Problemi društvenih mreža

Saznajte kako u dva koraka „slučajno” ukloniti nekoga tko vas prati na Instagramu

https://pixabay.com/en/instagram-cell-phone-tablet-device-1474231/

Ako ste se našli u situaciji da želite ukloniti nekoga s liste korisnika koji vas prate na Instagramu, a da taj korisnik to ne primijeti, donosimo vam odličan trik koji će vam pomoći u tome – bez neugodnih situacija.

Vjerojatno ste se našli u situaciji kada ste prihvatili nekoga na Instagramu, a nakon toga ste shvatili da ne želite da taj korisnik vidi vaše objave i aktivnost. Pomislili ste kako je jedina opcija blokirati tog korisnika, ali to vjerojatno niste napravili zato što bi taj korisnik to mogao primijetiti. To bi vas moglo dovesti do neugodne situacije prilikom susreta s tom osobom. Međutim, postoji jedan trik za koji malo tko zna. Naime, radi se o tome da nakon ovoga trika korisnik neće biti blokiran niti će primijetiti nešto čudno, osim toga da vas više ne prati na Instagramu.

Izvor: GIPHY

Dakle, ako želite imati kontrolu nad svojim pratiteljima i želite skloniti nekoga s liste korisnika koji vas prate, postoji jako lagan trik – vjerojatno ćete biti šokirani kada shvatite kako to niste znali prije. U dva jednostavna koraka možete skloniti nekoga s liste pratitelja, a da taj korisnik to ne primijeti.

Pronađite osobu, odnosno korisnika kojeg želite ukloniti s liste pratitelja. Provjerite još jednom jeste li odabrali pravog korisnika kako ne biste slučajno uklonili pogrešnog. Nakon što ste pronašli korisnika kojeg želite ukloniti, kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana, odnosno odaberite postavke profila. Nakon što su se pojavile postavke profila, kliknite na stavku blokiraj. Ovaj će blok trajati samo nekoliko sekundi, a Instagram će vas upozoriti da taj korisnik neće moći pronaći vaš profil, objave niti priče na Instagramu, ali isto tako da ga Instagram neće obavijestiti o tome da ste ga blokirali. 

Izvor: Screenshot / Instagram

Dakle, korisnik koji je pratio vaš račun na Instagramu sada je blokiran, no to neće potrajati dugo. Sada je potrebno deblokirati korisnika na isti način kao što ste ga i blokirali. Instagram korisnika neće obavijestiti o tome da ste ga deblokirali, a na taj ćete ga način ukloniti s liste korisnika koji prate vaš Instagram profil.

Izvor: Screenshot / Instagram

Nakon toga provjerite popis svojih pratitelja i shvatit ćete da vas taj korisnik više ne prati. Nakon što ste ga blokirali i deblokirali, odnosno nakon što korisnik bude deblokiran, njegov vas račun neće automatski ponovno pratiti. Ako je vaš račun javan, korisnik će moći vidjeti vaše objave, a ako je račun privatan, neće vidjeti ništa osim da je privatan, a od vas će moći ponovno zatražiti zahtjev za praćenje. Vjerojatno će pomisliti kako vas je slučajno prestao pratiti.

Savršen bi scenarij bio kada nikada ne bi primijetio da ste ga uklonili kao pratitelja, a vi biste jednostavno imali svoj vlastiti način za uklanjanje neželjenih korisnika, a da se ne morate naći u neugodnoj situacijiAko primijeti i pokuša vas pratiti, možete iskoristiti taj trik onoliko puta koliko želite, a ako ste u dvojbi, uvijek možete napraviti privatni račun tako da vas je teže pratiti.

Komentari na članak

Vezani članci

iPhone 6s

Cijene u SAD-u se kreću od 199 dolara za 6S i 299 dolara za 6S Plus

Apple predstavio nove iPhone, iPad Pro i iOS 9

Prodaja novih modela iPhonea kreće od 25. rujna u određenim državama, dok će narudžbe krenuti od 12. rujna. Nažalost u Hrvatskoj to neće biti moguće ovog mjeseca, no trebalo bi biti do kraja godine.

Markov trg

LEX PERKOVIĆ

Nijemci upozoravaju, hrvatska Vlada krši odredbe ugovora o pristupanju EU

Josip Perković nalazi se na međunarodnoj tjeralici od 2009. godine. Nalog za njegovim izručivanjem njemačkim vlastima poslan je prvog dana Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Milanović ne smatra da je izručenje potrebno, Kirchbaum upozorava da hrvatske vlasti krše odredbe Ugovora o pristupanju.

Nagrađeni radovi

ISUM-ov projekt „Mali pokretači promjena”

Izložba dječjih radova i konferencija u sklopu projekta „Mali pokretači promjena”

Svi zainteresirani mogu se priključiti ovo događaju 12. 7. 2018. u prostorijama Mjesnog odbora Sveti Duh na adresi Sveti Duh 26 s početkom u 15:00.

Android logo

Aplikacija za izgubljene mobitele

Upravitelj Android uređaja

Ova aplikacija mogla bi biti ključna u trenutcima kada žurite na faks, a mobitel je izgubljen negdje u hrpi smeća u sobi.

Oculus Rift

Virtualna stvarnost

Facebook kupuje Oculus Rift

Zuckerberg je odlučio kupiti Oculus Rift za nevjerojatnih dvije milijarde dolara.