Mladim putnicima

Prilike za inozemna iskustva

OTP banka

Iskusite ljepotu prirode talijanskog gradića Orvieta, nizozemskog Ommena ili se samostalno zaputite u europsku avanturu. Sve su vam mogućnosti otvorene.

Europska kuća Slavonski Brod prenosi pozive na dvije prilike u inozemstvu. Prva je vezana uz Erasmus+ program Youth exchange te vam pruža priliku iskusiti ljepotu prirode talijanskog gradića Orvieta od 23. do 31. srpnja. Druga se odnosi na kratkoročnu priliku volontiranja putem Europske volonterske službe od 4. rujna do 3. studenog u nizozemskom gradiću Ommenu. Saznajte detalje javljanjem na e-mail: info.edsb@gmail.com.

Ako se pak uskoro pripremate za putovanje Europom, bilo tijekom ljeta ili po završenoj sezoni, Eurodek Hrvatska savjetuje vam da provjerite stranicu Start-discover.eu. Naime, tamo se krije pregršt korisnih savjeta mladim putnicima o kvalitetnom planiranju budžeta, jeftinom smještaju, popustima, pravima putnika. Preporučuje se i što ponijeti, kako se pobrinuti za sigurnost na putovanju, kako pak ostvariti zdravstveno osiguranje, koje su EU kontakt točke, kako putnici s posebnim potrebama putuju te su navedeni troškovi roaminga i mnoge drugi korisne sugestije.

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

Mane i prednosti popularne mjere zapošljavanja

Stručno osposobljavanje za rad: „Koliko para – toliko muzike“

Saznajte kakva su iskustva i mišljenja o stručnom osposobljavanju za rad dvoje polaznika.

Gostovanje Snežane Radojičić u Info zoni

Gostovanje Snežane Radojičić u Info zoni

„Ja sam žena koja živi svoj san; živim slobodno i nomadski, pišem i živim od pisanja”

Književnica Snežana Radojičić na predstavljanju nove knjige u Info zoni podijelila je brojne anegdote s putovanja i otkrila kako putovati svijetom s pet eura dnevno.

http://thetrainhacker.com/wp-content/uploads/2015/08/Italy-Youth-Student-Discount-Train-Passes-Cheap-Rail-Tickets.jpg

Zasada ništa od besplatnog putovanja vlakom

Odbijen prijedlog koji bi omogućio izdavanje besplatne InterRail karte mladima

Mladi građani Europske Unije neće za 18. rođendan dobiti besplatnu InterRail kartu.

Studentska diploma

Studiranje u inozemstvu

Sveučilište u Nizozemskoj dodjeljuje stipendije najuspješnijim studentima

University of Twente u Nizozemskoj dodjeljuje stipendije najuspješnijim studentima u generaciji, a prijave su otvorene od 1. listopada.

Erasmus za mlade poduzetnike

Europski program mobilnosti

Uspješno zakoračite u svijet poduzetništva uz Erasmus za mlade poduzetnike

Ako ste odlučili uskoro osnovati vlastito poduzeće ili ste to već uspjeli ostvariti unutar prethodne tri godine, pruža vam se jedinstvena prilika za sudjelovanje u programu razmjene tijekom kojeg će mladi poduzetnici naučiti kako iskoristiti svoj puni potencijal, izbrusiti sve tajne zanata te uspješno i samouvjereno zakoračiti u izazovan svijet poduzetništva.