Mladim putnicima

Prilike za inozemna iskustva

OTP banka

Iskusite ljepotu prirode talijanskog gradića Orvieta, nizozemskog Ommena ili se samostalno zaputite u europsku avanturu. Sve su vam mogućnosti otvorene.

Europska kuća Slavonski Brod prenosi pozive na dvije prilike u inozemstvu. Prva je vezana uz Erasmus+ program Youth exchange te vam pruža priliku iskusiti ljepotu prirode talijanskog gradića Orvieta od 23. do 31. srpnja. Druga se odnosi na kratkoročnu priliku volontiranja putem Europske volonterske službe od 4. rujna do 3. studenog u nizozemskom gradiću Ommenu. Saznajte detalje javljanjem na e-mail: info.edsb@gmail.com.

Ako se pak uskoro pripremate za putovanje Europom, bilo tijekom ljeta ili po završenoj sezoni, Eurodek Hrvatska savjetuje vam da provjerite stranicu Start-discover.eu. Naime, tamo se krije pregršt korisnih savjeta mladim putnicima o kvalitetnom planiranju budžeta, jeftinom smještaju, popustima, pravima putnika. Preporučuje se i što ponijeti, kako se pobrinuti za sigurnost na putovanju, kako pak ostvariti zdravstveno osiguranje, koje su EU kontakt točke, kako putnici s posebnim potrebama putuju te su navedeni troškovi roaminga i mnoge drugi korisne sugestije.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Stjecanje iskustva

Putovanje kao način razvoja vještine dobrog komuniciranja

Komunikacija je važan dio života svakoga čovjeka te je potrebna u svim područjima života. Prednosti koje putovanje nosi sa sobom višestruke su, ali gotovo su sve povezane s razvijanjem komunikacijskih vještina i izgrađivanjem ispunjenog života.

Regionalna konferencija Europskog parlamenta mladih u Zagrebu

Regionalna konferencija Europskog parlamenta mladih u Zagrebu

Mladi argumentirano raspravljali o važnim temama vezanim za Europsku uniju

Na konferenciji u Zagrebu mladi su iznosili svoje stavove vezane uz različite teme iz područja Europske unije. Raspravljalo se o održivosti ribolova, zelenoj politici i služenju vojnog roka za žene.

okrugli stol

Okrugli stol u Europskom domu

Umjesto da se mlade u Hrvatskoj doživljava kao resurs, oni su problem

Sudionici okruglog stola istaknuli su brojne probleme s kojima se mladi ljudi u Republici Hrvatskoj danas suočavaju. Najveći fokus u raspravi stavljen je na nemogućnost zapošljavanja nakon završenog studija, a shodno tome javlja se i opće nezadovoljstvo te masovno napuštanje naše zemlje.

Pokreni nešto svoje

Društvene inovacije

KMS pomaže mladima pri apliciranju na natječaj "Pokreni nešto svoje!"

Klub mladih Split potiče pozitivan utjecaj na zajednicu pružajući mladima pomoć u formiranju ideja, pisanju projekata i pronalasku sredstava.

Planina

Agencija World Nomads nagrađuje

Najbolji putopisci mogu osvojiti desetodnevno putovanje Balkanom

Troje sretnih dobitnika imat će priliku, osim Hrvatske, posjetiti i Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.