LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Midsummer Scene postava u Hrvatskoj

Svjetski glumci oduševljeni dubrovačkim ljepotama

U razgledavanju Dubrovnika i njegove kulturne baštine uživalo je deveteročlano veselo glumačko društvo festivala Midsummer Scene.

U razgledavanju Dubrovnika i njegove kulturne baštine uživalo je deveteročlano veselo glumačko društvo festivala Midsummer Scene.

Glumci su u gradu. Međunarodni glumački ansambl Midsummer Scene Festivala posljednjih dana u intenzivnim je probama za premijeru predstave San Ivanjske noći Williama Shakespearea koja će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac održati 24. lipnja u 21:30 sati, u režiji Helen Tennison.

Veselo glumačko društvo koje broji devet članova uz redateljicu Helen Tennison uspjelo je pronaći vremena za razgledavanje grada i kulturne baštine. Glumce predvođene Hrvatom Filipom Krenusom najviše je oduševilo prvo kupanje na čarobnom otoku Lokrumu. Glumica Susan Hingley porijeklom iz Japana drugu je godinu zaredom u Dubrovniku pa je i ona s veseljem kolegama Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, Jamesu Burtonu, Matthewu Maltbyju, Laineyju Shawu i Jamesu Wordsworthu pokazala sve čari Grada. Otkrila im je omiljene hrvatske gastro delicije, ali i omiljena mjesta za opuštanje i zabavu. Osim Susan i Filipa, ostatak postave prvi je put u Hrvatskoj pa s velikim zanimanjem svaki slobodni trenutak provodi u istraživanju ljepota naše zemlje. Sve njih zbližilo je četvrto izdanje jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku.

Sudeći prema interesu za premijernu izvedbu Sna Ivanjske noći, ovogodišnji bi festival mogao potući sve dosadašnje rekorde posjećenosti. Predstave će se igrati svaku večer od 24. lipnja do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Barija Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za  trajanja festivala.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice se mogu kupiti online na službenoj stranici i u sustavu Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

FOTO: SELECT PR