LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna znanstvena konferencija

SINCERE: Eminentni znanstvenici o socio-ekonomskim učincima digitalne transformacije

Kako svijet u kojem živimo postaje sve više digitaliziran, a nove tehnologije mijenjaju naše društvo, drugo je izdanje međunarodne konferencije SINCERE posvećeno upravo digitalnoj transformaciji.

Kako svijet u kojem živimo postaje sve više digitaliziran, a nove tehnologije mijenjaju naše društvo, drugo je izdanje međunarodne konferencije SINCERE posvećeno upravo digitalnoj transformaciji.

Socio-ekonomski učinci digitalne transformacije tema su 2. međunarodne znanstvene konferencije SINCERE (Smart Ideas and a New Concept of Economic Regeneration in Europe), koja će se, u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, održati na Sveučilištu u Dubrovniku od 25. do 27. listopada 2018. Svečano otvorenje zakazano je za četvrtak u 10 sati, u amfiteatru sveučilišnog Kampusa.

U sklopu svečanosti otvaranja održat će se panel-diskusija na kojoj će sudjelovati: Mirna Medica, viša savjetnica u DG NEAR Europske komisije za digitalno društvo i gospodarstvo, prof. Slavo Radošević, savjetnik Europske komisije za pametnu specijalizaciju i profesor na University College London, prof. Alex Coad, savjetnik Europske komisije, jedan od vodećih svjetskih autoriteta u području istraživanja brzorastućih poduzeća i urednik časopisa Research policy, koji se već dugi niz godina ubraja među pet najboljih znanstvenih časopisa na svijetu iz područja ekonomije, te prof. Kate Orton Johnson, sociologinja sa Sveučilišta u Edinburghu. Drugog dana Konferencije održat će se okrugli stol u organizaciji Ekonomskog instituta u Zagrebu na kojem će biti riječi o mogućnostima pametne specijalizacije i razvoja pametnih gradova u Hrvatskoj.

Tema je konferencije digitalna transformacija europskih gospodarstava. Naime, svijet u kojem živimo sve više postaje digitaliziran. Nove tehnologije mijenjaju naše društvo, kulturu i svakodnevni život. Prije svega, revolucioniraju način na koji naša gospodarstva djeluju. Proizvodi i usluge sutrašnjice bit će digitalni što otvara mnoge mogućnosti za rast gospodarstava. Put prema iskorištavanju tog potencijala počinje danas i zahtijeva mijenjanje i prilagodbu ekonomske politike.

Događaj se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

FOTO: UNIDU