LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan međunarodnog obrazovanja

Savjetovanja, EducationUSA LL.M sajam i globalni virtualni sajam vrhunskih američkih sveučilišta

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se već 18. godinu zaredom u cijelom svijetu. Kako bi se istaknula važnost akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja, i ove se godine održava u Hrvatskoj.

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se već 18. godinu zaredom u cijelom svijetu. Kako bi se istaknula važnost akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja, i ove se godine održava u Hrvatskoj.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), kao ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, priključuje se proslavi Tjedna međunarodnog obrazovanja koji se održava od 13. do 17. studenoga 2017. godine Obilježit će ga bogatim programom koji uključuje niz besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u, EducationUSA LL.M sajam pravnih poslijediplomskih studijskih programa te virtualni sajam na kojem će se predstaviti više od 200 vrhunskih američkih sveučilišta.

Tjedan međunarodnog obrazovanja zajednička je inicijativa U.S. Department of Education i U.S. Department of State. Održava se već 18. godinu zaredom u cijelom svijetu, a pokrenut je s ciljem isticanja važnosti i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

EducationUSA LL.M. sajam

Tjedan međunarodnog obrazovanja započet će 2. Sajmom pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija – EducationUSA LL.M. SajamOdržat će se u ponedjeljak, 13. studenog 2017. od 18 do 20 sati u prostorijama hotela Sheraton u Zagrebu, u Ulici kneza Borne. Sajam predstavlja jedinstven obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnicima koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim pravnim okvirima. Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će 15 renomiranih američkih visokih učilišta koji se ubrajaju u 50 najboljih američkih sveučilišta, poput UCLA School of Law i Northeastern University School of Law, prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report. Ulaz na sajam besplatan je uz prethodnu online registraciju. Više informacija nalazi se na poveznici.

Besplatna savjetovanja i radionice  

Središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja u Hrvatskoj bit će obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, koje će se održati 16. studenog 2017. od 16:30 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu, Trg Nikole Zrinskog 9. Događanje će biti podijeljeno u tri besplatne tematske radionice tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u, savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu. Ulaz na radionice je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u javljanjem na adresu e-pošte iro@iro.hr (potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela).

Globalni virtualni sajam američkih sveučilišta

Svi će zainteresirani moći tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja, i to u srijedu 15. studenog 2017. od 10 do 22 sata, pratiti i globalni virtualni sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojem će se predstaviti više od 200 vrhunskih američkih visokih učilišta.

FOTO: PIXABAY