LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nike predstavio inovaciju

Samovezujuće Nike tenisice iz Povratka u budućnost postaju stvarnost!

Air Mag samovezujuće tenisice Nike će 2016. godine dati na aukciju, a prikupljen novac će donirati zakladi Michael J. Fox koja se bavi istraživanjem Parkinsonove bolesti i njezinim izliječenjem.

Air Mag samovezujuće tenisice Nike će 2016. godine dati na aukciju, a prikupljen novac će donirati zakladi Michael J. Fox koja se bavi istraživanjem Parkinsonove bolesti i njezinim izliječenjem.

Od svih tehnoloških inovacija prikazanih u Povratku u budućnost 2, kao što su jakna koja se sama suši te skraćuje i produžuje po mjeri, leteći automobili i drugo, dvije inovacije su ipak najpoželjnije i dugo iščekivane da se i ostvare, a to su hoverboard i samovezujuće tenisice. Dok je hoverboard još uvijek u fazi prototipa, samovezujuće tenisice su na oduševljenje mnogih postale stvarnost.

Dana 21.10.2015. Nike je službeno predstavio svoje samovezujuće Air Mag tenisice, izgledom jednake onima iz filma. Glavna karakteristika ostala je ista je ista - pritiskom na gumb one se same vežu. Tenisice su predstavili na isti dan kad su Doc Brown i Marty McFly u svom DeLoreanu stigli iz 1985. u 2015. godinu.

Prvi par tenisica je poslan zvijezdi filma Michaelu J. Foxu uz popratno pismo glavnog dizajnera Tinkera Hatfielda koji je napisao:

„Iako je projekt počeo kao znanstvena fantastika, ponosni smo što možemo pretvoriti fikciju u stvarnost.“ 

Foto: Bored Panda

 

Godine 2011. Nike je predstavio Air Mag tenisice bez tehnologije samovezivanja i tada je na aukciji prikupljeno više od 9,4 milijuna dolara koje su donirali zakladi Michael J. Fox koja se bavi istraživanjem Parkinsonove bolesti (od koje boluje i Michael) te njezinom eradikacijom još za vrijeme ove generacije. Hatfield je izjavio da će u 2016. godini proizvesti više parova novih Air Mag samovezujućih tenisica te da se nada da će na aukciji prikupiti još veći iznos od onog 2011. godine

Glavni izvršni direktor Nike-a Mike Parker je izjavio kako će od ovih tenisica imati velike koristi i profesionalni sportaši, a ne samo uobičajeni korisnici. S obzirom da fikcija iz raznih filmova, a ne samo iz Povratka u budućnost, polako postaje stvarnost, na nama je da uživamo u novim tehnološkim mogućnostima i dosezima. 

Ovdje možete pogledati video na kojem Michael J. Fox isprobava Air Mag samovezujuće tenisice.

FOTO: BORED PANDA