Problemi društvenih mreža

Saznajte kako u dva koraka „slučajno” ukloniti nekoga tko vas prati na Instagramu

https://pixabay.com/en/instagram-cell-phone-tablet-device-1474231/

Ako ste se našli u situaciji da želite ukloniti nekoga s liste korisnika koji vas prate na Instagramu, a da taj korisnik to ne primijeti, donosimo vam odličan trik koji će vam pomoći u tome – bez neugodnih situacija.

Vjerojatno ste se našli u situaciji kada ste prihvatili nekoga na Instagramu, a nakon toga ste shvatili da ne želite da taj korisnik vidi vaše objave i aktivnost. Pomislili ste kako je jedina opcija blokirati tog korisnika, ali to vjerojatno niste napravili zato što bi taj korisnik to mogao primijetiti. To bi vas moglo dovesti do neugodne situacije prilikom susreta s tom osobom. Međutim, postoji jedan trik za koji malo tko zna. Naime, radi se o tome da nakon ovoga trika korisnik neće biti blokiran niti će primijetiti nešto čudno, osim toga da vas više ne prati na Instagramu.

Izvor: GIPHY

Dakle, ako želite imati kontrolu nad svojim pratiteljima i želite skloniti nekoga s liste korisnika koji vas prate, postoji jako lagan trik – vjerojatno ćete biti šokirani kada shvatite kako to niste znali prije. U dva jednostavna koraka možete skloniti nekoga s liste pratitelja, a da taj korisnik to ne primijeti.

Pronađite osobu, odnosno korisnika kojeg želite ukloniti s liste pratitelja. Provjerite još jednom jeste li odabrali pravog korisnika kako ne biste slučajno uklonili pogrešnog. Nakon što ste pronašli korisnika kojeg želite ukloniti, kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana, odnosno odaberite postavke profila. Nakon što su se pojavile postavke profila, kliknite na stavku blokiraj. Ovaj će blok trajati samo nekoliko sekundi, a Instagram će vas upozoriti da taj korisnik neće moći pronaći vaš profil, objave niti priče na Instagramu, ali isto tako da ga Instagram neće obavijestiti o tome da ste ga blokirali. 

Izvor: Screenshot / Instagram

Dakle, korisnik koji je pratio vaš račun na Instagramu sada je blokiran, no to neće potrajati dugo. Sada je potrebno deblokirati korisnika na isti način kao što ste ga i blokirali. Instagram korisnika neće obavijestiti o tome da ste ga deblokirali, a na taj ćete ga način ukloniti s liste korisnika koji prate vaš Instagram profil.

Izvor: Screenshot / Instagram

Nakon toga provjerite popis svojih pratitelja i shvatit ćete da vas taj korisnik više ne prati. Nakon što ste ga blokirali i deblokirali, odnosno nakon što korisnik bude deblokiran, njegov vas račun neće automatski ponovno pratiti. Ako je vaš račun javan, korisnik će moći vidjeti vaše objave, a ako je račun privatan, neće vidjeti ništa osim da je privatan, a od vas će moći ponovno zatražiti zahtjev za praćenje. Vjerojatno će pomisliti kako vas je slučajno prestao pratiti.

Savršen bi scenarij bio kada nikada ne bi primijetio da ste ga uklonili kao pratitelja, a vi biste jednostavno imali svoj vlastiti način za uklanjanje neželjenih korisnika, a da se ne morate naći u neugodnoj situacijiAko primijeti i pokuša vas pratiti, možete iskoristiti taj trik onoliko puta koliko želite, a ako ste u dvojbi, uvijek možete napraviti privatni račun tako da vas je teže pratiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Stereomood glazbeni servis

Besplatni glazbeni servis

Stereomood: Napravite vlastitu playlistu za svaku prigodu

Stereomood je besplatni glazbeni servis za slušanje glazbe pomoću kojega možete napraviti playlistu za svaku prigodu te je podijeliti sa svojim prijateljima. 

YouTube i Vevo

Velika suradnja

Vevo najavio 7 novih emisija i prijenose koncerata uživo

Neke će emisije biti usmjerene na analizu modnog identiteta glazbenika dok će se druge orijentirati na fanove i na njima stvarati look superzvijezde.

Nova Facebook-ova opcija: Postavite meni na Facebook

Facebook uveo novu opciju

Pomoću nove opcije postavite menije restorana na Facebook

Najveća društvena mreža ovih nas je dana iznenadila uvođenjem nove opcije pomoću koje možete postaviti meni određenog restorana na Facebook stranicu.

Filmofeel

Uživajte u filmskim naslovima

HT najavljuje ekskluzivnu ponudu filmova sa Zagreb Film Festivala

Zahvaljujući vrlo dobroj suradnji ZFF-a i HT-a, brojni zaljubljenici u film koji nažalost, neće moći posjetiti Festival, moći će putem MAXtv-a u svojim domovima uživati  premijerno u brojnim filmskim naslovima s ovogodišnjeg ZFF-a.

iPhone 6s

Cijene u SAD-u se kreću od 199 dolara za 6S i 299 dolara za 6S Plus

Apple predstavio nove iPhone, iPad Pro i iOS 9

Prodaja novih modela iPhonea kreće od 25. rujna u određenim državama, dok će narudžbe krenuti od 12. rujna. Nažalost u Hrvatskoj to neće biti moguće ovog mjeseca, no trebalo bi biti do kraja godine.