Svijet glazbe

RUNDA, u kojoj se nalaze mnoge hrvatske diskografske kuće, izabrana u najviše odbore Europske asocijacije nezavisnih izdavača

Glazba

– Ovo će biti dodatni poticaj da nastavimo s još aktivnijim angažmanom na svim pitanjima od važnosti za nezavisni izdavački glazbeni sektor, ali i glazbeni eko-sistem u cjelini, kako na globalnom tako i na nama bližem regionalnom nivou. – izjavio je Dario Draštata, predsjednik RUNDA-e.

Tijekom proteklog vikenda na Repperbahn festivalu u Hamburgu IMPALA, Europska asocijacija nezavisnih izdavača, održala je svoju godišnju skupštinu na kojoj je izabran novi Odbor u koji su ušla 32 člana na period od dvije godine U Odbor je, između šest novih članova, izabrana i RUNDA – Regionalna udruga nezavisnih diskografa koja okuplja nezavisne izdavače iz cijele regije. U spomenuto udruženje uključene su gotovo sve hrvatske diskografske kuće.

Uz RUNDA-u izabrane su kompanije E7LG – Eleven Seven Label Group (UK) i SCL/Lusitania (Portugal) te još tri teritorijalne udruge: HAIL (Mađarska), INDIERO (Rumunjska) i VTMO (Austria). RUNDA je izabrana i u Izvršni odbor IMPALA-e koji se sastoji od 10 članova i koji se bavi operativnim poslovima asocijacije između sastanaka Odbora.

– Ulazak u Odbor, a posebno Izvršni odbor IMPALA-e, veliko je priznanje za RUNDA-u koje stiže nakon manje od godine dana od osnutka Udruge. Dokaz je to da je naš dosadašnji rad prepoznat kako unutar IMPALA-e tako i unutar regije koju kao udruga zastupamo. Ovo će biti dodatni poticaj da nastavimo s još aktivnijim angažmanom na svim pitanjima od važnosti za nezavisni izdavački glazbeni sektor, ali i glazbeni eko-sistem u cjelini, kako na globalnom tako i na nama bližem regionalnom nivou. – izjavio je Dario Draštata, predsjednik RUNDA-e.

Foto: HDU

Francesca Trainini iz talijanske nacionalne udruge PMI izabrana je za novu predsjedateljicu Odbora IMPALA-e, dok je Geert De Bleer, predstavnik belgijske udruge BIMA ponovo izabran za rizničara. Kees van Weijn iz nizozemske udruge STOMP ostao je na poziciji predsjednika IMPALA-e, kao i Helen Smith koja nastavlja obnašati funkciju izvršne direktorice IMPALA-e.

Uz RUNDA-u koju u Izvršnom odboru predstavlja Dario Draštata, kao novi članovi izabrani su Martin Mills iz Beggars Group kompanije, Jerome Roger, predstavnik francuske udruge UPFI, Paul Pacifico iz britanskog AIM-a. Uz njih u Izvršnom odboru i dalje su Michel Lambot (PIAS Music Group), Mark Kitcatt (Everlasting Records) i Jorg Heidemann iz njemačke udruge nezavisnih izdavača VUT, kao i predsjedateljica, rizničar, predsjednik i izvršna direktorica.

Helen Smith, izvršna direktorica, ovom je prilikom izjavila:

– Prodaja dionica Universal Musica bit će jedna od ključnih tema za novoimenovani Odbor, kao i unaprjeđivanje odnosa na digitalnom tržištu kako bi osigurali najbolje moguće uvjete za nezavisne izdavače i naše izvođače. Ovo podcrtava sav naš rad. 

Drugi prioriteti istaknuti na godišnjoj skupštini IMPALA-e uključuju implementaciju Direktive o autorskim pravima, postizanje optimalnog modela distribucije na streaming servisima, osiguravanje novih investicija te osiguravanje fer konkurencije između malih i velikih igrača na glazbenom tržištu.

Više informacija o radu i aktivnostima RUNDA-e pročitajte na službenoj stranici Runda.online.

Komentari na članak

Vezani članci

Adam Sandler

Na današnji dan

Rođen Adam Sandler, poznati američki glumac i nagrađivani glazbenik

Na današnji se dan rodio Adam Sandler, poznati filmski glumac, komičar, scenarist i glazbenik. Najpoznatiji je po filmovima „Luda vjenčanja”, „Tata od formata” i „Zohan je zakon”, ali i po nekoliko nagrađenih glazbenih izdanja.

miriam

Spot za pjesmu „King on the Road”

VIDEO: Virtualni prvijenac mlade zagrebačke kantautorice Miriam

Pogledajte videospot za pjesmu „King on the Road” kantautorice Miriam i provjerite kako je izgledao njezin skok u glazbene vode.

Valentinovo uz S.A.R.S.

14. veljače u Zadru

Valentinovo uz S.A.R.S.

Dan zaljubljenih uz Sveže amputiranu ruku Satrianija!

Lovely Quincies

Filmovi i glazba u dvorcu Veliki Tabor

Let 3, Porto Morto, Lovely Quinces i Dr. Smeđi Šećer nova imena na Tabor Film Festivalu

Posebnost ovogodišnjeg Tabor Film Festivala bit će i brojne radionice, predavanja i promocije knjiga.

Josipa Lisac

Festivalski i solo nastupi ovoga ljeta

Radno ljeto Josipe Lisac, velike glazbene umjetnice

Nakon nekoliko „maestralnih“ nastupa Josipe Lisac u srpnju, njezine obožavatelje u kolovozu očekuju još jedan festivalski nastup i dva solo koncerta.