LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola

Rasvjetljavanje trendova u međunarodnom poreznom sustavu u dubrovačkom Kampusu

Budući da porezni sustav predstavlja važan segment financijske stabilnosti zemlje, ali i pravednosti u društvu, posvećana mu je petodnevna ljetna škola koja se ovih dana održava u Dubrovniku.

Budući da porezni sustav predstavlja važan segment financijske stabilnosti zemlje, ali i pravednosti u društvu, posvećana mu je petodnevna ljetna škola koja se ovih dana održava u Dubrovniku.

Ljetna škola Trendovi u međunarodnom poreznom sustavu započela je 10. rujna u dubrovačkom Kampusu. Događaj organiziraju Sveučilište u Dubrovniku i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, uz potporu Hrvatske komore poreznih savjetnika.

Petodnevna Ljetna škola osmišljena je s ciljem proširivanja znanja i stjecanja kompetencija za snalaženje u dinamičnom gospodarskom i poreznopravnom okruženju. Program obuhvaća dinamična predavanja i poslijepodnevne interaktivne radionice koje održavaju vodeći znanstvenici, porezni savjetnici i vrhunski menadžeri. Sudionici će se upoznati s najnovijim trendovima u međunarodnom oporezivanju, s praktičnom primjenom propisa i učincima fiskalne politike na međunarodno poslovanje, nacionalnim zakonodavstvom, investicijama i ponašanjem poreznih obveznika.

Porezni sustav predstavlja važan segment financijske stabilnosti zemlje, ali i pravednosti u društvu, zbog čega je važan element usklađivanja pravnih sustava država članica Europske unije. Izuzetni napori OECD-a i Europske unije za povećanje jednakosti kroz borbu protiv utaje poreza i dvostrukog oporezivanja poduzetnika i pojedinaca u globalnom gospodarstvu rezultirali su velikim brojem mjera, instrumenata i propisa tijekom posljednjih nekoliko godina. Dodatna složenost u borbi s utajom poreza uzrokovana je brzim gospodarskim promjenama, digitalizacijom i globalizacijom. Suvremeni sustavi suvremenih zemalja suočavaju se s izazovom provođenja jednakosti i pravičnosti oporezivanjem inventivnih i promjenjivih načina poslovanja, budući da su međunarodni porezni instrumenti usklađeni prije stotinu godina.

 

FOTO: UNIDU