Natječaj za fotografe

Svjetska meteorološka organizacija slavi rođendan i odabire najbolje fotografije

Šuma, priroda, drveće, magla, zima

Kao i prethodnih godina Svjetska meteorološka organizacija otvorila je fotografski natječaj na temu Klima i voda, a pobjedničke fotografije bit će objavljene u kalendaru za 2020. godinu.

Svjetska meteorološka organizacija 2020. godine proslavit će 70. rođendan. Povodom toga, organizira natječaj na koji se mogu prijaviti nadareni fotografi koji će fotografijom zabilježiti ljepotu i snagu prirode i okoliša. Tema je natječaja Klima i voda, a pobjedničke fotografije krasit će kalendar Svjetske meteorološke organizacije za nadolazeću 2020. godinu.

Pobjedničke fotografije bit će objavljene na službenoj stranici organizacije te na njihovim društvenim mrežama. Uz to, fotografije će promovirati i druge agencije Ujedinjenih naroda. Prvi kalendar Svjetske meteorološke organizacije izašao je 2014. godine te od tada zanimanje za ovo natjecanje iz godine u godinu raste, a konkurencija je svake godine sve veća.

U prijavi za natječaj potrebno je priložiti vlastitu fotografiju klime ili vode te ispuniti prijavnicu. Kandidati, odnosno fotografi mogu poslati više fotografija, no samo jedna može biti tiskana u kalendaru. Postoji nekoliko uvjeta na koje treba pripaziti. Fotografije moraju biti minimalne veličine 4000x3000 piksela, moraju biti poslane u JPEG ili TIFF formatu te moraju biti u pejzažnom formatu. U obzir se prihvaćaju i crno-bijele fotografije. Sve fotografije moraju biti imenovane, uključujući naslov, lokaciju i datum.

Žiri će se sastojati od skupine meteorologa te profesionalnih fotografa, a fotografije će bodovati prema tri kriterija: tehnička kvaliteta, jasnoća i sastav, vizualni utjecaj te novost i neočekivanost.

Rok za prijavu na natječaj je 15. kolovoza, a pobjednici će biti objavljeni 16. rujna. Više informacija o natječaju i prijavama možete pronaći ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

more

Klimatske promjene

Led na Grenlandu ubrzano se otapa, što bi moglo imati fatalne posljedice za Zemlju

Zbog klimatskih promjena led na Grenlandu ubrzano se otapa i povećava se razina svjetskog mora, a sve to ima fatalne posljedice za Zemlju i naš život na njoj.

Stipendije

Sveučilište u Zagrebu

Objavljeni prvi rezultati Erasmus+ natječaja za akademsku godinu 2016/2017.

Objavljene su prve rang liste studenata za Erasmus+ program koje su složila fakultetska povjerenstva. Provjerite jeste li dobili stipendiju za studiranje u inozemstvu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilišni interdisciplinirani specijalistički studij

Otvoren natječaj za upis na specijalistički studij Ekoinženjerstvo

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za upis na sveučilišni interdisciplinirani specijalistički studij Ekoinženjerstvo. Školarina po semestru iznosi 8000 kuna, a prijaviti se možete do 31. kolovoza.

Ljubljana

Konferencije, seminari i dr.

Otvoreni natječaji: Spojite obrazovanje s putovanjem i popunite životopis!

S obzirom da na današnjem tržištu diploma sa fakulteta često neće biti dovoljna da nađete dobar posao, ipak postoje mogućnosti koje vam mogu povećati konkurentnosti prilikom traženja posla, a to su dodatne neformalne edukacije.

Trening udruge Modla

Regionalni susret udruge Modla

„Neprestano ulaganje u sebe ključ je uspjeha u svakome poslu"

Tijekom rujna na zagrebačkom se Sljemenu održao projekt „Find Your Potential". Na petodnevni trening pristiglo je 20 polaznika iz zemalja regije.