari na članak

Vezani članci

Pavo Hađija - humanitarna akcija

„Svi za Pava”

Humanitarna akcija za studenta iz Dubrovnika

„SVI ZA PAVA” naziv je velike humanitarne akcije za studenta Pava Hađiju, koji je teško stradao u prometnoj nesreći u Dubrovniku.

openSUSE konferencija

U organizaciji HULK-a i Sveučilišta u Dubrovniku

openSUSE konferencija na Sveučilištu u Dubrovniku

Sudjelovanje je potpuno besplatno, a uz zanimljiva predavanja i aktualne teme o otvorenim tehnologijama, posjetitelji će moći upoznati istaknute pojedince iz mnogih poznatih projekata otvorenog koda.

NATO znak

U Dubrovniku nagrađeni pobjednici kviza znanja o NATO-u

Dodijeljene nagrade učenicima i studentima, pobjednicima kviza znanja o NATO savezu

Pobjednicima kviza znanja o NATO-u, srednjoškolcima i studentima četiriju hrvatskih županija večeras su na svečanoj večeri u Revelinu dodijeljene prigodne nagrade.

Sveučilišni kampus

Financijska podrška

Još traju prijave za stipendiranje 16 izvrsnih dubrovačkih studenata

Najboljim studentima na Sveučilištu u Dubrovniku dodjeljuje se 16 stipendija u iznosu od 1100 kuna. Rok za prijavu je 19. prosinca.

Dubrovnik prije potresa

Na današnji dan

Potres koji se spominje i nakon više od 350 godina

Veliki potres u Dubrovniku dogodio se na današnji dan, 6. travnja 1667. godine. U samom potresu poginulo je 3 tisuće stanovnika, više od polovice ukupnog stanovništva. Kao vrhunac ovih prirodnih nepogoda grad je potom zahvatio požar.