Promjene u EU

Selidba Omladinskog orkestra Europske unije

europska unija

Nakon 40 godina sjedište Omladinskog centra EU-a premješta se iz Londona u Italiju zbog izlaska Britanije iz Unije.

Izlaskom Britanije iz Europske Unije mnoge su se stvari promijenile. Kako smo već pisali, promijenilo se geografsko središte EU, a sad će se i Omladinski orkestar EU-a preseliti iz Londona.

Njegovo je sjedište već 40 godina u srcu Velike Britanije, a zbog odluke Britanaca da napuste Europsku uniju, premješta se u Italiju, i to u Rim i Ferraru. Podsjećamo, godine 1976. utemeljio ga je upravo Talijan – pokojni dirigent Claudio Abbadou.

– EUYO je vitalan kulturni i politički resurs za Europu i za EU.  Sretan sam što će se njegova dugogodišnja stabilnost održati, ali u drugoj državi. – izjavio je dirigent orkestra Vasilij Petrenko. 

Orkestar svake godine organizira audicije za nove članove, u dobi između 16 i 26 godina, koji moraju biti državljani neke od članica EU-a. Britanski glazbenici još se mogu javiti ove jeseni za rad u orkestru 2018., kada će Britanija još biti članica Unije.

Komentari na članak

Vezani članci

Depresivni poslovi

Lijek za nezaposlenost

Samozapošljavanje mladih – novi europski trend

Gotovo 40% mladih u Hrvatskoj je nezaposleno. U Europi se taj problem pokušava ublažiti poticanjem samozapošljavanja. Riječ je o trendu koji još nije donio velike rezultate, ali djeluje obećavajuće.

izvor: Facebook

Paradoks jednog studenta

Jonathan Davey - Englez koji studira u Londonu, a živi u Poljskoj

Jonathan Davey je Englez koji se odlučio za život u Poljskoj dok studira u Londonu, što će mu donijeti uštedu od 4940 funti u devet mjeseci.

Studenti u predavaoni

Istraživanje stipendija i školarina u Europskim zemljama

Hrvatska nudi male stipendije, studentski zajmovi još uvijek nepoznanica

Iako imaju mogućnost „uživati“ u pravu na besplatan upis na fakultet i stipendije, riječ je o luksuzu koji je dostupan jednoj manjoj skupini studenata.

ERASMUS for Young Entrepreneurs

Pogranični program razmjene

Razvij svoj vlastiti posao uz Erasmus za mlade poduzetnike!

Europska unija, u sklopu programa Erasmus, nudi program razmjene za mlade poduzetnike koji razmišljaju o otvaranju vlastite tvrtke ili su to već napravili unutar zadnje tri godine.

Zabrana umiranja

Death not allowed

Kako protiv smrti? Zabranom umiranja!

Cole Sear vidio je mrtve ljude, a u nekim mjestima ovih država možete vidjeti samo žive.