Midsummer Scene postava u Hrvatskoj

Svjetski glumci oduševljeni dubrovačkim ljepotama

Glumačka postava Midsummer Scene

U razgledavanju Dubrovnika i njegove kulturne baštine uživalo je deveteročlano veselo glumačko društvo festivala Midsummer Scene.

Glumci su u gradu. Međunarodni glumački ansambl Midsummer Scene Festivala posljednjih dana u intenzivnim je probama za premijeru predstave San Ivanjske noći Williama Shakespearea koja će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac održati 24. lipnja u 21:30 sati, u režiji Helen Tennison.

Veselo glumačko društvo koje broji devet članova uz redateljicu Helen Tennison uspjelo je pronaći vremena za razgledavanje grada i kulturne baštine. Glumce predvođene Hrvatom Filipom Krenusom najviše je oduševilo prvo kupanje na čarobnom otoku Lokrumu. Glumica Susan Hingley porijeklom iz Japana drugu je godinu zaredom u Dubrovniku pa je i ona s veseljem kolegama Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, Jamesu Burtonu, Matthewu Maltbyju, Laineyju Shawu i Jamesu Wordsworthu pokazala sve čari Grada. Otkrila im je omiljene hrvatske gastro delicije, ali i omiljena mjesta za opuštanje i zabavu. Osim Susan i Filipa, ostatak postave prvi je put u Hrvatskoj pa s velikim zanimanjem svaki slobodni trenutak provodi u istraživanju ljepota naše zemlje. Sve njih zbližilo je četvrto izdanje jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku.

Sudeći prema interesu za premijernu izvedbu Sna Ivanjske noći, ovogodišnji bi festival mogao potući sve dosadašnje rekorde posjećenosti. Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Barija Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za  trajanja festivala.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice se mogu kupiti online na službenoj stranici i u sustavu Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni kampus

Smotra sveučilišta

Sveučilište otkriva zašto je dobro studirati u Dubrovniku

Svoj zainteresiranoj javnosti Sveučilište u Dubrovniku otvara svoja vrata predstavljajući svoju djelatnost i prednosti koje pruža studiranje u tom gradu.

Mentalni trening u Dubrovniku

Trening u Dubrovniku

Aktivna Hrvatska: Kontrolom emocija bolje ćemo upravljati vlastitim životom

– Jedan od glavnih načina kako ljudi danas pozitivno utječu na svoje tjelesno stanje, ali istovremeno i upravljaju emocijama vježbe su disanja. Upravo smo o takvom obliku upravljanja pričali na ovom treningu u Dubrovniku! – rekao je psiholog Igor Čerenšek. 

74. Zlatni globus

74. izdanje prestižne nagrade

"La La Land" i "American Crime Story" predvode nominacije za Zlatni globus

Drugi po broju nominacija je "Moonlight", film koji predstavlja priču o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću.

Oscari - naslovna

88. dodjela Oscara

Oscari 2016: "Mad Max" dominirao, Sam Smith propjevao, Leo napokon osvojio!

Donosimo kratki pregled osvojenih nagrada, velikih iznenađenja te uzbudljivih i komičnih trenutaka 88. dodjele Oscara.

Jasna Ožanić

ANKETA O KVALITETI NASTAVE

Ispitivanje o zadovoljstvu studenata u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku provodi anketu o zadovoljstvu studenata studentskim programom.