LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Male tajne velikih visina

S Reddita na vaš stol: tajne pilota i stjuardesa

Donosimo vam tajne pilota i osoblja u zrakoplovima. Nakon ovoga ćete sigurno razmisliti hoćete li piti vodu u avionu i hoćete li voditi svoje ljubimce sa sobom.

Donosimo vam tajne pilota i osoblja u zrakoplovima. Nakon ovoga ćete sigurno razmisliti hoćete li piti vodu u avionu i hoćete li voditi svoje ljubimce sa sobom.

Na Redditu su otkrivene dosad nepoznate stvari koje se događaju u zrakoplovima.

Donosimo vam najzanimljivije izjave korisnika ove društveno-informativne stranice.

Naravno, korisnici koji su iznijeli ove detalje su ili sami piloti i stjuardese, ili imaju nekoga iz obitelji koji se bavi ovim hrabrim poslom ili su naprosto pomoćno osoblje.

Hoćete li ikada letjeti na isti način?

Slušalice koje dobijete na dugim letovima nisu nove

Headphones
 Headphones, FOTO: imgur.com
 
Jedan od korisnika ove mreže radio je za trgovinu koja je opskrbljivala avione potrebnim stvarima.
Slušalice se skine s tog leta na kojem su korištene, pošalje na čišćenje i ponovno ih se zapakira.

Piloti spavaju većinu vremena tijekom leta

Pilots
 Pilots, FOTO: imgur.com
 
Polovica pilota spava tijekom leta, a jedna trećina pilota, kad se probude, shvate da njihov kolega također spava. Da, za vrijeme leta.

Priča o maskama s kisikom

Masks with oxygen
 Masks with oxygen, FOTO: imgur.com
 

Kada maske s kisikom padnu, imate kisika za 15 minuta. To je i više nego dovoljno da pilot spusti zrakoplov na nižu nadmorsku visinu gdje možete normalno disati. Ono što je važno – na visokoj nadmorskoj visini imate 15-20 sekundi prije nego što se onesvijestite. Stavite najprije sebi masku, a onda djeci jer ukoliko se vi onesvijestite, djeci neće imati tko staviti masku.

Zašto prigušena svjetla prije slijetanja?

Lights
 Lights, FOTO: imgur.com
 
Kada zrakoplov slijeće noću, osoblje priguši svjetla u slučaju da se mora napraviti evakuacija pa da su vam pritom oči već naviknute na tamu.

Hrana koju jedu piloti

Food
 Food, FOTO: imgur.com
 
Dvije su važne stvari:

Dva pilota dobijaju potpuno različitu hranu i ne smiju ju dijeliti. Ovo je zbog sprječavanja trovanja hranom.
Ukoliko ukradu hranu jedan od drugog, odmah bivaju otpušteni s radnog mjesta. Mogu zamoliti osoblje da im donese još hrane, ali ju oni ne smiju sami uzimati.

Let s kućnim ljubimcima

Pets
 Pets, FOTO: imgur.com
 

Jedan od korisnika ove mreže kontrolira gorivo kod zrakoplova. Jedna stvar na koju upozorava jest ta da ljudi dobro razmisle prije nego odluče povesti kućne ljubimce sa sobom na putovanje. On se često nalazi u blizini ljubimaca koji čekaju ukrcaj u avion, a buka koju životinje proizvode je toliko glasna da obavezno mora koristiti zaštitu za uši. Sad možete samo zamisliti kakvo je stanje u avionu tijekom leta.

Zašto onda ugasiti sve elektroničke uređaje?

Cabin crew
 Cabin crew, FOTO: imgur.com
 

Korisnica Reddita je stjuardesa u jednoj aviokompaniji. Nakon što upozori sve putnike da ugase svoje elektroničke uređaje, ona odlazi u kabinu i šalje SMS-ove sa svojeg uređaja.

Gromovi i autoritet pilota

Lightning
 Lightning, FOTO: imgur.com
 
Vjerovali ili ne, gromovi i munje konstantno udaraju u zrakoplove pri letu. 

Što se tiče autoriteta pilota, nakon što se vrata zrakoplova zatvore, on ima gotovo neograničene ovlasti – može pisati kazne, uhititi putnika pa čak za uzeti oporuku umirućeg putnika. Isto tako, ukoliko putnik radi probleme prije polijetanja aviona, pilot ga može udaljiti iz zrakoplova.

Ne pijte vodu iz aviona, osim ako nije iz boce

Coffee
 Coffee, FOTO: imgur.com
 
Voda koja se koristi za kavu i čajeve ne smije se piti. Ta se voda nalazi u spremnicima aviona koji su stari i po 60 godina, a nikada nisu očišćeni! U spremnicima se akumuliralo i po nekoliko centimetara debelih zelenih naslaga. I to osoblje u avionima vrlo dobro zna.
FOTO: WIKIPEDIA